AccueilNederlandVN intensiveert oproepen...

VN intensiveert oproepen tot humanitaire wapenstilstand nu Israëlische bombardementen de communicatie verbreken en de medische zorg lamleggen

Secretaris-generaal António Guterres zei over een humanitaire catastrofe. voor onze ogen.”

De VN-chef is onderweg naar Nepal, maar houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Zijn woordvoerder in New York zei dat Guterres tijdens een stop in Doha, Qatar, telefonisch sprak met de Egyptische president Abdel Fattah Al Sisi en dat de twee de huidige situatie in het Midden-Oosten bespraken en spraken over het coördineren van de humanitaire inspanningen voor burgers in Gaza. .

Ondertussen heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwde dat een “totale communicatie en elektrische stroomuitvalvolgt een nacht van aanhoudende vijandelijkheden en grondinvallen in Gaza.

De VN-gezondheidsorganisatie zegt het contact met haar personeel in de enclave te hebben verloren, maar probeert nog steeds informatie te verzamelen over de algehele impact op burgers en de gezondheidszorg.

“De WHO herinnert alle partijen bij het conflict eraan alle voorzorgsmaatregelen te nemen om burgers en civiele infrastructuur te beschermen. “Dit omvat gezondheidswerkers, patiënten, gezondheidszorginstellingen en ambulances, en burgers die in deze faciliteiten schuilen”, aldus het agentschap in een persbericht.

Er moeten actieve maatregelen worden genomen, zo vervolgde het agentschap, om ervoor te zorgen dat burgers en gezondheidswerkers geen schade ondervinden en dat er een veilige doorgang wordt geboden voor het verkeer van broodnodige medische benodigdheden, brandstof, water en voedsel naar en door Gaza.

De waarschuwing van de WHO komt op het moment dat de crisis in de Gazastrook zijn derde week ingaat, na de inval van Hamas-militanten in Israël op 7 oktober en de daaropvolgende oorlogsverklaring van Israël.

Het huidige geweld heeft aan beide kanten duizenden doden geëist, en hoewel de VN en andere humanitaire organisaties een kleine hoeveelheid hulp, goederen en gezondheidsdiensten via de Rafah-overgang in Egypte naar de verwoeste enclave hebben kunnen verplaatsen, is er nog veel nodig. om aan de groeiende behoeften te voldoen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.