AccueilNederlandHet ministerie wijst...

Het ministerie wijst 128 miljoen euro toe aan de opleiding van werknemers europahoy.news

Het Ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding lanceert een nieuwe oproep tot steun voor de opleiding van werkenden, werkenden en werklozen, ter waarde van 128.036.601,20 euro. Deze subsidies zullen gaan naar entiteiten die opleidingsacties ontwikkelen die gekoppeld zijn aan de Nationale Catalogus van Beroepskwalificaties op de werkvloer, voor het verwerven en verbeteren van de vaardigheden van de actieve bevolking.

Van bijzonder belang zijn opleidingen die verband houden met sectoren die in het Moderniseringsplan voor de beroepsopleiding als strategisch worden beschouwd, zoals de horeca en het toerisme, de automobielsector, hernieuwbare energie, geautomatiseerde productie en robotica, telecommunicatie en computersystemen of de groene transitie, en de circulaire economie. anderen.

Bovendien zullen beurzen en steun voor vervoer, verzoening, onderhoud en huisvesting toegekend aan werklozen die deelnemen aan opleidingsacties voor subsidie ​​in aanmerking komen. Op dezelfde manier overweegt het financiële compensatie aan bedrijven voor het uitvoeren van de trainingsmodule op werkplekken.

Groepen opleidingsinstellingen met een nationale aanwezigheid die beschikken over faciliteiten die naar behoren zijn geregistreerd in het desbetreffende register van opleidingsinstellingen kunnen ook van deze steun profiteren. Het initiatief is er dus op gericht deze hulp te richten op kleine en middelgrote bedrijven, zodat zij hun werknemers kunnen opleiden.

Onder de soorten opleidingen die worden overwogen, is het vermeldenswaard de opleidingen die verband houden met beroepscertificaten, die in hun geheel of op modulaire basis worden aangeboden en gericht zijn op werknemers in loondienst. Op dezelfde manier zal rekening worden gehouden met opleidingen gericht op werknemers die beantwoorden aan de door bedrijven vastgestelde kwalificatiebehoeften. Aan deze lijn kunnen geaccrediteerde entiteiten deelnemen die programma’s presenteren die met genoemde bedrijven zijn overeengekomen. De oproep omvat ook specifieke opleidingsprogramma’s gericht op werklozen.

De deadline voor het indienen van aanvragen eindigt op 18 november.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.