AccueilNederlandEén op de...

Eén op de drie sterfgevallen als gevolg van niet-melanoom huidkanker houdt verband met buitenwerk europahoy.news

Niet-melanome huidkanker verwijst naar een groep kankersoorten die zich ontwikkelen in de bovenste lagen van de huid. De twee belangrijkste subtypes van deze kanker zijn basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom.

Het onderzoek benadrukt de alarmerende last die ziekten veroorzaken als gevolg van beroepsmatige blootstelling aan ultraviolette straling van de zon, en onderstreept de noodzaak van veel betere preventieve maatregelen.

Uit schattingen blijkt dat in 2019 ongeveer 1,6 miljard mensen in de werkende leeftijd van 15 jaar en ouder werden blootgesteld aan ultraviolette straling van de zon terwijl ze buitenshuis werkten, wat overeenkomt met 28 procent van de wereldbevolking in de werkende leeftijd.

In hetzelfde jaar bezweken bijna 19.000 mensen in 183 landen aan niet-melanome huidkanker als gevolg van blootstelling aan de zon en hard werken in de buitenlucht, waarvan de meerderheid (65 procent) mannen waren.

Het derde hoogste risico op het werk

“Onbeschermde blootstelling aan ultraviolette zonnestraling op het werk is een van de belangrijkste oorzaken van huidkanker op het werk. Maar er zijn effectieve oplossingen om werknemers te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen en de dodelijke gevolgen ervan te voorkomen”, benadrukt Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO.

Beroepsmatige blootstelling aan ultraviolette straling van de zon is wereldwijd geïdentificeerd als de derde belangrijkste risicofactor voor werkgerelateerde sterfgevallen door kanker.

In de periode 2000 tot 2019 is het aantal sterfgevallen door huidkanker als gevolg van blootstelling aan de zon op de werkplek bijna verdubbeld, met een stijging van 88 procent, van 10.088 sterfgevallen in 2000 naar 18.960 sterfgevallen in 2019.

Grotendeels vermijdbare sterfgevallen

Volgens Gilbert Houngbo, directeur-generaal van de ILO, zijn sterfgevallen als gevolg van beroepsmatige blootstelling “grotendeels te voorkomen door middel van kosteneffectieve maatregelen.”

“Het is dringend noodzakelijk dat regeringen, werkgevers en werknemers samenwerken om het beroepsrisico van blootstelling aan UV te verminderen. Dit kan elk jaar duizenden levens redden”, benadrukte hij.

De twee VN-agentschappen roepen op tot strengere maatregelen om werknemers te beschermen tegen de gevaren van blootstelling aan zonlicht.

Dit vereist bescherming tegen ultraviolette zonnestraling vanaf het moment dat werknemers buitenshuis gaan werken, zodat ze gedurende hun hele loopbaan beschermd kunnen worden.

Een boer uit Vanuatu werkt onder de zon.

Actie van de overheid

Beleidsaanbevelingen zijn onder meer het bieden van schaduw, het aanpassen van de werkuren buiten de zonnemiddag, onderwijs en training, en het uitrusten van werknemers met zonnebrandcrème en persoonlijke beschermende kleding.

Bovendien moet actie worden ondernomen wanneer de ultraviolette index, een maatstaf voor huidbeschadigende ultraviolette straling, niveau drie of hoger bereikt.

Om deze inspanningen te ondersteunen lanceerden VN-agentschappen in juni vorig jaar de SunSmart Global UV-app, waarmee buitenwerkers hun blootstelling aan ultraviolette straling van de zon kunnen inschatten en weer- en UV-voorspellingen kunnen doen. De app kan worden gedownload op Apple- en Android-platforms.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Ik wacht op je in Rome, laten we bidden voor degenen die lijden onder oorlogen europahoy.new

In het Regina Caeli lanceert de paus opnieuw de uitnodiging om deel te nemen aan de eerste Wereldkinderdag die op 25 en 26 mei wordt gevierd: "We hebben uw vreugde en het verlangen naar een betere wereld nodig." ...

Première personne : « Je ne représente plus rien » – Voix des déplacés en Haïti

Lui et d'autres ont parlé à Eline Joseph, qui travaille pour l'Organisation internationale pour les migrations (OIM) à Port-au-Prince avec une équipe qui apporte un soutien psychosocial aux personnes qui ont fui leur domicile à cause de la violence...

‘Ik ben niets meer waard’ – Stemmen van ontheemden in Haïti europahoy.news

Hij en anderen spraken met Eline Joseph, die voor de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Port-au-Prince werkt met een team dat psychosociale steun biedt aan mensen die hun huizen zijn ontvlucht vanwege geweld en onveiligheid. ze sprak met VN-nieuws...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.