AccueilNederlandDe VN brengt...

De VN brengt hulde aan de 101 functionarissen die zijn omgekomen in het conflict in Gaza europahoy.new

De gevallen collega’s werkten voor het VN-agentschap dat Palestijnse vluchtelingen helpt, UNRWA, en verleenden essentiële hulp aan de 2,2 miljoen inwoners van Gaza, te midden van voortdurende beschietingen de afgelopen maand en een volledige belegering van de enclave.

Dit waren schooldirecteuren, leraren, gezondheidswerkers, waaronder een gynaecoloog, ingenieurs, ondersteunend personeel en een psycholoog.

“UNRWA-medewerkers in Gaza waarderen het dat de VN over de hele wereld de vlag heeft gestreken. In Gaza moeten we echter de VN-vlag hoog laten wapperen als teken dat we nog steeds staan ​​en de bevolking van Gaza dienen,” zei Tom White, de directeur van het agentschap in de Gazastrook, sprekend vanuit Rafah.

Minuut stilte

Ambtenaren en medewerkers van de Verenigde Naties op standplaatsen over de hele wereld namen een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan hun gevallen collega’s, terwijl de vlag van de Verenigde Naties halfstok wapperde.

In Genève zei Tatiana Valovaya, directeur-generaal van het VN-bureau in de Zwitserse stad, dat hun dood het grootste aantal hulpverleners vertegenwoordigde dat in de geschiedenis van de VN in zo’n korte tijd werd gedood.

“Duizenden van onze collega’s blijven onder de VN-vlag werken [the] meest risicovolle gebieden van de wereld. En laten we hulde brengen aan hun activiteiten, hun werk, hun toewijding”, zei hij.

‘Een leidend licht’

Stafleden van de UNRWA “belichaamden de geest van de Verenigde Naties, omdat ze zich in de frontlinie van conflictgebieden bevonden om de broodnodige humanitaire hulp en steun te bieden”, zei het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op het hoofdkantoor in Genève.

“Uw niet-aflatende toewijding aan vrede, gerechtigheid en het welzijn van anderen dient als leidraad en herinnering aan het belang van onze gedeelde missie”, vertelde Tedros Adhanom Ghebreysus aan medewerkers van de WHO.

Ceremonie van de Staff Union op het VN-hoofdkwartier in New York ter ere van collega’s die in Gaza zijn omgekomen

Secretaris-generaal António Guterres leidde de minuut stilte op het VN-hoofdkwartier in New York, die werd gehouden in de Kamer van de Economische en Sociale Raad (ECOSOC).

Hij verscheen voor VN-residentiële coördinatoren van over de hele wereld, die deze week bijeen zullen komen, geflankeerd door plaatsvervangend secretaris-generaal Amina Mohammed en voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, Dennis Francis.

Ondertussen hield de VN-Stafvakbond een ceremonie in de lobby van het Secretariaat waar de namen van overleden collega’s werden voorgelezen.

“Mogen zij rusten in eeuwige macht en vrede”, zei eerste vice-president Francisco Brito, omringd door stafleden, van wie sommigen borden vasthielden met de teksten ‘verantwoordelijkheid om te beschermen’, ‘stop de moorden’, ‘bescherm burgers.’ en andere oproepen. . .

VN-vlag gestreken

De herdenking op het secretariaat begon rond 07.30 uur, waarbij de VN-vlag halfstok hing, de enige die die dag wapperde.

Normaal gesproken worden alle vlaggen van de 193 VN-lidstaten en twee waarnemende staten – Palestina en Vaticaanstad – elke weekdag in de ochtend gehesen, in alfabetische volgorde, en vervolgens in de middag neergelaten.

Permanent waarnemer van de staat Palestina, Riyad Mansour, die de eenvoudige ceremonie voor het secretariaat bijwoonde, zei dat het gebaar de overleden UNRWA-stafleden en alle ‘Palestijnse martelaren’ eerde, inclusief duizenden kinderen die omkwamen in de ‘barbaarse oorlog’.

Hij benadrukte de noodzaak van een onmiddellijk humanitair staakt-het-vuren in Gaza, samen met “honderden vrachtwagenladingen” hulp, medicijnen en water.

“En we willen de misdaad tegen de menselijkheid van gedwongen massaoverdrachten stoppen… om het Palestijnse volk in de Gazastrook te laten blijven. “Het is ons thuisland”, vervolgde hij.

“We willen geen tweede Nakba leven. “Wij willen in ons thuisland blijven en de Gazastrook herbouwen.”

Mansour sprak ook de hoop uit op “een politieke horizon” om de bezetting te beëindigen “zodat het Palestijnse volk in vrijheid en waardigheid kan leven in onze onafhankelijke staat, met het Heilige Jeruzalem als de hoofdstad van onze staat.”

Meer om verder te gaan…

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Vrede voor Azië roept op tot belangrijke conferentie over minderheidsrechten in Zuid-Azië -europeantimes.news- europahoy.new

Genève, 12 juli 2024 – Peace for Asia was gastheer van een cruciaal evenement met de titel “Minority Rights in South Asia” in Genève, waarbij de aandacht werd gevestigd op de urgente problemen waarmee etnische en sektarische gemeenschappen in...

Peace for Asia organise une conférence clé sur les droits des minorités en Asie du Sud -europeantimes.news-

Genève, le 12 juillet 2024 – Peace for Asia a organisé à Genève un événement crucial intitulé « Droits des minorités en Asie du Sud », attirant l'attention sur les problèmes urgents auxquels sont confrontées les communautés ethniques et...

Dwangarbeid is geïnstitutionaliseerd en gevaarlijk, waarschuwt VN-mensenrechtenbureau europahoy.new

In een rapport gebaseerd op 183 interviews met slachtoffers en getuigen van dwangarbeid die erin slaagden de DVK te ontvluchten en nu in het buitenland wonen, OHCHR citeerde de getuigenis van één persoon dat als een dagelijks werkquotum niet...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.