AccueilNederlandUpdate over de...

Update over de damramp in Oekraïne, investeringen in kinderopvang en gezondheidszorg onder vuur in Soedan europahoy.news

Dit zijn de grimmige bevindingen uit een beoordeling gepubliceerd door het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) op donderdag, waarin wordt opgeroepen tot herstelmaatregelen op zowel onmiddellijke als lange termijn.

Honderden vierkante kilometers zijn tijdens de ramp overstroomd en duizenden vierkante kilometers aan reservoirs en wetlands zijn drooggevallen.

De voorlopige beoordeling van UNEP, uitgevoerd op verzoek van de Oekraïense regering, concludeerde dat de gevolgen van de damdoorbraak “tientallen jaren lang voelbaar zullen zijn en tot ver buiten de grenzen van Oekraïne zullen reiken. Het rapport beoordeelde zowel de stroomopwaartse als de stroomafwaartse milieueffecten, zoals chemische vervuiling en ecologische schade aan beschermde gebieden.

De auteurs van het rapport schreven dat “een gedetailleerde schatting van de totale impact op irrigatie, drinkwater en watervoorziening aan de industrie, inclusief de kerncentrale van Zaporizja, en de daarmee samenhangende impact op de menselijke gezondheid, buiten bereik blijft.” van deze snelle beoordeling, maar ze geven aanleiding tot grote bezorgdheid.”

Ze concludeerden dat verdere beoordelingen nodig zullen zijn om de volledige omvang van de milieugevolgen van de ramp aan te pakken en dat financiële en technische steun “dringend en onmisbaar” is voor duurzame wederopbouw, herstel van beschadigde habitats en beheer van rampenafval.

Soedan: Civiele aanvallen gaan door

De humanitaire coördinator van de VN in Soedan, Clementine Nkweta-Salami, zegt dat ze ernstig bezorgd is over de aanhoudende berichten over aanvallen op de civiele infrastructuur. Ze merkt op dat « zelfs ziekenhuisafdelingen vol zieke en gewonde kinderen niet veilig zijn » voor het conflict.

Sinds het begin van de oorlog tussen het nationale leger en de Rapid Support Forces-militie in april heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)WHO) heeft 58 aanvallen op de gezondheidszorg geverifieerd, zei VN-woordvoerder Stéphane Dujarric donderdag.

Verwoeste gezondheidszorg

Meer dan 70 procent van de gezondheidscentra in conflictgebieden in Soedan zijn nu buiten dienst.

Afgelopen weekend werd de watervoorziening in Omdurman, in de deelstaat Khartoum, tijdelijk opgeschort nadat een waterzuiveringscentrum was aangevallen.

« Onze collega’s ter plaatse zeggen dat dit uiterst zorgwekkend is, gezien de huidige cholera-uitbraak in de staat Khartoem en andere delen van het land », aldus Dujarric.

Tot nu toe zijn er meer dan 1.600 vermoedelijke gevallen van cholera gemeld, waaronder ongeveer 67 sterfgevallen, “en wij en onze partners intensiveren onze reactie op de uitbraak”, voegde hij eraan toe.

Het dichten van gaten in het kinderopvangbeleid biedt een hoog rendement op investeringen: ILO

Het bieden van continue kinderopvang aan ouders vanaf de geboorte van hun kind tot aan het begin van de leerplicht zou volgens de Internationale Arbeidsorganisatie een rendement op de investering kunnen opleveren dat ruim drie keer zo groot is.I LO) zei donderdag.

“Deze investeringen kunnen ook leiden tot vermindering van gender- en andere ongelijkheden, het genereren van fatsoenlijke banen, verbeteringen in de gezondheid en het welzijn, en helpen een weg naar sociale rechtvaardigheid te creëren”, aldus de IAO.

Uit onderzoek van de ILO in 82 landen is gebleken dat elke Amerikaanse dollar die wordt geïnvesteerd in het dichten van de kloof in de kinderopvang tussen het einde van het ouderschapsverlof en de eerste schooldag een stijging van het bruto binnenlands product met 3,76 dollar zou opleveren. onbetaald zorgwerk inruilen voor betaald, formeel werk. Momenteel hebben slechts 26 landen wetten op het gebied van de kinderopvang die deze kloof dichten.

Het agentschap voorspelt dat de maatregel wereldwijd 300 miljoen banen zou creëren en de mondiale genderkloof in maandinkomen zou verkleinen van 20 procent in 2019 tot acht procent in 2035.

De ILO zei dat het bieden van “universele, hoogwaardige kinderopvangdiensten, bemand door opgeleid en gewaardeerd personeel voor voor- en vroegschoolse educatie” extra uitgaven zou vergen ter waarde van 1,5 procent van het mondiale bbp.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.