AccueilNederlandBijgewerkte COVID-19-richtlijnen beoordelen...

Bijgewerkte COVID-19-richtlijnen beoordelen het risico op ziekenhuisopname europahoy.new

De gids zal beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg helpen mensen met een hoog, matig of laag risico op ziekenhuisopname te identificeren en de behandeling dienovereenkomstig aan te passen.

De WHO zei dat de huidige varianten van het COVID-19-virus doorgaans minder ernstige ziekten veroorzaken, terwijl de immuniteitsniveaus hoger zijn als gevolg van vaccinatie, wat voor de meeste patiënten heeft geleid tot een lager risico op ernstige ziekte en overlijden.

Risicocijfers van ziekenhuizen

De update, de 13e sinds september 2020, bevat nieuwe basisrisicoschattingen voor ziekenhuisopname bij patiënten met niet-ernstige COVID-19.

De nieuwe categorie ‘matig risico’ omvat nu groepen die voorheen als een hoog risico werden beschouwd, zoals ouderen en mensen met chronische ziekten, handicaps en chronische ziektecomorbiditeiten. Hun geschatte ziekenhuisopnamepercentage is drie procent.

Mensen met een zwakker immuunsysteem lopen een groter risico als ze COVID-19 oplopen, met een geschat ziekenhuisopnamepercentage van zes procent. De WHO zei dat de meeste mensen in de laagrisicocategorie vallen, met een ziekenhuisopnamepercentage van 0,5 procent.

Behandelingsaanbevelingen

De VN-gezondheidsorganisatie blijft het antivirale medicijn nirmatrelvir-ritonavir, bekend onder de handelsnaam Paxlovid, sterk aanbevelen voor patiënten met niet-ernstige COVID-19 die een hoog tot matig risico lopen op ziekenhuisbehandeling.

Als het niet beschikbaar is voor patiënten met een hoog risico, wordt voorgesteld om molnupiravir of remdesivir te gebruiken.

De WHO raadt ook aan om molnupiravir en remdesivir niet te gebruiken bij patiënten met een matig risico, “omdat de potentiële schade groter is dan de beperkte voordelen.”

Het raadt ook geen enkele antivirale therapie aan voor mensen met een laag risico op ziekenhuisopname, en zegt dat “symptomen zoals koorts en pijn onder controle kunnen blijven met pijnstillers zoals paracetamol.”

De update raadt ook het gebruik van een nieuw antiviraal middel, VV116, af voor patiënten met COVID-19, behalve in klinische onderzoeken.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Peace for Asia organise une conférence clé sur les droits des minorités en Asie du Sud -europeantimes.news-

Genève, le 12 juillet 2024 – Peace for Asia a organisé à Genève un événement crucial intitulé « Droits des minorités en Asie du Sud », attirant l'attention sur les problèmes urgents auxquels sont confrontées les communautés ethniques et...

Dwangarbeid is geïnstitutionaliseerd en gevaarlijk, waarschuwt VN-mensenrechtenbureau europahoy.new

In een rapport gebaseerd op 183 interviews met slachtoffers en getuigen van dwangarbeid die erin slaagden de DVK te ontvluchten en nu in het buitenland wonen, OHCHR citeerde de getuigenis van één persoon dat als een dagelijks werkquotum niet...

Albares ontmoet de minister van Buitenlandse Zaken en Regionale Integratie van Ghana om de betrekkingen tussen beide landen te verdiepen

De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft zijn Ghanese collega, Shirley Ayorkor Botchwey, ontvangen in het Santa Cruz Palace om kwesties van gemeenschappelijk belang tussen beide landen te bespreken. Het bezoek van minister...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.