AccueilNederlandDe VN viert...

De VN viert een aangrijpende verjaardag nu het aantal sterfgevallen onder het personeel in Gaza toeneemt

VN-dag op 24 oktober is het de verjaardag van de inwerkingtreding in 1945 van de VN-Handvest – de dag dat de Organisatie officieel werd opgericht.

‘We rouwen en we herdenken’

Onder de doden in Gaza bevinden zich veel leraren, merkte het bureau maandag op in een tweet. “We rouwen en we herdenken. Dit zijn niet zomaar cijfers. Dit zijn onze vrienden en collega’s…UNRWA rouwt om dit enorme verlies.”

De 13.000 man sterke organisatie die in het door Palestina bezette gebied actief is, heeft onvermoeibaar samengewerkt met andere humanitaire hulpverleners van de VN in Gaza en in de hele regio, om getroffen burgers te helpen, vaak met groot persoonlijk risico.

Vastbesloten om vrede te smeden

Via het VN-Handvest verenigden landen zich in hun besluit om ‘opvolgende generaties te redden van de gesel van oorlog’.

Secretaris-generaal António Guterres herinnerd dat het Handvest “geworteld is in de vastberadenheid” om vrede op te bouwen.

“Laten we ons op deze Dag van de Verenigde Naties met hoop en vastberadenheid engageren om de betere wereld van onze ambities op te bouwen”, zei hij.

Roep om eenheid

De VN-chef riep alle landen op zich in te zetten voor een toekomst die de naam van de onmisbare organisatie eer aan doet.

“Wij zijn een verdeelde wereld. We kunnen en moeten verenigde naties zijn”, benadrukte hij.

Op dinsdag staan ​​onder meer herdenkingsevenementen gepland een concert op het hoofdkwartier van de VN in New York, met als thema The Frontlines of Climate Action, waarmee een van de belangrijkste prioriteiten van de VN-chef wordt versterkt, voorafgaand aan de cruciale COP28-top in Dubai volgende maand.

Oorspronkelijk gepubliceerd in

The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.