AccueilNederlandDe VN bevestigt...

De VN bevestigt dat er meer hulp Gaza binnenkomt nu de humanitaire pauze voor de tweede dag voortduurt europahoy.new

Inclusief vracht Voedsel, water en medische noodvoorraden.. Elf ambulances, drie touringcars en een dieplader werden afgeleverd bij het Al Shifa-ziekenhuis om te helpen bij evacuaties.

Ook op zaterdag werden nog eens 200 vrachtwagens verzonden vanuit Nitzana, waarvan er 187 met succes om 19.00 uur lokale tijd Gaza binnenkwamen.

Bovendien is 129.000 liter brandstof Gaza binnengekomen, zo meldt het VN-bureau voor humanitaire zaken, bekend als OCHA.

Een inspanning van meerdere belanghebbenden

Geen van deze leveringen zou mogelijk zijn geweest zonder de Palestijnse en Egyptische Rode Halve Maan-verenigingen, merkte het VN-bureau op, dat hulde bracht aan de acties van de vele partijen die bij de inspanning betrokken waren.

Hoe langer de pauze duurt, hoe meer hulp er naar en door Gaza zal worden gestuurd, zei OCHA een persbericht.

Ter ere van de vrijlating van meer gijzelaars die zaterdag plaatsvond, hernieuwde OCHA de oproep voor de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van alle gijzelaars.

“En we hopen dat de vrijlating van meer Palestijnse gevangenen verlichting zal brengen voor hun families en dierbaren”, aldus de verklaring.

De humanitaire pauze is sinds vrijdagochtend van kracht en VN-teams en partners zijn erin geslaagd de levering van humanitaire hulp in en via Gaza uit te breiden.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Gaza : Les pires craintes de famine se sont concrétisées alors qu’un dixième enfant serait « mort de faim »

« Les rapports officiels d'hier ou de ce matin indiquaient qu'il y avait un dixième enfant officiellement enregistré dans un hôpital comme ayant mort de faim", a déclaré le porte-parole de l'agence de santé des Nations Unies, Christian Lindmeier....

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de "Cattedra dell'accoglienza" (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan...

Le changement climatique menace les antiquités

Une étude réalisée en Grèce montre comment les événements météorologiques affectent le patrimoine culturel La hausse des températures, la chaleur prolongée et la sécheresse affectent le changement climatique dans le monde entier. Aujourd'hui, la première étude menée en Grèce...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.