AccueilNederlandFestivals en evenementen...

Festivals en evenementen die je niet mag missen in Mechelen europahoy.news

Festivals en evenementen die je niet mag missen in Mechelen

Mechelen, een charmante stad in België, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en levendige sfeer. Elk jaar viert de stad verschillende festivals en evenementen die de lokale bevolking en toeristen aantrekken. Hier zijn enkele festivals en evenementen die je niet mag missen in Mechelen.

Eén van de populairste evenementen in Mechelen is het festival “Maanrock”. Elk jaar in augustus wordt het stadscentrum omgetoverd tot een gigantisch podium waar gerenommeerde lokale en internationale artiesten kunnen optreden. Het festival biedt een gevarieerd programma met livemuziekconcerten in verschillende genres zoals rock, pop, reggae en jazz. De straten zijn gevuld met eet- en drinkkraampjes, waardoor een feestelijke sfeer ontstaat voor bezoekers van alle leeftijden.

Een ander niet te missen evenement is het bierfestival “Mechelen Bierfestival”. Dit evenement vindt meestal plaats in het voorjaar en laat bierliefhebbers kennismaken met een grote verscheidenheid aan Belgische ambachtelijke bieren. Lokale en internationale brouwerijen presenteren hun producten en bieden proeverijen aan. Het is de perfecte gelegenheid voor bierliefhebbers om nieuwe smaken te ontdekken en te praten met experts uit het vakgebied.

Voor kunstliefhebbers is het festival “Contour” een niet te missen evenement. Dit festival voor hedendaagse kunst wordt om de twee jaar gehouden en biedt tentoonstellingen, optredens en filmvertoningen op verschillende locaties in de stad. Lokale en internationale kunstenaars exposeren hun werken en bieden bezoekers een unieke en meeslepende artistieke ervaring.

Liefhebbers van klassieke muziek zullen niet teleurgesteld worden in Mechelen. Elk jaar organiseert de stad het muziekfestival “Ars Musica”. Dit evenement zet hoogwaardige klassieke muziekconcerten in de kijker op historische locaties zoals de Sint-Romboutskathedraal en het Paleis van de Groothertogen van Brabant. Gerenommeerde orkesten en virtuoze solisten treden op dit festival op en trekken muziekliefhebbers van over de hele wereld aan.

Naast de jaarlijkse festivals biedt Mechelen het hele jaar door ook regelmatig culturele evenementen. Zo is de zondagochtendmarkt een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en bezoekers. De kraampjes bieden een verscheidenheid aan verse producten zoals groenten, fruit, kazen en bloemen. Dit is een geweldige kans om lokale producten te proeven en de producenten te ontmoeten.

De kerstmarkt is een ander evenement dat je niet mag missen in Mechelen. Tijdens de feestperiode wordt de stad omgetoverd tot een echt kerstdorp met versierde chalets, eet- en warme drankenkraampjes en attracties voor kinderen. Bezoekers kunnen unieke, handgemaakte cadeaus kopen en genieten van de feestelijke sfeer.

Kortom, Mechelen is het hele jaar door een stad vol interessante festivals en evenementen. Of je nu een liefhebber bent van muziek, kunst, bier of gewoon op zoek bent naar een feestelijke sfeer, Mechelen heeft iedereen iets te bieden. Mis deze evenementen niet en ontdek alles wat deze charmante stad u te bieden heeft.

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.