AccueilNederlandVN lanceert dringende...

VN lanceert dringende oproep om vluchtelingen te helpen die Karabach ontvluchten europahoy.new

“Wij roepen de internationale gemeenschap op om de vluchtelingen en hun gastheren dringend te steunen”, zei hij. Filippo Grandi, Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties. “Internationale steun is van cruciaal belang om dit welkom te behouden en ons in staat te stellen te reageren op de onmiddellijke behoeften en ook voort te bouwen op de veerkracht van deze bevolking.”

Na de escalatie van de vijandelijkheden eind september arriveerden in minder dan een week ruim 100.000 vluchtelingen in Armenië.

De VN-vluchtelingenorganisatie, UNHCRmet VN-entiteiten en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) doet een beroep op noodfinanciering om dringende humanitaire hulp en bescherming te bieden aan vluchtelingen en degenen die hen opvangen in Armenië, ter ondersteuning van de door de regering geleide respons.

« Opmerkelijk » lokaal welkom

“Lokale gastgemeenschappen hebben genereus hun deuren geopend en enorme solidariteit getoond met vluchtelingen”, zei Grandi. “De lokale reactie, geleid door nationale autoriteiten, vrijwilligers en het maatschappelijk middenveld, was eveneens opmerkelijk.”

Het Armeense noodhulpplan voor vluchtelingen brengt 60 partners samen, waaronder 43 nationale ngo’s, en bestrijkt de hulpinspanningen voor een periode van zes maanden, tot eind maart 2024.

Het gezamenlijke plan heeft tot doel ongeveer 231.000 mensen te ondersteunen, waaronder 136.000 vluchtelingen en 95.000 leden van lokale gastgemeenschappen. Het plan houdt ook rekening met de strenge wintermaanden die voor ons liggen.

Voldoe aan kritieke behoeften

Onder de nieuwkomers bevinden zich ongeveer 30.000 kinderen en veel kwetsbare mensen, waaronder zwangere vrouwen, mensen met een handicap en anderen met chronische ziekten. Ruim de helft van de vluchtelingen bestaat uit ouderen en kinderen.

Velen vluchtten met slechts de weinige bezittingen die ze in beslag konden nemen en kwamen radeloos, uitgeput en ongerust over de toekomst aan. Nu hebben ze volgens VN-agentschappen kritische steun nodig.

Omdat we binnen enkele dagen meer dan 100.000 vluchtelingen moeten opvangen, ontstaat er een enorme druk op de gastgemeenschap in Armenië en op de bestaande nationale diensten. De aankomsten van vluchtelingen vertegenwoordigen ruim 3,4 procent van de bevolking van het land en vormen een aanvulling op de reeds bestaande populatie vluchtelingen, asielzoekers en staatlozen van ongeveer 35.000 mensen.

Vluchtelingen uit de regio Karabach zijn gevlucht naar Goris, Armenië, waar de autoriteiten hen helpen.

Vluchtelingen uit de regio Karabach zijn gevlucht naar Goris, Armenië, waar de autoriteiten hen helpen.

Noodbescherming

Het responsplan zal de reactie van de regering ondersteunen en aanvullen, met de nadruk op bescherming en noodhulp, terwijl het zich tegelijkertijd vanaf het begin zal concentreren op inclusie, veerkracht en oplossingen, waarbij zowel vluchtelingen als gastgemeenschappen worden bereikt, aldus de UNHCR.

Het plan bestrijkt meerdere sectoren, met name bescherming, met de nadruk op gendergerelateerd geweld, kinderbescherming, onderwijs, voedselzekerheid, voeding, gezondheid, veerkracht, huisvesting en non-foodartikelen. Een langeretermijnaanpak zal gericht zijn op het waarborgen van de integratie en versterking van nationale openbare diensten.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.