AccueilNederlandBij botsingen in...

Bij botsingen in het oosten van de DR Congo zijn in zes weken tijd 450.000 mensen ontheemd geraakt

Gewelddadige botsingen tussen niet-statelijke gewapende groepen en regeringstroepen hebben de afgelopen zes weken 450.000 mensen ontheemd geraakt in de gebieden Rutshuru en Masisi in de provincie Noord-Kivu.

Mensen die aankwamen in de stad Sake, gelegen nabij de provinciehoofdstad Goma, zeiden dat ze schrijnende keuzes moesten maken, waarbij mannen de dood riskeerden om uitgehongerde kinderen te voeden en vrouwen verkrachting riskeerden om brandhout te verzamelen.

‘Over patroon van misbruik’

UNHCR gezegd Uit haar monitoring in de regio is gebleken dat er in oktober ruim 3.000 mensenrechtenschendingen zijn gemeld, bijna het dubbele van het aantal in de voorgaande maand.

“Verkrachting en willekeurige moorden spelen een prominente rol in deze resultaten, samen met ontvoeringen, afpersing en de vernietiging van eigendommen, wat een zeer zorgwekkend patroon van misbruik illustreert dat de burgerbevolking wordt aangedaan”, aldus het agentschap.

De intensivering van het geweld heeft ook een verwoestende impact op de levens van kinderen, waarbij beschermingspartners een scherpe toename melden van het aantal algemene schendingen tegen hen.

Belangrijke wegen versperd

De VN-agentschappen zeggen dat de ernst van de crisis nog wordt verergerd door de beperkte humanitaire toegang tot mensen in grote nood, voornamelijk als gevolg van de obstructie van belangrijke routes, waarbij ongeveer 200.000 ontheemden van hulp zijn afgesneden.

De ontwrichting vergroot ook de kwetsbaarheid van ontheemde bevolkingsgroepen, waardoor zij zonder essentiële middelen en bescherming achterblijven.

Hoewel UNHCR de afgelopen maanden onderkomens heeft gebouwd voor meer dan 40.000 mensen in de buurt van Goma, en meer dan 30.000 pakketten met zeildoeken, kookpotten en dekens heeft uitgedeeld, zijn de partners meer actie nodig om ervoor te zorgen dat de bijna zeven miljoen mensen die door het conflict zijn getroffen, dringende hulp krijgen. hulp.

Humanitair financieringstekort

VN-partners en humanitaire groeperingen voeren dringend de inspanningen op om dringende behoeften aan te pakken die voortkomen uit overbevolking en onvoldoende onderdak op spontane locaties, met beperkte toegang tot voedsel en schoon water.

Sinds juni 2023 UNICEF heeft bijna 700.000 mensen bereikt met levensreddende hulp, waaronder schoon water en sanitaire voorzieningen, kinderbescherming, non-foodartikelen, gezondheidszorg, voeding en onderwijs.

Samen met de UNHCR riep de organisatie dringend op tot een einde aan het geweld en onderstreepte zij hun inzet om het lijden van degenen die door de crisis zijn getroffen te verlichten.

Zij benadrukten echter dat de Internationale De gemeenschap moet snel en genereus handelen, waarbij wordt opgemerkt dat een humanitair responsplan van 2,3 miljard dollar voor de DRC dit jaar slechts voor 37 procent gefinancierd is.

Bronlink


Oorspronkelijk gepubliceerd in

The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het verwelkomen van de kwetsbaren is leven in de stijl van het evangelie europahoy.new

Franciscus ontving in het Vaticaan de deelnemers aan de tweede editie van de "Cattedra dell'accoglienza" (voorzitter van welkom), die vandaag in Sacrofano wordt afgesloten. De uitnodiging die hij deed was niet het risico te lopen de dienstverlening aan...

Le changement climatique menace les antiquités

Une étude réalisée en Grèce montre comment les événements météorologiques affectent le patrimoine culturel La hausse des températures, la chaleur prolongée et la sécheresse affectent le changement climatique dans le monde entier. Aujourd'hui, la première étude menée en Grèce...

Minstens één op de acht mensen heeft overgewicht, waarschuwt de WHO europahoy.news

Dit komt overeen met één miljard mensen die in 2022 met de ziekte leven, een cijfer dat sinds 1990 onder volwassenen is verdubbeld en onder jongeren van vijf tot negentien jaar is verviervoudigd, volgens gegevens uit het onderzoek, gepubliceerd...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.