AccueilNederlandHet Europees Parlement...

Het Europees Parlement keurt de update goed van de wetgeving inzake voorafgaande passagiersinformatie europahoy.news

Nieuwe wetten om het verzamelen van gegevens van vliegtuigpassagiers verplicht en geharmoniseerd te maken.

De Europarlementariërs willen dat de gegevensverzameling evenredig is aan de uitspraken van de EU-rechtbanken.

Uniforme regels voor het verzamelen van voorafgaande passagiersinformatie zijn bedoeld om de veiligheid van de EU en haar vermogen om ernstige criminaliteit te bestrijden en te voorkomen te vergroten.

De Commissie Burgerlijke Vrijheden van het Parlement heeft vandaag twee ontwerprapporten aangenomen over het verzamelen van voorafgaande passagiersinformatie (API) om de veiligheid aan de buitengrenzen van de EU te verbeteren en de preventie en bestrijding van criminaliteit te stimuleren. Ze werden aangenomen met 50 stemmen voor, 7 tegen en 0 onthoudingen (beheer van grenzen) en 53 stemmen vóór, 6 tegen en 1 onthouding (wetstoepassing).

De nieuwe regels vereisen dat luchtvaartmaatschappijen systematisch passagiersgegevens verzamelen en doorgeven aan de bevoegde autoriteiten. Ze zullen van toepassing zijn op vluchten die vanuit een derde land een EU-land binnenkomen in het geval van grensbeheer, en ook op vluchten die vertrekken uit een EU-land in het geval van het delen van gegevens met autoriteiten. Bovendien kunnen EU-landen ervoor kiezen om deze nieuwste regels toe te passen op geselecteerde vluchten binnen de EU.

De verzamelde gegevens omvatten de naam van de passagier, geboortedatum, nationaliteit, paspoortgegevens en vluchtinformatie. Om de gegevensverzameling te harmoniseren, specificeren de nieuwe wetten de gegevenselementen die zullen worden verzameld. Bovendien zal de kwaliteit van de gegevens worden verbeterd, omdat deze alleen op uniforme en geautomatiseerde wijze kunnen worden verzameld, ter vervanging van handmatige registratie.

Het Europees Parlement pleit voor proportionele regels die aan de rechtbanken voldoen

In hun standpunt hebben de leden van het Europees Parlement geprobeerd de soorten API-gegevens te beperken tot wat nodig is, met inachtneming van de evenredigheid en fundamentele rechten, en in overeenstemming met de jurisprudentie van het Hof van Justitie van de Europese Unie, en om biometrische gegevens uit te sluiten van het toepassingsgebied. Zij benadrukken dat het verzamelen van API-gegevens geen reden is om reisdocumenten te controleren voordat u aan boord gaat, bijvoorbeeld bij reizen binnen het Schengengebied. In plaats daarvan zouden gegevens worden verzameld tijdens de incheckprocedures.

Daarnaast willen Europarlementariërs de periode waarin luchtvaartmaatschappijen en grensautoriteiten API-gegevens opslaan na het vertrek van een vlucht verkorten van 48 naar 24 uur, tenzij reisfacilitatiemaatregelen van de luchtvaartmaatschappij meer tijd vergen. De leden van het Europees Parlement hebben ook voorgesteld een nieuw artikel toe te voegen dat ervoor zorgt dat het verzamelen van API-gegevens niet leidt tot discriminatie op basis van gevoelige kenmerken zoals geslacht, geslacht, etniciteit, taal, minderheidsstatus, handicap of religie. Ten slotte wil het Parlement boetes tot 2% van de totale omzet van een luchtvaartmaatschappij als zij de regels systematisch of aanhoudend overtreedt.

Eerder gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Gaza : Les pires craintes de famine se sont concrétisées alors qu’un dixième enfant serait « mort de faim »

« Les rapports officiels d'hier ou de ce matin indiquaient qu'il y avait un dixième enfant officiellement enregistré dans un hôpital comme ayant mort de faim", a déclaré le porte-parole de l'agence de santé des Nations Unies, Christian Lindmeier....

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de "Cattedra dell'accoglienza" (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan...

Le changement climatique menace les antiquités

Une étude réalisée en Grèce montre comment les événements météorologiques affectent le patrimoine culturel La hausse des températures, la chaleur prolongée et la sécheresse affectent le changement climatique dans le monde entier. Aujourd'hui, la première étude menée en Grèce...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.