AccueilNederlandLevens transformeren in...

Levens transformeren in de jungle van Darién europahoy.news

De migranten komen aan land vanaf de Chucunaque-rivier nadat ze de jungle van Darién zijn overgestoken.

Een groeiend aantal migranten probeert de gevaarlijke reis door de jungle van Darien, die zich uitstrekt over de grens tussen Colombia en Panama. Voor Etzaida Ríos, 35, is de impact van het bieden van hoop en hulp groot.

Ze werkt als gemeenschapsfunctionaris bij de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in een tijdelijk opvangcentrum voor migranten in St. Vincent, een van de eerste aankomstpunten voor migranten, die vaak uitgeput, ondervoed, uitgedroogd of gewond zijn.

“Mensen komen met dringende behoeften en veel vragen”, zei ze, nadat ze voor Zuleybis had gezorgd, die haar been brak toen ze de Darien overstak met haar man José en hun vier kinderen. Het Venezolaanse gezin werd in het centrum behandeld voordat ze verder reisden naar het noorden.

‘De grootste uitdaging is het getuige zijn van het lijden en het horen van hartverscheurende verhalen’, zei hij. “Hoewel we vreselijke dingen op televisie zien of erover lezen, is het nog moeilijker en frustrerender om ze met je ogen te zien terwijl ze zich voor je ontvouwen.”

Lees hier meer over het verhaal van mevrouw Ríos.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.