AccueilNederlandBijgewerkte COVID-19-richtlijnen beoordelen...

Bijgewerkte COVID-19-richtlijnen beoordelen het risico op ziekenhuisopname europahoy.new

De gids zal beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg helpen mensen met een hoog, matig of laag risico op ziekenhuisopname te identificeren en de behandeling dienovereenkomstig aan te passen.

De WHO zei dat de huidige varianten van het COVID-19-virus doorgaans minder ernstige ziekten veroorzaken, terwijl de immuniteitsniveaus hoger zijn als gevolg van vaccinatie, wat voor de meeste patiënten heeft geleid tot een lager risico op ernstige ziekte en overlijden.

Risicocijfers van ziekenhuizen

De update, de 13e sinds september 2020, bevat nieuwe basisrisicoschattingen voor ziekenhuisopname bij patiënten met niet-ernstige COVID-19.

De nieuwe categorie ‘matig risico’ omvat nu groepen die voorheen als een hoog risico werden beschouwd, zoals ouderen en mensen met chronische ziekten, handicaps en chronische ziektecomorbiditeiten. Hun geschatte ziekenhuisopnamepercentage is drie procent.

Mensen met een zwakker immuunsysteem lopen een groter risico als ze COVID-19 oplopen, met een geschat ziekenhuisopnamepercentage van zes procent. De WHO zei dat de meeste mensen in de laagrisicocategorie vallen, met een ziekenhuisopnamepercentage van 0,5 procent.

Behandelingsaanbevelingen

De VN-gezondheidsorganisatie blijft het antivirale medicijn nirmatrelvir-ritonavir, bekend onder de handelsnaam Paxlovid, sterk aanbevelen voor patiënten met niet-ernstige COVID-19 die een hoog tot matig risico lopen op ziekenhuisbehandeling.

Als het niet beschikbaar is voor patiënten met een hoog risico, wordt voorgesteld om molnupiravir of remdesivir te gebruiken.

De WHO raadt ook aan om molnupiravir en remdesivir niet te gebruiken bij patiënten met een matig risico, “omdat de potentiële schade groter is dan de beperkte voordelen.”

Het raadt ook geen enkele antivirale therapie aan voor mensen met een laag risico op ziekenhuisopname, en zegt dat “symptomen zoals koorts en pijn onder controle kunnen blijven met pijnstillers zoals paracetamol.”

De update raadt ook het gebruik van een nieuw antiviraal middel, VV116, af voor patiënten met COVID-19, behalve in klinische onderzoeken.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsreligies in Europa europahoy.new

Rabbi Avi Tawil sprak vorige week met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van...

De Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsreligies in Europa

Rabbi Avi Tawil sprak vorige week met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van...

Het aanpakken van de gezondheidseffecten van klimaatverandering en het opschalen van digitale klimaatactie in de schijnwerpers op COP28 europahoy.news

Voorafgaand aan de eerste ‘Gezondheidsdag’ op een VN-klimaatconferentie ondertekenden afgevaardigden een nieuwe verklaring over klimaat en gezondheid en bespraken ze afzonderlijk de rol die digitale technologie kan spelen in klimaatactie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties verwelkomde de...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.