AccueilNederlandBangladesh, de Malediven...

Bangladesh, de Malediven en de Democratische Volksrepubliek Korea boeken ‘enorme’ vooruitgang in de uitroeiing van ziekten europahoy.new

Viscerale leishmaniasis, een parasitaire ziekte die wordt overgedragen door zandvliegen, is in Bangladesh geëlimineerd, samen met rubella in de Democratische Republiek Korea (beter bekend als Noord-Korea), aldus de WHO in een verklaring.

Bangladesh is het eerste land geworden dat is gevalideerd voor de eliminatie van viscerale leishmaniasis (ook bekend als kala random), een levensbedreigende, verwaarloosde tropische ziekte die veel voorkomt in de regio.

Het land heeft in 2017 de eliminatiedoelstelling van minder dan één geval per 10.000 inwoners op subdistrictsniveau bereikt, en heeft deze vooruitgang volgehouden ondanks de verstoringen veroorzaakt door de COVID-19-pandemie.

Mijlpaal tegen lepra op de Malediven

De Malediven zijn het eerste land dat een onderbreking van de overdracht van lepra vaststelt. Het land heeft de mijlpaal bereikt dat er gedurende meer dan vijf opeenvolgende jaren geen gevallen van kinderziektes zijn gedetecteerd.

In 2019 publiceerden de Malediven een raamwerk met duidelijke mijlpalen om lepra tegen 2030 uit te bannen.

Een onafhankelijk WHO-evaluatieteam benadrukte een sterke politieke wil en motivatie van de gemeenschap, samen met sterke gezondheidszorgsystemen en minimaal bewijs van stigma en discriminatie jegens mensen die getroffen zijn door lepra, als sleutelfactoren voor het succes van het eiland.

Succes van de DPR Korea

Op basis van bewijs geleverd door het Nationale Verificatiecomité van de DVK heeft de Regionale Verificatiecommissie van de WHO voor de uitbanning van mazelen en rode hond in Zuidoost-Azië geconcludeerd dat het endemische rubellavirus uit het land is geëlimineerd.

Noord-Korea introduceerde het mazelen- en rubellavaccin in november 2019 in de standaard immunisatieprogramma’s voor kinderen, na met succes een immunisatiecampagne voor brede leeftijden te hebben uitgevoerd gericht op kinderen van negen maanden tot 15 jaar en vrouwen van 16 tot 18 jaar oud met mazelen- en rodehondvaccins. .

Door deze massale immunisatieactiviteit, die een dekking van meer dan 99,8 procent bereikte in een doelgroep van ongeveer zes miljoen mensen, ontwikkelde het land snel een aanzienlijke bevolkingsimmuniteit tegen rubella.

“Verwaarloosde tropische ziekten zoals lymfatische filariasis, viscerale leishmaniasis en lepra, samen met de dreiging die rubella vormt voor kinderen en jongeren, vereisen voortdurend nationaal leiderschap, inzet en gezamenlijke actie van landen en gezondheidspartners over de hele wereld”, aldus directeur-generaal van de WHO. Tedros Adhanom. Ghebreyesus.

“Ik prijs de grote vooruitgang die, in overeenstemming met de richtlijnen van de WHO, is geboekt door Bangladesh en de Malediven bij de bescherming van hun bevolking tegen deze NTD’s, en door Bhutan, de Democratische Volksrepubliek Korea en Oost-Timor voor hun werk om rubella als bedreiging voor de volksgezondheid uit te bannen. “Deze prestaties zullen een positieve impact hebben op de levens van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, nu en in de toekomst.”

‘Geweldige prestaties’

Regionaal directeur Poonam Khetrapal Singh feliciteerde Bangladesh, de Malediven en DPR Korea met deze prestaties op het gebied van de volksgezondheid tijdens de lopende 76e zitting van het Regionaal Comité. Hij prees ook Bangladesh voor het elimineren van lymfatische filariasis als een probleem voor de volksgezondheid, en Bhutan en Oost-Timor voor het elimineren van rubella eerder dit jaar.

“Dit zijn geweldige prestaties, het resultaat van een diepgewortelde strategische visie en cultuur die we samen, de afgelopen tien jaar en daarna, hebben gecreëerd. “Een visie en een cultuur die ernaar streeft de gezondheid en het welzijn te bevorderen, niet van sommige, zelfs niet van veel mensen, maar van alle mensen, waar dan ook”, zei hij.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.