AccueilNederland"Een tiental verschillende...

« Een tiental verschillende tijdschriften » europahoy.news

Najat Rochdi, plaatsvervangend speciaal gezant van de VN voor Syrië, vertelde de ambassadeurs op de bijeenkomst Veiligheidsraad dat Israëlische luchtaanvallen dit weekend de luchthaven van Damascus hebben getroffen, na verschillende andere luchtaanvallen en artillerievuur op locaties in het hele land, waarbij naar verluidt een burgerluchthavenmedewerker omkwam.

Het voegde eraan toe dat de luchtaanvallen samenvielen met berichten over raketlanceringen vanuit Zuid-Syrië over de bezette Syrische Golan richting Israël.

“De IDF (Israel Defense Forces) beweert dat een drone-aanval in Eilat, in het zuiden van Israël, afkomstig was van een organisatie in Syrië, waartegen de IDF zegt luchtaanvallen te hebben uitgevoerd als reactie”, zei mevrouw Rochdi.

Speel niet met vuur

Binnen Syrië ging het twaalf jaar durende conflict onverminderd door, met luchtaanvallen, beschietingen, schermutselingen en moordpogingen op verschillende plaatsen, voegde hij eraan toe, waarbij hij de dringende noodzaak onderstreepte om de spanningen te verminderen en aandrong op een vernieuwing van het politieke proces.

“Doorgaan met dit geweld is spelen met vuur. Eén enkele misrekening (een verdwaalde artilleriegranaat of een verkeerd ingeschatte luchtaanval) kan een tiental verschillende vaten buskruit in brand steken. grenzen Syriërs,” zei mevrouw Rochdi.

“We hebben meer nodig dan alleen goede bedoelingen: we hebben duurzame en operationele reductie nodig via sterke kanalen tussen alle belanghebbenden. We moeten de moorden, verwondingen en ontheemding van burgers, evenals de vernietiging van de infrastructuur, niet alleen verminderen, maar ook beëindigen.”

De politieke oplossing is van cruciaal belang

De hoge VN-functionaris benadrukte ook het belang van een geloofwaardige en alomvattende benadering van een politieke oplossing, die alle zorgwekkende kwesties op tafel legt.

“De aandacht voor Syrië is enigszins afgenomen gezien de verschrikkelijke crisis in de regio. Maar Syrië is ook een stukje van die puzzel. En de situatie in Syrië is te gevaarlijk om onbeheerd te laten”, zei hij.

“Als we de Syrische partijen en mensen geen horizon van hoop en een politiek pad geven om hun conflict op te lossen, vrees ik dat de situatie keer op keer zal overkoken en zich zal verspreiden naar een regio die zich al in een moment van historische crisis bevindt.  » voegde ze eraan toe.

Edem Wosornu, operationeel directeur bij OCHA, informeert de bijeenkomst van de Veiligheidsraad over Syrië.

Edem Wosornu, operationeel directeur bij OCHA, informeert de bijeenkomst van de Veiligheidsraad over Syrië.

Financiering op ongekende dieptepunten

Ook informeert hij de Veiligheidsraad, Edem Wosornu, operationeel directeur van het VN-hulpcoördinatiebureau, OCHAbenadrukte het lot van miljoenen ontheemden in Syrië, verergerd door de naderende winter.

“Het gebrek aan bescherming tegen lage temperaturen brengt aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich mee, vooral voor kwetsbare delen van de bevolking, zoals kinderen en ouderen”, zei hij.

Volgens schattingen van de VN hebben 5,7 miljoen mensen in heel Syrië cruciale hulp nodig om de koude wintermaanden door te komen. Tot hun meest dringende behoeften behoren ontoereikende huisvesting, gebrek aan adequate verwarming en onvoldoende kleding en huishoudelijke artikelen.

Mevrouw Wosornu zei dat humanitaire hulpverleners hun best doen om aan deze behoeften te voldoen en er prioriteit aan te geven, te midden van beperkte middelen.

Ondersteuning is nu nodig

“Tot nu toe hebben we fatsoenlijke onderkomens geboden aan 26.000 gezinnen, en we doen ons best om soortgelijke steun te bieden aan nog eens 7.000 gezinnen. Maar we worden geconfronteerd met een zorgwekkend tekort van 70 procent in de financiering die nodig is om deze essentiële steun te verlenen.”

Hij informeerde de leden van de Raad dat, met nog maar één maand te gaan in het jaar, het Humanitaire Reactieplan voor Syrië slechts voor 33 procent gefinancierd is.

“Ik kan de impact die dit gebrek aan middelen heeft op ons vermogen om tegemoet te komen aan de behoeften van miljoenen mensen die deze middelen in heel Syrië hard nodig hebben niet overdrijven”, voegde hij eraan toe, terwijl hij opriep tot meer steun van donoren om levens te redden en een verdere catastrofale verslechtering van de situatie te stoppen. situatie. de humanitaire situatie.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de "Cattedra dell'accoglienza" (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan...

Le changement climatique menace les antiquités

Une étude réalisée en Grèce montre comment les événements météorologiques affectent le patrimoine culturel La hausse des températures, la chaleur prolongée et la sécheresse affectent le changement climatique dans le monde entier. Aujourd'hui, la première étude menée en Grèce...

Minstens één op de acht mensen heeft overgewicht, waarschuwt de WHO europahoy.news

Dit komt overeen met één miljard mensen die in 2022 met de ziekte leven, een cijfer dat sinds 1990 onder volwassenen is verdubbeld en onder jongeren van vijf tot negentien jaar is verviervoudigd, volgens gegevens uit het onderzoek, gepubliceerd...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.