AccueilNederlandEen Russische delegatie...

Een Russische delegatie gaat naar Skopje

De Russische delegatie zal deelnemen aan een bijeenkomst van de Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken van de OVSE in Skopje, nadat Bulgarije, zoals beloofd aan Noord-Macedonië, het luchtruim voor de Russische Federatie heeft geopend, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov, geciteerd door TASS en BTA.

“Nu lijkt het erop dat Macedonië ons heeft uitgenodigd voor de Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken van de OVSE. Bulgarije lijkt Macedonië te hebben beloofd zijn luchtruim te openen. Als het lukt, zullen we er zijn”, zei de minister op het Primakovski-leesforum.

Van 29 november tot 1 december zal Skopje gastheer zijn van de OVSE-top, die door de minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Noord-Macedonië en de fungerend OVSE-voorzitter Bujar Osmani werd omschreven als “de grootste gebeurtenis in de geschiedenis van Noord-Macedonië”.

Er wordt verwacht dat 76 delegaties van OVSE-lidstaten en OVSE-partners in Skopje zullen arriveren, voornamelijk vertegenwoordigd door ministers van Buitenlandse Zaken.

Bulgarije staat toe dat het vliegtuig van Sergej Lavrov door het Bulgaarse luchtruim vliegt. Dit werd aan TASS gemeld door de Russische ambassadeur in Bulgarije, Eleonora Mitrofanova. Ze geeft aan dat er positief is gereageerd op de nota van Moskou over het vliegtuig van de minister van Buitenlandse Zaken dat overvloog om naar de bijeenkomst van de Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken tijdens de OVSE-bijeenkomst in Skopje te gaan.

“Er werd positief gereageerd op onze nota over de passage van het vliegtuig van Lavrov door het luchtruim van Bulgarije. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Bulgarije heeft ons officieel laten weten dat de vlucht in de lucht boven het land voor onze minister is toegestaan”, vertelde Mitrofanova aan TASS. Eerder verklaarde Lavrov zelf dat de Russische delegatie zal deelnemen aan de OVSE-bijeenkomst in Skopje als Bulgarije zijn luchtruim openstelt voor de vlucht van de delegatie van de Russische Federatie.

Voordat de toestemming werd gegeven door het Bulgaarse ministerie van Buitenlandse Zaken, stelde de Europese Commissie dat de vlucht van de Russische minister van Buitenlandse Zaken de sancties van de Europese Unie niet schond.

Foto: HE Eleonora Mitrofanova, ambassadeur van Rusland in Bulgarije

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die deze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie in The European Times betekent niet automatisch de goedkeuring van de zienswijze, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn gepubliceerd in het Engels. De vertaalde versies worden uitgevoerd via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Oorspronkelijk gepubliceerd in

The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de "Cattedra dell'accoglienza" (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan...

Le changement climatique menace les antiquités

Une étude réalisée en Grèce montre comment les événements météorologiques affectent le patrimoine culturel La hausse des températures, la chaleur prolongée et la sécheresse affectent le changement climatique dans le monde entier. Aujourd'hui, la première étude menée en Grèce...

Ochtendkoffie verhoogt de niveaus van dit hormoon

De Russische gastro-enteroloog Dr. Dilyara Lebedeva zegt dat koffie in de ochtend een stijging van één hormoon kan veroorzaken: cortisol. Schade door cafeïne veroorzaakt, zoals de arts opmerkte, stimulatie van het zenuwstelsel. Dergelijke stimulatie kan een probleem...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.