AccueilNederlandVN intensiveert oproepen...

VN intensiveert oproepen tot humanitaire wapenstilstand nu Israëlische bombardementen de communicatie verbreken en de medische zorg lamleggen

Secretaris-generaal António Guterres zei over een humanitaire catastrofe. voor onze ogen.”

De VN-chef is onderweg naar Nepal, maar houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Zijn woordvoerder in New York zei dat Guterres tijdens een stop in Doha, Qatar, telefonisch sprak met de Egyptische president Abdel Fattah Al Sisi en dat de twee de huidige situatie in het Midden-Oosten bespraken en spraken over het coördineren van de humanitaire inspanningen voor burgers in Gaza. .

Ondertussen heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwde dat een “totale communicatie en elektrische stroomuitvalvolgt een nacht van aanhoudende vijandelijkheden en grondinvallen in Gaza.

De VN-gezondheidsorganisatie zegt het contact met haar personeel in de enclave te hebben verloren, maar probeert nog steeds informatie te verzamelen over de algehele impact op burgers en de gezondheidszorg.

“De WHO herinnert alle partijen bij het conflict eraan alle voorzorgsmaatregelen te nemen om burgers en civiele infrastructuur te beschermen. “Dit omvat gezondheidswerkers, patiënten, gezondheidszorginstellingen en ambulances, en burgers die in deze faciliteiten schuilen”, aldus het agentschap in een persbericht.

Er moeten actieve maatregelen worden genomen, zo vervolgde het agentschap, om ervoor te zorgen dat burgers en gezondheidswerkers geen schade ondervinden en dat er een veilige doorgang wordt geboden voor het verkeer van broodnodige medische benodigdheden, brandstof, water en voedsel naar en door Gaza.

De waarschuwing van de WHO komt op het moment dat de crisis in de Gazastrook zijn derde week ingaat, na de inval van Hamas-militanten in Israël op 7 oktober en de daaropvolgende oorlogsverklaring van Israël.

Het huidige geweld heeft aan beide kanten duizenden doden geëist, en hoewel de VN en andere humanitaire organisaties een kleine hoeveelheid hulp, goederen en gezondheidsdiensten via de Rafah-overgang in Egypte naar de verwoeste enclave hebben kunnen verplaatsen, is er nog veel nodig. om aan de groeiende behoeften te voldoen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.