AccueilNederlandArmeense premier: “We...

Armeense premier: “We moeten geleidelijk naar vrede met Azerbeidzjan gaan”

In zijn toespraak uitte de heer Pashinyan zijn sterke verdediging van de democratische beginselen in de context van de veelzijdige crises waarmee Armenië de afgelopen jaren te maken heeft gehad, waarbij hij vooral de turbulente gevolgen van de oorlog van 2020-2021 en het grensconflict met Azerbeidzjan benadrukte. Hij probeerde degenen uit te dagen die beweren dat Armenië lijdt omdat het een democratie is, door in plaats daarvan te zeggen dat zijn land kreupel zou worden en zijn onafhankelijkheid en soevereiniteit zou verliezen als het niet democratisch zou zijn.

Verwijzend naar de recente aanval door Azerbeidzjan en de herovering van de afgescheiden regio Nagorno-Karabach, zei hij dat Bakoe dit deed als “vervulling van zijn al lang bestaande beleid van etnische zuivering.” Hij beschreef ook de gruwelijke humanitaire situatie die was ontstaan ​​door de lange blokkade van de Lachin-corridor door Azerbeidzjan en gaf Moskou een harde berisping na het laatste offensief van Bakoe.

“Toen honderdduizenden Armeniërs Nagorno-Karabach naar de Republiek Armenië ontvluchtten, weigerden onze bondgenoten in de veiligheidssector niet alleen ons te helpen, maar riepen ze ook publiekelijk op tot een machtswisseling in Armenië, om de democratische macht omver te werpen. regime. regering”, zei hij. “Maar het Armeense volk verenigd voor zijn eigen onafhankelijkheid, soevereiniteit, democratie en een andere samenzwering tegen onze staat is mislukt. »

Bij een gedetailleerde beschrijving van eerdere, tot nu toe mislukte, pogingen om duurzame vrede tussen Armenië en Azerbeidzjan te bereiken, verklaarde de heer Pashinyan zich bereid om tegen het einde van het jaar een vredesovereenkomst en een regeling van de betrekkingen met Bakoe te ondertekenen. “We moeten resoluut op weg zijn naar vrede”, verklaarde hij (..) “Om dit te bereiken is politieke wil nodig en die heb ik ook. Aan de andere kant moeten de internationale gemeenschap en de Europese Unie, evenals de landen in onze regio, ons steunen en alles doen wat in onze macht ligt om deze kans voor ons reëel te maken.”

U kunt de toespraak nog eens bekijken hier (17.10.2023)

Bronlink

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.