AccueilNederlandBijgewerkte COVID-19-richtlijnen beoordelen...

Bijgewerkte COVID-19-richtlijnen beoordelen het risico op ziekenhuisopname europahoy.new

De gids zal beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg helpen mensen met een hoog, matig of laag risico op ziekenhuisopname te identificeren en de behandeling dienovereenkomstig aan te passen.

De WHO zei dat de huidige varianten van het COVID-19-virus doorgaans minder ernstige ziekten veroorzaken, terwijl de immuniteitsniveaus hoger zijn als gevolg van vaccinatie, wat voor de meeste patiënten heeft geleid tot een lager risico op ernstige ziekte en overlijden.

Risicocijfers van ziekenhuizen

De update, de 13e sinds september 2020, bevat nieuwe basisrisicoschattingen voor ziekenhuisopname bij patiënten met niet-ernstige COVID-19.

De nieuwe categorie ‘matig risico’ omvat nu groepen die voorheen als een hoog risico werden beschouwd, zoals ouderen en mensen met chronische ziekten, handicaps en chronische ziektecomorbiditeiten. Hun geschatte ziekenhuisopnamepercentage is drie procent.

Mensen met een zwakker immuunsysteem lopen een groter risico als ze COVID-19 oplopen, met een geschat ziekenhuisopnamepercentage van zes procent. De WHO zei dat de meeste mensen in de laagrisicocategorie vallen, met een ziekenhuisopnamepercentage van 0,5 procent.

Behandelingsaanbevelingen

De VN-gezondheidsorganisatie blijft het antivirale medicijn nirmatrelvir-ritonavir, bekend onder de handelsnaam Paxlovid, sterk aanbevelen voor patiënten met niet-ernstige COVID-19 die een hoog tot matig risico lopen op ziekenhuisbehandeling.

Als het niet beschikbaar is voor patiënten met een hoog risico, wordt voorgesteld om molnupiravir of remdesivir te gebruiken.

De WHO raadt ook aan om molnupiravir en remdesivir niet te gebruiken bij patiënten met een matig risico, “omdat de potentiële schade groter is dan de beperkte voordelen.”

Het raadt ook geen enkele antivirale therapie aan voor mensen met een laag risico op ziekenhuisopname, en zegt dat “symptomen zoals koorts en pijn onder controle kunnen blijven met pijnstillers zoals paracetamol.”

De update raadt ook het gebruik van een nieuw antiviraal middel, VV116, af voor patiënten met COVID-19, behalve in klinische onderzoeken.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Ik wacht op je in Rome, laten we bidden voor degenen die lijden onder oorlogen europahoy.new

In het Regina Caeli lanceert de paus opnieuw de uitnodiging om deel te nemen aan de eerste Wereldkinderdag die op 25 en 26 mei wordt gevierd: "We hebben uw vreugde en het verlangen naar een betere wereld nodig." ...

Première personne : « Je ne représente plus rien » – Voix des déplacés en Haïti

Lui et d'autres ont parlé à Eline Joseph, qui travaille pour l'Organisation internationale pour les migrations (OIM) à Port-au-Prince avec une équipe qui apporte un soutien psychosocial aux personnes qui ont fui leur domicile à cause de la violence...

‘Ik ben niets meer waard’ – Stemmen van ontheemden in Haïti europahoy.news

Hij en anderen spraken met Eline Joseph, die voor de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Port-au-Prince werkt met een team dat psychosociale steun biedt aan mensen die hun huizen zijn ontvlucht vanwege geweld en onveiligheid. ze sprak met VN-nieuws...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.