AccueilNederlandAanvallen op of...

Aanvallen op of nabij ziekenhuizen in Gaza ‘gewetenloos, verwerpelijk en moeten stoppen’: hulpchef europahoy.news

In een verklaring ontkende het Israëlische leger de aanval op het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad, dat naar eigen zeggen boven een Hamas-commandopost ligt, maar erkende het dat er “rond” de faciliteit wordt gevochten.

Martin Griffiths, hoofd van de VN voor hulp en humanitaire zaken, tweette dat er, in het licht van de ‘gruwelijke berichten over aanslagen’, ‘geen rechtvaardiging zou kunnen zijn voor oorlogshandelingen tegen gezondheidsinstellingen die hen zonder stroom, voedsel of water achterlaten en op patiënten en burgers schieten. proberen te ontsnappen.

“Dit is ondenkbaar, verwerpelijk en moet stoppen.

“Ziekenhuizen moeten plaatsen zijn met een grotere veiligheid en degenen die ze nodig hebben, moeten erop vertrouwen dat ze dat ook zijn Toevluchtsoorden en niet van oorlog..”

Evenredigheidsbeginsel

De VN-resident en humanitaire coördinator voor de bezette Palestijnse gebieden, Lynn Hastings, versterkte de oproep tot een onmiddellijk humanitair staakt-het-vuren en benadrukte dat de civiele infrastructuur “niet kan worden gebruikt voor militaire operaties.”

“Patiënten, medisch personeel en ontheemden die hun toevlucht zoeken, moeten worden beschermd”, tweette hij.

“De beginselen van proportionaliteit en onderscheid moeten worden gerespecteerd.”

Volgens berichten in de media waarin een niet-gouvernementele organisatie die artsen vertegenwoordigt wordt aangehaald, zijn in Al-Shifa de afgelopen uren twee premature baby’s gestorven, nadat de laatste werkende generator tijdens luchtaanvallen werd beschadigd.

Het ziekenhuis zit naar verluidt zonder water, voedsel en elektriciteit.

De laatste cijfers van OCHA, verkregen van het Ministerie van Volksgezondheid van Gaza – die de VN betrouwbaar acht – melden dat sinds de aanslagen van 7 oktober ruim 10.800 mensen in de enclave zijn omgekomen en ruim 26.900 gewond zijn geraakt.

Israël heeft vrijdag het aantal doden als gevolg van terroristische aanslagen van Hamas herzien naar 1.200.

Live ‘hangend aan een zijden draadje’

Eerder op zaterdag zei het Kinderfonds van de Verenigde Naties, UNICEF, dat de “bijna totale mislukking en aanvallen op medische en gezondheidsdiensten”, vooral in het noorden van Gaza, levens “op het spel hadden gezet”.

Ze merkten op dat de medische zorg in de kinderziekenhuizen van Al-Rantisi en Al-Nasr in de Strip “blijkbaar bijna was gestopt”, zeiden ze dat er nog maar een kleine generator over was om de intensive care van stroom te voorzien.

« Voor kinderen Het recht op leven en gezondheid wordt ontzegd.zegt Adele Khodr, regionaal directeur van UNICEF voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. “Het beschermen van ziekenhuizen en het leveren van essentiële medische benodigdheden is een verplichting onder het oorlogsrecht, en beide zijn nu noodzakelijk.”

Ondertussen moeten de medische voorzieningen in het midden en het zuiden van de Gazastrook, die al overweldigd zijn door het grote aantal gewonden dat behandeling nodig heeft, nu ook het hoofd bieden aan de behoeften van een toestroom van honderdduizenden mensen naar nog dichter bevolkte gebieden. gebieden. gevulde ruimtes, merkte UNICEF op.

“Deze bestaande diensten moeten worden ondersteund en versterkt om de groeiende uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd aan te pakken”, aldus het agentschap.

Het leven van de kinderen hangt aan een zijden draadje, zei Khodr. Kinderen in het noorden « kunnen nergens heen en lopen een groot risico. »

Meer volgt nog…

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar. Albares legde uit dat...

Le chef des droits de l’ONU et des experts indépendants dénoncent la nouvelle loi géorgienne sur les « agents étrangers »

La loi sur la transparence de l’influence étrangère exige que les médias, les organisations non gouvernementales (ONG) et autres organisations à but non lucratif s’enregistrent comme « poursuivant les intérêts d’une puissance étrangère » s’ils reçoivent plus de 20...

« De Heilige Geest verandert ons leven » europahoy.news

Paus Franciscus leidt de Pinksterwake in Verona en moedigt, als bewijs van de transformerende kracht van de Heilige Geest, christenen aan open te staan ​​om de Geest hun hart te laten veranderen. Vaticaan nieuws Tijdens zijn homilie tijdens de Pinksterwake in...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.