AccueilNederlandEP-leden beoordelen de...

EP-leden beoordelen de resultaten van de Europese Raad van 26 en 27 oktober | Nieuws

De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, benadrukte dat “niets de terreur en wreedheid kan rechtvaardigen die Hamas tegen Israël heeft ontketend” en benadrukte dat Israël het recht heeft zichzelf te verdedigen, in overeenstemming met het internationaal humanitair recht. President Michel benadrukte dat “elk burgerleven telt”, merkte op dat “een totale belegering niet in overeenstemming is met het internationaal recht” en riep op tot humanitaire pauzes en corridors naar Gaza, om ervoor te zorgen dat de hulp terechtkomt bij degenen die het nodig hebben.

Hij herhaalde ook de krachtige steun van de EU aan Oekraïne, « zo lang als nodig is », en verwelkomde de vooruitgang van het land richting EU-lidmaatschap. Charles Michel besprak ook discussies over de langetermijnbegroting van de EU, die Oekraïne als prioriteit moet behouden, naast migratie, veiligheid, defensie en solidariteit tussen de lidstaten.

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen benadrukte de erbarmelijke humanitaire situatie in het Midden-Oosten en de inzet van de EU om te helpen en een tweestatenoplossing te vinden voor Israël en Palestina. Ze zei dat de EU haar hulp aan Gaza heeft opgevoerd en werkt aan een maritieme hulpcorridor vanuit Cyprus. “De pijn van onschuldige burgers in het Midden-Oosten schudt het geweten van de wereld”, zei ze, waarbij ze de urgentie van de situatie benadrukte. Ze besprak ook de uitbreiding van de EU, met de nadruk op het bevorderen van de lidmaatschapsvooruitzichten van Oekraïne, Moldavië en Georgië, met als algemeen doel de Unie economisch en politiek te versterken.

De leden van het Europees Parlement herhaalden hun veroordeling van de terroristische aanslagen van Hamas, terwijl ze de noodzaak benadrukten om burgers te beschermen, collectieve sancties te vermijden en ervoor te zorgen dat humanitaire hulp de burgers bereikt. Verschillende sprekers riepen op tot de onmiddellijke vrijlating van de gijzelaars en een humanitaire pauze in de gevechten, en benadrukten de noodzaak om een ​​escalatie van geweld en een vicieuze cirkel van represailles te voorkomen.

Sommige EP-leden spraken ook over de noodzaak van extra financiële middelen als onderdeel van de langetermijnbegrotingsherziening van de EU, om te reageren op de situatie in het Midden-Oosten en om de veiligheid in Europa te versterken, en riepen op tot een internationale vredesconferentie.

U kunt het debat bekijken hier.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Waar moet ik nu heen? Vraag de inwoners van Gaza die zijn ontworteld door nieuwe Israëlische evacuatiebevelen europahoy.news

In Khan Younis meldde de Palestijnse vluchtelingenorganisatie van de VN (UNRWA) getuige te zijn geweest van ‘duizenden mensen die naar het westen vluchtten als onderdeel van de uittocht uit de zuidelijke stad van de enclave te midden van aanhoudende...

Vous pouvez louer cette propriété du roi Charles III -europeantimes.news-

En 2006, il achète une propriété en Roumanie qui comprend une maison, une forêt, une prairie à perte de vue et un atelier artisanal. Très probablement, jusqu'à présent, vous associiez uniquement la Transylvanie au comte Dracula. Il est temps d'ajouter à...

De Europese Commissie onderzoekt Delivery Hero en Glovo op mogelijke concurrentiebeperkende praktijken -europeantimes.news- europahoy.news

In een gedurfde stap om de concurrentie op de bloeiende online markt voor voedselbezorging veilig te stellen, is de Europese Commissie een formeel antitrustonderzoek gestart naar twee van Europa's grootste voedselbezorgbedrijven, Delivery Hero en Glovo. Dit onderzoek zou...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.