AccueilNederlandUNICEF heeft “alle...

UNICEF heeft “alle hoop” dat er meer konvooien in Gaza zullen zijn europahoy.news

De twintig vrachtwagens vervoerden voedsel, water en medische benodigdheden – broodnodige artikelen, samen met brandstof – terwijl de voorraden in Gaza slinken, te midden van de vrees voor een stijging van het aantal sterfgevallen als gevolg van uitbraken van ziekten en een gebrek aan medische zorg.

Hoewel zij deze ontwikkeling verwelkomen, hebben organisaties zoals het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) benadrukken dat dit niet het enige konvooi kan zijn en dat de hulpverlening continu en duurzaam moet zijn.

‘Een druppel in de oceaan’

Jeremy Hopkins, vertegenwoordiger van UNICEF in Egypte, zei dat de bijdrage van het agentschap aan het konvooi – twee vrachtwagens gevuld met 40.000 liter flessenwater – niets meer was dan “een druppel op een gloeiende plaat”, gezien de enorme behoeften in Gaza, waaronder een humanitair staakt-het-vuren. .

“We vragen de partijen bij het conflict ook om aanvallen op gezondheids- en onderwijsfaciliteiten te vermijden, waardoor we veilig hulp kunnen leveren aan gezondheidsfaciliteiten en op alle plaatsen waar deze nodig is”, zei hij.

De heer Hopkins sprak met VN-nieuws enkele uren nadat het konvooi de grensovergang bij Rafah in Zuid-Egypte was gepasseerd, waar nog honderden vrachtwagens wachten voor het geval de grens weer opengaat.

Hij bracht hulde aan het toegewijde UNICEF-team ter plaatse dat nog steeds onder vuur ligt en besprak de vooruitzichten om meer hulpkonvooien te sturen.

Dit interview is voor de duidelijkheid aangepast.

Jeremy Hopkins: Vandaag konden we twee UNICEF-vrachtwagens met drinkwater, 40.000 liter, meenemen in het konvooi. Het is een druppel op de gloeiende plaat – letterlijk bijna – en daarmee kunnen we ongeveer 27.000 mensen bereiken met een dagelijkse voorraad drinkwater. Er is vandaag dus een heel, heel klein bedrag gepasseerd, wat de dringende behoefte aan een duurzame humanitaire corridor die openstaat voor bevoorrading versterkt. En uiteraard hopen wij dat er meer grensposten opengaan zodat de noodzakelijke voorraden binnen kunnen komen.

VN-nieuws: Heeft u enige informatie over de volgende levering en waar deze van afhangt? Heeft u ook extra noodvoorraden beschikbaar zodra de volgende levering groen licht krijgt?

Jeremy Hopkins: Daarom hebben we een goed portfolio met apparatuur voor water- en watersystemen, apparatuur voor medische en gezondheidszorgsystemen en een aantal andere gespecialiseerde artikelen voor de bescherming en verzorging van kinderen. Ik denk dat er bij de grens twaalf vrachtwagenladingen staan ​​te wachten die bij de volgende opening binnen een paar uur kunnen worden overschreden. En we hebben een soort pijpleiding die per vliegtuig en per vrachtwagen vanuit Caïro en internationale bestemmingen komt met meer medische benodigdheden, meer waterwerken en benodigdheden voor watersystemen. Omdat we weten dat de prioriteiten in Gaza op dit moment water, voedsel, medicijnen en brandstof zijn, geven we daarom dienovereenkomstig prioriteit aan onze pijpleiding. We hebben bijvoorbeeld een miljoen flessen drinkwater klaarstaan ​​in de pijpleiding, dus we beschikken over grote hoeveelheden van de benodigde materialen. Het enige wat we nodig hebben is dat de corridor duurzaam en continu open is.

VN-nieuws: is er informatie over de volgende levering?

Jeremy Hopkins: We weten dat de autoriteiten en de verschillende partijen blijven discussiëren over hoe deze grens op een duurzamere manier kan worden beheerd, en we hopen van harte dat ze dat ook zullen doen. Ik denk dat de details duidelijker zullen worden naarmate ze duidelijker worden.

UNICEF-vertegenwoordiger in Egypte Jeremy Hopkins

UNICEF-vertegenwoordiger in Egypte Jeremy Hopkins

VN-nieuws: We hebben nu twintig vrachtwagens in Gaza. Wat zijn de regelingen en voorbereidingen binnen de Gazastrook om levensreddende voorraden te leveren?

Jeremy Hopkins: Ten eerste wil ik erkennen dat we in Gaza een zeer toegewijd team van medewerkers van UNICEF State of Palestine hebben, die dag en nacht onder verschrikkelijke omstandigheden hebben gewerkt om hulp te bieden. De hulp is dus vanaf het begin aan de gang geweest, en natuurlijk ook vóór deze verschrikkelijke, vreselijke ronde van conflicten. Ik weet dat onze collega’s in Gaza gezondheidscentra hebben verplaatst met vooraf gelokaliseerde medische voorraden en een aantal watersystemen draaiende hebben gehouden. Ik weet dat we nog maar vijf procent van de normale capaciteit hebben, maar er zijn enkele watersystemen in bedrijf. De enige ontziltingsinstallatie die nog in bedrijf is, doet dit met steun van UNICEF. Onze collega’s – en ik wil hen hulde brengen – doen fantastisch werk in Gaza.

Wat we weten over de evolutie van de behoeften is dat er een miljoen ontheemden zijn. We weten dat minstens 300.000 kinderen ontheemd zijn. Dat betekent dat ze nu dakloos zijn of niet thuis, en dat betekent dat de humanitaire behoeften uiterst dringend zijn. Volgens internationale normen zou elke persoon bijvoorbeeld 15 liter water moeten hebben om in gezondheid en waardigheid te leven: dat is drinken, wassen, koken en al het andere. Op dit moment is dat in Gaza nog maar net geen drie liter water per persoon. We hebben dit soort behoeften en we weten hoe we hierop moeten reageren. Het enige wat we nodig hebben is dat de gang opengaat, zodat we kunnen reageren.

VN-nieuws: U zei dat wat vandaag binnenkwam “slechts een druppel op een gloeiende plaat” is. Weet u precies hoe lang de voorraden die vandaag in Gaza zijn aangekomen, in de behoeften van de mensen daar zullen kunnen voorzien?

Jeremy Hopkins: Wat vandaag binnenkomt, kan helemaal niet aan de behoeften voldoen. Het is maar een heel klein deel van wat nodig is. In plaats van 20 vrachtwagens per dag hebben we minimaal 100 tot 200 vrachtwagens per dag nodig om – dat hangt natuurlijk af van wat de vrachtwagens vervoeren, maar in algemene termen – voedsel, water, medicijnen en brandstof binnen te komen. Dat is een noodzakelijke voorwaarde voor ons om in deze tijd te kunnen reageren op levensreddende humanitaire behoeften en behoeften.

VN-nieuws: Wat zijn, gezien het feit dat er momenteel geen staakt-het-vuren is, de uitdagingen voor de levering en het transport van voorraden door Gaza?

Jeremy Hopkins: Het wordt een uitdaging. We moeten resultaten boeken en we hebben een humanitaire noodzaak die ons drijft. Tegelijkertijd roepen wij op tot een onmiddellijke stopzetting van de vijandelijkheden. Alleen zo kunnen wij uiteraard veilig bezorgen. Maar tegelijkertijd roepen we de strijdende partijen ook op om gezondheids- en onderwijsfaciliteiten niet aan te vallen, waardoor we veilig hulp kunnen leveren aan gezondheidsfaciliteiten en alle plaatsen waar deze nodig is. En we herinneren de partijen er ook aan dat het noodzakelijk is om gezondheidspersoneel te beschermen om hun mandaat te kunnen vervullen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar. Albares legde uit dat...

Le chef des droits de l’ONU et des experts indépendants dénoncent la nouvelle loi géorgienne sur les « agents étrangers »

La loi sur la transparence de l’influence étrangère exige que les médias, les organisations non gouvernementales (ONG) et autres organisations à but non lucratif s’enregistrent comme « poursuivant les intérêts d’une puissance étrangère » s’ils reçoivent plus de 20...

« De Heilige Geest verandert ons leven » europahoy.news

Paus Franciscus leidt de Pinksterwake in Verona en moedigt, als bewijs van de transformerende kracht van de Heilige Geest, christenen aan open te staan ​​om de Geest hun hart te laten veranderen. Vaticaan nieuws Tijdens zijn homilie tijdens de Pinksterwake in...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.