AccueilNederlandInterreligieuze harmonie: Scientology...

Interreligieuze harmonie: Scientology woonde de Diwali van het Hindoeïsme bij in het Europees Parlement

De viering werd georganiseerd door leden van het Europees Parlement en in aanwezigheid van diplomaten, het maatschappelijk middenveld en vertegenwoordigers van andere religies.

BRUSSEL, BRUSSEL, BELGIË, 1 november 2023 / EINPresswire.com / – In een opmerkelijk vertoon van interreligieuze harmonie werd de Europese vertegenwoordiger van de Scientology Kerk onlangs uitgenodigd als speciale gast bij de Diwali-vieringen in het Europees Parlement. Het evenement, georganiseerd door het Hindu Forum Europe, benadrukte de eenheid en diversiteit die kenmerkend zijn voor de Europese gemeenschap. Het trok deelnemers met verschillende achtergronden, waaronder hindoes, christenen, sikhs, scientologen en individuen met verschillende overtuigingen.

Inhoud

Swami Rameshwaranda Giri Maharaj (Fundacion Phi, Spanje), Ivan Arjona Pelado (Scientology Europe) en Krishna Kripa Dasa (ook bekend als Juan Carlos Ramchandani), vice-president van het Hindu Forum Europe, in het Europees Parlement.
Fotocredit: Marcos Soria – Swami Rameshwaranda Giri Maharaj (Fundacion Phi, Spanje), Ivan Arjona Pelado (Scientology Europe) en Krishna Kripa Dasa (ook bekend als Juan Carlos Ramchandani), vice-president van het Hindu Forum Europe, in het Europees Parlement.

Een vreugdevol welkom

Bijzonder dankbaar was de Europese vertegenwoordiger van de Scientology Kerk, Ivan Arjona, die vaak samenwerkt met de diverse hindoegemeenschap, niet alleen op interreligieus vlak, maar ook in de strijd om de vrijheid van religie of levensovertuiging voor iedereen te beschermen. het forum. , Krishna Kripa Dasa (ook bekend als Juan Carlos Ramchandani) en speciaal spiritueel adviseur Swami Rameshwaranda Giri Maharaj van de Stichting Phi (Spanje) voor hun geweldige en vreugdevolle ontvangst onder de spiritualiteiten die in Europa aanwezig zijn, waarbij ze deelnamen aan de levendige kleuren en vreugdevolle vieringen van Diwali.

De uitnodiging aan de vertegenwoordiger van Scientology was een veelbetekenend gebaar en demonstreerde de toewijding van de hindoes in Europa aan het bevorderen van de interreligieuze dialoog en samenwerking.

Divali , het feest van het licht, wordt door hindoes over de hele wereld gevierd en betekent de triomf van het licht over de duisternis, het goede over het kwade en de kennis over de onwetendheid. De viering in het Europees Parlement bracht een diverse groep mensen samen, waaronder leden van het Europees Parlement, diplomaten en vertegenwoordigers van verschillende religieuze en gemeenschapsorganisaties.

Voor Arjona , vertegenwoordiger van Scientology, was de uitnodiging « een duidelijke indicatie dat het Europees Parlement en het Hindu Forum Europe graag een omgeving van wederzijds respect en begrip tussen verschillende religies willen bevorderen », en hij sprak zijn dankbaarheid uit voor zijn deelname aan Diwali. vieringen, waarbij het belang van deze interreligieuze gebeurtenissen voor het bevorderen van vrede en eenheid wordt erkend.

“De Europese viering van Diwali 2023 was een levendige demonstratie van het multiculturele weefsel van Europa, een herinnering dat we ondanks onze uiteenlopende overtuigingen en praktijken samen kunnen komen om elkaars overtuigingen te vieren en te respecteren, waardoor we een meer harmonieuze en meer inclusieve, vooral in deze moeilijke tijden. ‘ Vertelde Arjona aan enkele hindoevertegenwoordigers.

Overeenkomsten tussen Scientology en Hindoeïsme

Arjona zegt dat religies ‘zich moeten concentreren op gemeenschappelijke doelen en perspectieven’ en tegelijkertijd hun ‘verschillende capaciteiten moeten gebruiken om onze wereld te helpen verbeteren’. Hij noemt bijvoorbeeld de overeenkomsten tussen Scientologie en het hindoeïsme door wijlen professor Bryan Willson te citeren, die uitlegde dat:

“De mechanismen van het leven zoals die door Scientology worden gekenmerkt, vertonen aanzienlijke overeenkomsten met die van zowel het boeddhisme als de hindoeïstische Sankhya-school. De accumulatie van een reactieve bank in de geest vertoont enige gelijkenis met het idee van karma. Het concept van vorige levens heeft veel gemeen met de reïncarnatietheorieën van oosterse religies. Het idee om toegang te krijgen tot bewustzijnsniveaus wordt gevonden in yoga (de yogaschool is nauw verbonden met die van Sankhya) en de yogi zou in staat zijn bovennatuurlijke kracht te bereiken.

Wilson legt in hetzelfde wetenschappelijke artikel ook uit:

“Er wordt vaak beweerd (door hun volgelingen, zo niet door henzelf) dat de grondleggers van religieuze bewegingen speciale agenten van openbaring zijn door wie een opperwezen zich uitdrukt. Deze profetische vorm van religieus leiderschap is kenmerkend voor bewegingen in de algemene joods-christelijke-islamitische traditie, maar in de hindoe-boeddhistische traditie wordt de religieuze leider meer in het algemeen gezien als een meester die zijn volgelingen ten goede komt door hen het pad van ‘verlichting’ te wijzen. die hij zelf heeft betreden. Hubbard voldoet veel vollediger aan dit laatste model. Hij wordt voorgesteld als een leraar die, in plaats van dat er religieuze waarheden aan hem werden geopenbaard, door middel van wetenschappelijk onderzoek feiten zou zijn ontdekt die wijzen op bepaalde therapeutische praktijken en een geheel van metafysische kennis die het hogere wezen en de uiteindelijke bestemming van de mens verklaart.

Scientologie in Europa

Scientology is een algemeen aanvaarde wereldreligie, door veel deskundigen erkend in het veld en ondersteund door een groeiend aantal religieuze leiders. Ze werken actief samen om de uitdagingen aan te pakken waarmee de moderne samenleving wordt geconfronteerd. Bovendien een steeds groter aantal landen, rechtbanken en regeringen de rechten van scientologen erkennen en hun Kerk, in overeenstemming met het Europese raamwerk van fundamentele rechten en internationale normen op het gebied van de vrijheid van godsdienst of levensovertuiging.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.