AccueilNederlandTragische bomaanslag op...

Tragische bomaanslag op bijeenkomst van Jehovah’s Getuigen in India

Bij een zeer verontrustende gebeurtenis die de mondiale religieuze gemeenschap schokte, vond er een bomexplosie plaats op een bijeenkomst van Jehovah’s Getuigen in Kalamassery, vlakbij de havenstad Kochi, India. Bij dit tragische incident vielen drie hartverscheurende doden en raakten vele anderen gewond.

Ik geloof dat het essentieel is om het incident en de implicaties ervan in detail te onderzoeken en de bredere interreligieuze spanningen in de regio te benadrukken, inclusief de relatie ervan met de verantwoordelijkheden van overheidsinstanties over de hele wereld, niet alleen in India maar in Europa.

De aanval in India tegen Jehovah’s Getuigen

De persoon die verantwoordelijk is voor deze gruwelijke daad identificeerde zichzelf als een voormalig lid van de Kerk, die nu de radicale oppositie tegen hen leidt.zoals de bloedige aanval die in maart van dit jaar in Duitsland plaatsvond). Na de vermeende bomexplosie gaf hij zich vrijwillig over aan de politie.

Op die noodlottige zondag waren ruim 2000 mensen aanwezig in het Zamra International Convention Center voor een driedaagse bijeenkomst van Jehovah’s Getuigen, toen plotseling een explosie door de menigte trok. DE Kerala directeur-generaal van politie Darvesh Saheb, bevestigde dat het een IED-explosie (Improvised Explosive Device) was. Dit tragische incident eiste eerst onmiddellijk het leven van twee mensen en daarna nog een ander. Die van een 12-jarig meisje, vanwege verwondingen veroorzaakt door de moordenaar.

De verdachte, die de naam Dominic Martin draagt, plaatste een videoboodschap op sociale media, waarin hij de verantwoordelijkheid voor zijn daden op zich nam voordat hij zichzelf aangaf bij de autoriteiten.

Deze onthulling leidde tot een golf van onderzoeken door de politie, zoals gerapporteerd door de Times of India, waarin zijn beweringen en de ongerechtvaardigde redenen voor zijn daden werden onderzocht.

Het incident kreeg veel aandacht omdat het plaatsvond binnen een gemeenschap die slechts een klein deel van de religieuze samenstelling van India vertegenwoordigt. Volgens de laatste volkstelling in 2011 vertegenwoordigen christenen ongeveer 2% van de Indiase bevolking van 1,4 miljard mensen. Jehovah’s Getuigen, een Amerikaanse christelijke evangelische beweging die bekend staat om haar huis-aan-huis-evangelisatie-inspanningen, heeft ongeveer 60.000 leden in India, volgens informatie op de website van hun kerk.

Het aanvallen van vreedzame groepen

Dit incident is bijzonder zorgwekkend gezien de vreedzame, geweldloze principes die worden nageleefd door Jehovah’s Getuigen, die ook politiek neutraal zijn. Ze werden in verschillende landen vervolgd en onderworpen aan beperkingen en leden ook onder de nazi’s tijdens de Holocaust.

De bomaanslag draagt ​​verder bij aan de spanningen tussen verschillende gemeenschappen in deze welvarende zuidelijke staat, waar ruim 31 miljoen mensen wonen. Volgens censusgegevens vormen moslims ongeveer 26 procent van de bevolking. Saheb drong er bij het publiek op aan de vrede te bewaren en het delen van provocerende inhoud op sociale mediaplatforms te vermijden.

Sommige media beweren dat het de moeite waard is te vermelden dat er de dag vóór de explosie een niet-gerelateerde gebeurtenis plaatsvond waarbij Khaled Mashal, een voormalig Hamas-leider, sprak tijdens een pro-Palestijnse bijeenkomst in Malappuram, Kerala, ongeveer 115 km ten noorden van de explosie. plaats. Hoewel er geen bewijs is dat deze twee gebeurtenissen met elkaar in verband staan, suggereren sommige berichten op sociale media verbanden, wat de spanningen alleen maar heeft vergroot.

De toespraak van Mashal werd georganiseerd door een jongerensolidariteitsgroep die banden heeft met Kerala’s Jamaat e Islami Hind Islamic Party, een actie die kritiek opriep van de heersende Bharatiya Janata-partij, die hindoe-nationalistisch is.

Dit tragisch incident benadrukt de dringende behoefte aan interreligieuze dialoog en begrip binnen ons diverse en complexe sociaal-religieuze landschap. Naarmate het onderzoek voortduurt, is het van essentieel belang om zowel de slachtoffers als hun families in gedachten te houden en vrede en eenheid te benadrukken in deze moeilijke tijden, maar zonder te vergeten de verantwoordelijkheid van regeringen in twijfel te trekken wanneer zij religieuze minderheden discrimineren, en van de reguliere media wanneer zij informatie verspreiden. deze informatie. besprak discriminatie en laster tegen religieuze bewegingen als een bijna “politiek correcte” manier om erover te praten.

De gevaren van door de staat gesanctioneerde haat

De recente bomexplosie op een bijeenkomst van Jehovah’s Getuigen in Kalamassery, India, is een donkere herinnering aan de rampzalige gevolgen van religieuze onverdraagzaamheid. Dit benadrukt de potentiële gevaren wanneer haat, openlijk of subtiel, wordt gepropageerd of getolereerd door overheidsinstanties (en versterkt door de media) tegen religieuze minderheden.

Religieuze minderheden, zoals Jehovah’s Getuigen in India en Europa, Ahmadiyya-moslims, bahá’ís, leden van Scientology en anderen, zijn vaak het slachtoffer van maatschappelijke vooroordelen, die door de staat kunnen worden verergerd (zo niet veroorzaakt). gesanctioneerde vijandigheid. En dit gebeurt niet alleen in India, Pakistan, Bangladesh, China en Rusland, maar ook onder machtige mensenrechtenverdedigers Duitsland, Frankrijk, Hongarije en anderen. Ik weet het, het is ongelooflijk dat we landen als Duitsland en Frankrijk op het niveau van Rusland of China kunnen plaatsen, maar helaas zijn er overeenkomsten.

Terugkomend op de huidige zaak: Jehovah’s Getuigen, een christelijke evangelische beweging, hebben te maken gehad met vervolging en beperkingen op mondiale schaal, ondanks hun vreedzame en politiek neutrale houding. Het recente incident in India waarbij een voormalig lid van de Kerk betrokken was, heeft de kwestie van religieuze onverdraagzaamheid benadrukt en de rol die staten en antireligieuze organisaties spelen bij de radicalisering van voormalige leden van groepen.

In veel samenlevingen hebben overheidsinstanties een aanzienlijke invloed op de vorming van de publieke opinie. Wanneer deze instanties vooroordelen tegen religieuze minderheden bevorderen of tolereren, dragen ze indirect bij aan het creëren van een omgeving van vijandigheid en intolerantie. Dit soort atmosfeer heeft het potentieel om individuen te radicaliseren en hen ertoe aan te zetten gewelddadige en terroristische daden te plegen.

Een nadere blik op de rol van staatsagentschappen bij het verspreiden van religieuze onverdraagzaamheid

Het idee dat door de staat gesanctioneerde haat een katalysator kan zijn voor terreurdaden wordt ondersteund door talloze onderzoeken en rapporten. Deze bronnen benadrukten het verband tussen door de staat gesponsorde discriminatie en de toename van haatmisdrijven en terreurdaden. Organisaties zoals bijvoorbeeld Mensenrechtenwacht hebben herhaaldelijk de aandacht gevestigd op gevallen waarin het beleid en het discours van de staat een omgeving hebben gecreëerd die bevorderlijk is voor haatmisdrijven. Hetzelfde is aangetoond door talrijke rapporten en analyses van Mensenrechten zonder grenzen en zelfs het gespecialiseerde tijdschrift Bittere winter.

In landen als India, dat een divers sociaal-religieus landschap kent, wordt de rol van overheidsinstanties nog belangrijker. Het bevorderen van haat of vooroordelen tegen een religieuze groepering kan het delicate evenwicht van religieuze harmonie verstoren.

Het recente tragische incident in Kalamassery herinnert ons er duidelijk aan dat ongecontroleerde haat en onverdraagzaamheid kunnen escaleren tot geweld. Het benadrukt de mondiale verantwoordelijkheid van overheidsinstanties om hun invloed op verantwoorde wijze aan te wenden door eenheid en begrip te bevorderen in plaats van verdeeldheid en vijandigheid.

Overheidsinstanties spelen een cruciale rol die verder gaat dan alleen het handhaven van de openbare orde. Zij moeten zich actief richten op het bevorderen van tolerantie en religieus respect. Om dit te bereiken moeten we beleid implementeren, zoals het beleid dat wordt benadrukt in het laatste rapport van de speciale rapporteur van de Verenigde Naties over de vrijheid van godsdienst of levensovertuiging, dat de interreligieuze dialoog aanmoedigt, onderwijsprogramma’s die het begrip en de acceptatie van diverse geloofsovertuigingen bevorderen en strikte wetten tegen haat. uitlatingen en haatmisdrijven.

Concluderend kan worden gesteld dat het idee dat door de staat gesanctioneerde haat tot terroristische daden kan leiden, van aanzienlijk gewicht is. Dit is een oproep aan overheidsinstanties over de hele wereld om hun invloed te overwegen bij het vormgeven van maatschappelijke perspectieven ten aanzien van religieuze minderheden. Alleen door tolerantie en respect voor alle religies actief te bevorderen, kunnen we hopen dergelijke tragische incidenten in de toekomst te voorkomen.

De referenties:

1. “Bomaanslag op bijeenkomst van Jehovah’s Getuigen in India kost drie doden en tientallen gewonden” – The Times of India

2. “Verdachte van de bomaanslag van Jehovah’s Getuigen geeft zich over aan de politie” – Press Trust of India

3. ‘Jehovah’s Getuigen in India’ – Officiële website van de kerk

4. “Gemeenschappelijke spanningen in de Zuid-Indiase staat” – Censusgegevens

5. “Voormalig Hamas-leider spreekt pro-Palestijnse bijeenkomst toe” – Officiële verklaring van de Bharatiya Janata-partij.

6. “Door de staat gesanctioneerde haat en de toename van terroristische daden” – Human Rights Watch

7. “Religieuze onverdraagzaamheid en de impact ervan op de samenleving” – Rapporten van de Verenigde Naties

8. “De rol van staatsagentschappen bij het bevorderen van religieuze harmonie” – International Religious Freedom Review.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.