AccueilNederlandStaakt het vuren...

Staakt het vuren in het Heilige Land! Hulp aan Gaza, vrijlating van gijzelaars europahoy.new

Na het Angelus op het Sint-Pietersplein dringt Franciscus er bij ons op aan om te blijven smeken voor vrede in Oekraïne en het Midden-Oosten, zoals op de Dag van Gebed en Vasten op 27 oktober. Vervolgens richt hij zijn blik op Palestina en Israël en zegt: ‘Laat niemand de mogelijkheid opgeven om de wapens te stoppen.’ De paus sluit zich aan bij de oproep tot een “staakt-het-vuren” van de vicaris van de voogdij over het Heilige Land, pater Ibrahim Faltas: “Stop, oorlog is altijd een nederlaag.”

Salvatore Cernuzio – Vaticaanstad

“Laat niemand afstand doen van de mogelijkheid om de wapens te stoppen, om het vuur te stoppen. Dereneos, oorlog is altijd een nederlaag, altijd, altijd.

Het is een oprechte oproep, de zoveelste sinds het uitbreken van het conflict in Oekraïne en nu met het drama dat zich afspeelt in het Heilige Land, dat de paus uitspreekt vanuit het raam van het Apostolisch Paleis. Na de catechese en het reciteren van het Angelus richtte Franciscus zich tot de 20.000 pelgrims die aanwezig waren op het Sint-Pietersplein en tot iedereen die in de wereld verbonden is, om degenen te bedanken die “op zoveel plaatsen en op verschillende manieren” zich hebben aangesloten bij de Dag van Gebed, Vasten en Boetedoening die hij zelf heeft opgeroepen tot vrijdag 27 oktober « om vrede in de wereld af te smeken. »

“Laten we niet opgeven. Laten we blijven bidden voor Oekraïne, ook voor de ernstige situatie in Palestina en Israël en de andere regio’s die in oorlog zijn.”

Humanitaire hulp aan Gaza en vrijlating van gijzelaars

De paus richtte zijn blik op de Gazastrook, waar de situatie steeds wanhopiger wordt en waar ongeveer 8.000 mensen zijn omgekomen sinds de Hamas-aanval op Israël op 7 oktober. Franciscus hernieuwt het verzoek dat de afgelopen dagen al werd geuit tijdens het Angelus en de algemene audiëntie:

“Dat er ruimte wordt gelaten om humanitaire hulp te garanderen en dat de gijzelaars onmiddellijk worden vrijgelaten.”

De oproep van pater Ibrahim Faltas

“Laat niemand afstand doen van de mogelijkheid om wapens te stoppen”, spoort de paus aan, alsof hij de hoop wil aanwakkeren dat een andere oplossing voor het conflict mogelijk is. Vervolgens citeert hij pater Ibrahim Faltas, vicaris van de Custody of the Holy Land in Jeruzalem, die onlangs sprak in het televisieprogramma Sua Immagine. Ik luisterde naar hem en hij zei: « Stop het vuur, stop het vuur », legt de paus uit.

“Ook wij zeggen, net als pater Ibrahim, een staakt-het-vuren. Stop, oorlog is altijd een nederlaag, altijd”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.