AccueilNederlandIsraël, er zal...

Israël, er zal geen wapenstilstand in de Gazastrook tot stand komen zonder de vrijlating van de gijzelaars europahoy.news

Er komt geen staakt-het-vuren als Hamas de ontvoerde Israëliërs niet vrijlaat. Dit werd herhaald door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Ondertussen is er een nieuwe confrontatie met de VN, die met de vinger wijst naar militaire operaties tegen burgers

Paola Simonetti – Vaticaanstad

De onvoorwaardelijke vrijlating van de door Hamas vastgehouden gijzelaars blijft voor Israël de sleutel om een ​​staakt-het-vuren in Gaza te overwegen. Dit werd herhaald door de Israëlische premier Netanyahu, eraan toevoegend dat hij, zodra de oorlog voorbij is, voor onbepaalde tijd het algemene beheer van de veiligheid in de Gazastrook zal garanderen.

De confrontatie tussen Israël en de VN

Maar ondertussen blijft de humanitaire situatie van Palestijnse burgers dramatisch: volgens Hamas vallen er 10.000 slachtoffers in de Strook, die volgens VN-secretaris-generaal Antonio Guterres een ‘kinderbegraafplaats’ is geworden. De reactie van Israël kwam onmiddellijk en bij monde van zijn minister van Buitenlandse Zaken, Eli Cohen, antwoordde hij: “Wat een schande. “Het is Hamas dat het probleem is in Gaza – voegde Cohen eraan toe – en niet de acties van Israël om deze terroristische organisatie te elimineren.” Guterres van zijn kant bleef oproepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en drong er bij de twee strijdende partijen op aan om “hun verplichtingen onder het internationaal humanitair recht na te komen: dit betekent de onvoorwaardelijke vrijlating van gijzelaars in Gaza, het stopzetten van het gebruik van burgers als menselijk schild en het de snelle toegang van humanitaire hulp tot de Gazastrook, van voedsel tot brandstof.

Tientallen slachtoffers op de grond

De Israëlische aanval op Hamas-bases gaat door: het leger heeft aangekondigd dat het een andere commandant van de islamitische groepering heeft geneutraliseerd. Hamas van zijn kant meldde dat ten minste veertien mensen van de ene op de andere dag zijn omgekomen bij Israëlische aanvallen in Rafah, in de zuidelijke strook, terwijl de Palestijnse Rode Halve Maan melding maakte van een Israëlische luchtaanval nabij het Al Quds-ziekenhuis van de stad vanuit Gaza. Er vonden ook botsingen plaats op de Westelijke Jordaanoever, waar het Israëlische leger een 24-jarige Palestijn doodde in het dorp Sair, nabij Hebron, op de Westelijke Jordaanoever. En terwijl bijna honderd vrachtwagens met essentiële producten uit Rafah arriveerden, werd de overeenkomst in de VN-Veiligheidsraad voor een resolutie over het Midden-Oosten verbroken. Ondertussen zijn de Verenigde Staten van plan om ter waarde van 320 miljoen dollar aan precisiebommen naar Israël te sturen, maar staan ​​erop dat premier Netanyahu meer doet om de burgers van Gaza te beschermen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.