AccueilNederlandInterreligieuze harmonie: Scientology...

Interreligieuze harmonie: Scientology woonde de Diwali van het Hindoeïsme bij in het Europees Parlement

BRUSSEL, BRUSSEL, BELGIË, 1 november 2023 /EINPresswire.com/ – In een opmerkelijk vertoon van interreligieuze harmonie werd de Europese vertegenwoordiger van de Scientology Kerk onlangs uitgenodigd als speciale gast bij de Diwali-vieringen in het Europees Parlement. Het evenement, georganiseerd door het Hindu Forum Europe, benadrukte de eenheid en diversiteit die kenmerkend zijn voor de Europese gemeenschap. Het trok deelnemers met verschillende achtergronden, waaronder hindoes, christenen, sikhs, scientologen en individuen met verschillende overtuigingen.

Een vreugdevol welkom

Bijzonder dankbaar was de Europese vertegenwoordiger van de Scientology Kerk, Ivan Arjona, die vaak samenwerkt met de diverse hindoegemeenschap, niet alleen op interreligieus vlak, maar ook in de strijd om de vrijheid van religie of levensovertuiging voor iedereen te beschermen. het forum. , Krishna Kripa Dasa (ook bekend als Juan Carlos Ramchandani) en speciaal spiritueel adviseur Swami Rameshwaranda Giri Maharaj van Stichting Phi (Spanje) voor hun geweldige en vreugdevolle ontvangst onder de spiritualiteiten die in Europa aanwezig zijn, waarbij ze deelnamen aan de levendige kleuren en vreugdevolle vieringen van Diwali.

Een deel van het publiek tijdens de Diwali-viering in het Europees Parlement
Fotocredit: Marcos Soria – Een deel van het publiek tijdens de Diwali-viering in het Europees Parlement

De uitnodiging aan de vertegenwoordiger van Scientology was een veelbetekenend gebaar en demonstreerde de toewijding van de hindoes in Europa aan het bevorderen van de interreligieuze dialoog en samenwerking.

Diwali, het feest van het licht, wordt door hindoes over de hele wereld gevierd en betekent de triomf van het licht over de duisternis, het goede over het kwade en de kennis over de onwetendheid. De viering in het Europees Parlement bracht een diverse groep mensen samen, waaronder leden van het Europees Parlement, diplomaten en vertegenwoordigers van verschillende religieuze en gemeenschapsorganisaties.

Voor ArjonaDe vertegenwoordiger van Scientology zei dat de uitnodiging « een duidelijke indicatie was dat het Europees Parlement en het Hindu Forum Europe een omgeving van wederzijds respect en begrip tussen verschillende religies willen bevorderen », en sprak zijn dankbaarheid uit voor het feit dat hij kon deelnemen aan de vieringen van Diwali. , waarbij het belang wordt erkend van dergelijke interreligieuze gebeurtenissen bij het bevorderen van vrede en eenheid.

“De Europese viering van Diwali 2023 was een levendige demonstratie van het multiculturele weefsel van Europa, een herinnering dat we ondanks onze uiteenlopende overtuigingen en praktijken samen kunnen komen om elkaars overtuigingen te vieren en te respecteren, waardoor we een meer harmonieuze en meer inclusieve, vooral in deze moeilijke tijden. ‘ Vertelde Arjona aan enkele hindoevertegenwoordigers.

Overeenkomsten tussen Scientology en Hindoeïsme

Arjona zegt dat religies ‘zich moeten concentreren op gemeenschappelijke doelen en perspectieven’ en tegelijkertijd hun ‘verschillende capaciteiten moeten gebruiken om onze wereld te helpen verbeteren’. Hij noemt bijvoorbeeld de overeenkomsten tussen Scientologie en het hindoeïsme door wijlen professor Bryan Willson te citeren, die uitlegde dat:

“De mechanismen van het leven zoals die door Scientology worden gekenmerkt, vertonen aanzienlijke overeenkomsten met die van zowel het boeddhisme als de hindoeïstische Sankhya-school. De accumulatie van een reactieve bank in de geest vertoont enige gelijkenis met het idee van karma. Het concept van vorige levens heeft veel gemeen met de reïncarnatietheorieën van oosterse religies. Het idee om toegang te krijgen tot bewustzijnsniveaus wordt gevonden in yoga (de yogaschool is nauw verbonden met die van Sankhya) en de yogi zou in staat zijn bovennatuurlijke kracht te bereiken.

Wilson legt in hetzelfde wetenschappelijke artikel ook uit:

“Er wordt vaak beweerd (door hun volgelingen, zo niet door henzelf) dat de grondleggers van religieuze bewegingen speciale agenten van openbaring zijn door wie een opperwezen zich uitdrukt. Deze profetische vorm van religieus leiderschap is kenmerkend voor bewegingen in de algemene joods-christelijk-islamitische traditie, maar in de hindoe-boeddhistische traditie wordt de religieuze leider meer in het algemeen gezien als een meester die zijn volgelingen ten goede komt door hen het pad van ‘verlichting’ te wijzen. die hij zelf heeft betreden. Hubbard voldoet veel vollediger aan dit laatste model. Hij wordt voorgesteld als een leraar die, in plaats van dat hem religieuze waarheden werden geopenbaard, door middel van wetenschappelijk onderzoek feiten zou hebben ontdekt die wijzen op bepaalde therapeutische praktijken en een geheel van metafysische kennis die het hogere wezen en de uiteindelijke bestemming van de mens verklaart.

Scientology in Europa

Scientology is een algemeen aanvaarde wereldreligie, door veel deskundigen erkend ter plaatse en ondersteund door een groeiend aantal religieuze leiders. Ze werken actief samen om de uitdagingen aan te pakken waarmee de moderne samenleving wordt geconfronteerd. Bovendien een steeds groter aantal landen, rechtbanken en regeringen de rechten van scientologen erkennen en hun kerk, in overeenstemming met het Europese raamwerk van fundamentele rechten en internationale normen op het gebied van de vrijheid van godsdienst of levensovertuiging.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar. Albares legde uit dat...

Le chef des droits de l’ONU et des experts indépendants dénoncent la nouvelle loi géorgienne sur les « agents étrangers »

La loi sur la transparence de l’influence étrangère exige que les médias, les organisations non gouvernementales (ONG) et autres organisations à but non lucratif s’enregistrent comme « poursuivant les intérêts d’une puissance étrangère » s’ils reçoivent plus de 20...

« De Heilige Geest verandert ons leven » europahoy.news

Paus Franciscus leidt de Pinksterwake in Verona en moedigt, als bewijs van de transformerende kracht van de Heilige Geest, christenen aan open te staan ​​om de Geest hun hart te laten veranderen. Vaticaan nieuws Tijdens zijn homilie tijdens de Pinksterwake in...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.