AccueilNederlandNY 75 Commitment...

NY 75 Commitment bevordert de redding van de oorspronkelijke betekenis van de UVRM europahoy.news

Op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties (VN) ontstond een engagement om de oorspronkelijke betekenis van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) te redden, gesteund door meer dan 200 politieke en maatschappelijke leiders uit 40 landen die deelnamen aan de V Transatlantic Summit. Het is de New York Commitment die de 75e verjaardag van de UVRM viert.

Bescherm het leven en de religieuze achtergrond

Hierin kwamen de aanwezigen overeen om te werken aan het creëren van een omgeving die bevorderlijk is voor gezinsvorming en stabiliteit; kinderen beschermen, zowel voor als na de geboorte; en de vrijheid van ouders en wettelijke voogden respecteren om de religieuze en morele opvoeding van hun kinderen te garanderen in overeenstemming met hun eigen overtuigingen. Ze hebben zich ook gecommitteerd aan het bevorderen van respect voor de diverse religieuze en ethische waarden, culturele oorsprong en filosofische overtuigingen van de volkeren van de wereld.

“Wij zijn hier om de overeenkomst uit 1948 in de oorspronkelijke zin naar het heden te brengen; we moeten terugkeren naar de menselijke persoon en van daaruit hun fundamentele rechten garanderen. Het is precies hier, bij de Verenigde Naties, waar onze stem gehoord moet worden. “Wij verdedigen de basisprincipes die de UVRM inspireerden, het zijn tijdloze en transcendente principes”, zei hij. José Antonio Kastvoorzitter van het Political Network for Values, de organiserende instelling van het evenement.

De New York Commitment 75 voor Universele Mensenrechten geeft zichtbaarheid aan een brede consensus die op alle continenten bestaat over de noodzaak om de waardigheid van de persoon en fundamentele waarden, vooral het leven, het gezin en de vrijheden, te bevestigen.

“Er zijn velen van ons die zo denken en we zijn zeer actief op sociaal, politiek en cultureel gebied, en we geloven dat er altijd ruimte is voor dialoog. Het is onze plicht om degenen eraan te herinneren die de oorspronkelijke betekenis van de UVRM vergeten of willen verdraaien”, zei hij.

In aanvulling, Santiago Santurio, Argentijns nationaal afgevaardigde, verklaarde: “Het kan niet zo zijn dat de gevaarlijkste plek ter wereld vandaag de dag de baarmoeder is, waar het menselijk leven het grootste risico loopt. Dat is waar we het met meer kracht en met meer overtuiging moeten verdedigen. En dat moet de staat beschermen. En dat gezinnen het moeten promoten. Op dezelfde manier waarop we gezinnen moeten beschermen tegen het misbruik van staten en regeringen, op dezelfde manier waarop we staten moeten beschermen tegen het misbruik van internationale organisaties. Er is hier sprake van een specifiek geval, de Beatriz del Salvador-zaak, waarin we het risico lopen dat sommige Costaricanen abortus voor heel Amerika in wetgeving willen invoeren. Dit is zeer ernstig voor de verdediging van de mensenrechten en de soevereiniteit van staten. De Beatriz-zaak zou een voorbeeld moeten zijn dat mensenrechten moeten worden verdedigd in internationale organisaties en dat deze organisaties niet mogen worden misbruikt om de wil van staten en parlementen te schenden.

dit is bizonDe minister van Industrie en Handel van de Dominicaanse Republiek wees erop dat het nog nooit zo actueel is geweest om de beginselen die aanleiding hebben gegeven tot de UVRM te herbevestigen in het licht van de bedreigingen waar vooral het leven, de vrijheid en de waardigheid van mensen vandaag de dag onder lijden. . .

Samuël Georgelid van het Ghanese parlement, benadrukte dat de Magna Carta van de VN het recht op leven verankert, de bescherming die moet worden gegeven aan het gezin op basis van het huwelijk van een man en een vrouw, de bescherming van het moederschap en de kindertijd, de juiste ouderlijke voorkeur voor kiezen voor het onderwijs van hun kinderen, de vrijheid van denken, bewustzijnreligie, opinie en expressie, dus het is onbegrijpelijk dat internationale organisaties deze schenden.

Margaretha van Pisa, lid van het Europees Parlement, wees erop dat deze rechten verre van regressief zijn, maar de basis vormen van echte menselijke ontwikkeling. ‘Het verdedigen van het leven betekent bijvoorbeeld een politiek engagement voor welvaart’, zei hij.

In dezelfde ader, Hafid El Hashimiambtenaar van de Onafhankelijke Permanente Commissie voor de Mensenrechten van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking, verklaarde dat gezinnen de fundamentele eenheid zijn voor de duurzame, culturele en economische ontwikkeling van de samenleving, dus het zoeken naar herdefinities van het gezin betekent dat de toekomst in gevaar wordt gebracht.

Neydy Casillasexpert in multilaterale organisaties en vice-president van het Global Center for Human Rights (GCHR) verwees naar de zaak van Beatriz, de jonge Salvadoraan wiens dochter, Leilani, uren na de geboorte stierf als gevolg van anencefalie, en wiens zaak werd voorgelegd aan het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Rechten van de Mens Mensenrechten door abortusgroepen: “Toen ze deze tragische zaak zagen, hebben abortusgroepen die beweren vrouwen te beschermen, op illegale wijze het medisch dossier van Beatriz en haar adres verkregen en naar haar huis gegaan, haar lastiggevallen, haar met angst vervuld zonder zich om haar te bekommeren ziekte (ze leed aan lupus) en ze overtuigden haar ervan dat ze zou sterven als ze geen abortus zou ondergaan.”

Vervolgens richtte hij zich tot wetgevers in verschillende landen, waarbij hij waarschuwde dat hun “gezag wordt geschaad, omdat zij de legitimiteit hebben van het volk, dat hen een stem heeft gegeven om namens hen te spreken, zodat de democratie wordt beëindigd door hen het zwijgen op te leggen”, zei hij. . .

De Paraguayaanse plaatsvervanger, Raúl LatorreHij hekelde ook dat zij proberen de consensus en het concept te veranderen dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens oorspronkelijk vertegenwoordigde: “Internationale rechtsorganisaties vallen openlijk de rechten aan van degenen die zichzelf niet kunnen verdedigen, van degenen die niet kunnen spreken”, verwijzend naar de ongeborenen. kind. .

Wat is het engagement van New York?

In de New York Pledge hebben de deelnemers aan de bijeenkomst zich ertoe verbonden een mondiale alliantie te vormen voor de mensenrechten en fundamentele vrijheden die zijn verankerd en universeel erkend in de UVRM.

Zij zullen werken aan het scheppen van een omgeving die bevorderlijk is voor gezinsvorming en stabiliteit; kinderen beschermen, zowel voor als na de geboorte; en ervoor te zorgen dat de vrijheid van ouders en wettelijke voogden om de religieuze en morele opvoeding van hun kinderen te garanderen in overeenstemming met hun eigen overtuigingen wordt gerespecteerd.

Ze hebben zich ook gecommitteerd aan het bevorderen van respect voor de diverse religieuze en ethische waarden, culturele achtergronden en filosofische overtuigingen van de volkeren van de wereld, evenals voor de soevereiniteit van staten in zaken die binnen hun interne jurisdictie vallen.

Een andere top binnen de VN

De vijfde Transatlantische Top, bijeengeroepen onder het thema “Bevestiging van de universele mensenrechten – Verenigende culturen voor het leven, het gezin en de vrijheden”, vond plaats op 16 en 17 november in zaal 4 van het hoofdkwartier van de Verenigde Naties, in het kader van de 75e verjaardag van de UVRM. Het evenement werd georganiseerd door het Politiek Netwerk voor Waarden (PNfV) en de daaraan verbonden organisaties.

Onder de deelnemers waren Erwin Ronquillo, minister van Kinderbescherming van Ecuador; Raúl Latorre, voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden van Paraguay; Kinga Gál en Margarita de la Pisa, leden van het Europees Parlement voor Hongarije en Spanjerespectievelijk; Lucy Akello, parlementslid; Päivi Räsänen, lid van het Finse parlement; Corina Cano, vice-voorzitter van de Nationale Assemblee van Panama; Duits Wit, senator uit Columbia; Nicolás Ferreira uit Brazilië; Santiago Santurio, lid van het parlement van Argentinië; en Rafael López Aliaga (per video).

Ook Lila Rose, voorzitter van Live Action; Valerie Huber, promotor van de Consensusverklaring van Genève en voorzitter van het Institute for Women’s Health; Sharon Slater, voorzitter van Family Watch International; Dawn Hawkins, uitvoerend directeur van het International Center on Sexual Exploitation; Neydy Casillas, vice-president Internationale Zaken van het Global Center for Human Rights; Ádám Kavecsánszki, voorzitter van de Stichting voor een Burgerlijk Hongarije; Austin Ruse, voorzitter van C-Fam; Brett Schaefer, onderzoeker bij de Heritage Foundation; en Peter Torcsi, operationeel directeur van het Centrum voor Grondrechten; onder andere.

Het evenement wordt officieel ondersteund door de regering van Guatemala en wordt gesponsord door The Heritage Foundation, Centre for Fundamental Rights, Foundation for a Civic Hongarije, Global Center for Human Rights, International Centre on Sexual Exploitation, Family Watch International, C-Fam, ADF Internationaal, Instituut voor Vrouwengezondheid, Internationale Organisatie voor Familie en Talenten Groep.

De top werd voorgezeten door José Antonio Kast, oprichter van de Republikeinse Partij van Chili, voormalig presidentskandidaat van zijn land en voorzitter van de PNfV.

De PNfV is een internationaal netwerk van politici die zich actief inzetten voor de bevordering en verdediging van het leven, het gezin en de vrijheden. De Transatlantic Summits vormen een hoeksteen van het netwerk en brengen politici en maatschappelijke leiders uit verschillende landen samen om de banden te versterken, succesverhalen en beste praktijken te delen en gezamenlijke agenda’s op te stellen. Normaal gesproken worden deze om de twee jaar gehouden.

De eerste top vond plaats bij de Verenigde Naties in New York in 2014, gevolgd door andere in het Europees Parlement in Brussel in 2017, in het Colombiaanse Capitool in Bogotá in 2019 en aan de Hongaarse Academie van Wetenschappen in Boedapest vorig jaar.

Eerder gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.