AccueilNederlandLevens transformeren in...

Levens transformeren in de jungle van Darién europahoy.news

De migranten komen aan land vanaf de Chucunaque-rivier nadat ze de jungle van Darién zijn overgestoken.

Een groeiend aantal migranten probeert de gevaarlijke reis door de jungle van Darien, die zich uitstrekt over de grens tussen Colombia en Panama. Voor Etzaida Ríos, 35, is de impact van het bieden van hoop en hulp groot.

Ze werkt als gemeenschapsfunctionaris bij de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in een tijdelijk opvangcentrum voor migranten in St. Vincent, een van de eerste aankomstpunten voor migranten, die vaak uitgeput, ondervoed, uitgedroogd of gewond zijn.

“Mensen komen met dringende behoeften en veel vragen”, zei ze, nadat ze voor Zuleybis had gezorgd, die haar been brak toen ze de Darien overstak met haar man José en hun vier kinderen. Het Venezolaanse gezin werd in het centrum behandeld voordat ze verder reisden naar het noorden.

‘De grootste uitdaging is het getuige zijn van het lijden en het horen van hartverscheurende verhalen’, zei hij. “Hoewel we vreselijke dingen op televisie zien of erover lezen, is het nog moeilijker en frustrerender om ze met je ogen te zien terwijl ze zich voor je ontvouwen.”

Lees hier meer over het verhaal van mevrouw Ríos.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.