AccueilNederlandMeer Israëlische invallen...

Meer Israëlische invallen in Gaza, humanitaire oproepen van de EU en de VN europahoy.news

Nieuwe Israëlische invallen in de Strip. Van de bezorgdheid van de Europese Raad over de humanitaire situatie, maar van volledige steun voor Israëls recht op verdediging. Spanningen als gevolg van het aanhoudende conflict, ook binnen de Verenigde Naties

Stefano Leszczynski – Vaticaanstad

De spanning is torenhoog op het VN-hoofdkwartier vanwege de ontwerpresolutie die Jordanië heeft gepresenteerd, waarin wordt opgeroepen tot onmiddellijke stopzetting van de vijandelijkheden tussen Israël en Hamas en tot het openen van humanitaire kanalen naar Gaza. De Israëlische ambassadeur Gilad Erdan ging zelfs zo ver dat hij het document omschreef als een ‘belediging van de inlichtingendiensten’. Bezorgdheid over het lot van Palestijnse burgers in de Gazastrook werd ook geuit door de Europese Raad, die een document publiceerde waarin Hamas werd veroordeeld en werd opgeroepen tot de vrijlating van de gijzelaars.

Crisis bij de VN

In navolging van het standpunt van de secretaris-generaal, Antonio Guterres, over de ernstige humanitaire situatie van de burgers in Gaza, komt ook de waarschuwing van de voorzitter van de Algemene Vergadering, Dennis Francis, dat bij de opening van de speciale noodzitting gewijd aan de crisis in de Gazastrook Midden-Oosten. riep op tot het staken van de vijandelijkheden en « de onmiddellijke opening van humanitaire corridors voor hulp aan Gaza. » Woorden die de inhoud weerspiegelen van de ontwerpresolutie die werd gepresenteerd door Jordanië en die ambassadeur Gilad Erdan woedend maakte: “Deze oorlog heeft niets te maken met de Palestijnen”, zei hij, “het is een oorlog tegen de Hamas-terroristen”, wiens doel het elimineren is voor iedere Jood op aarde.

Het standpunt van de Europese Raad

De Europese Raad, die gisteren in Brussel bijeenkwam, heeft na vijf uur debat zijn “diepste bezorgdheid geuit over de verslechtering van de humanitaire situatie in Gaza” en opgeroepen tot “snelle, veilige en ongehinderde humanitaire toegang voor iedereen in nood door middel van alle maatregelen.” nodig zijn, inclusief humanitaire corridors en pauzes voor humanitaire behoeften. Het antwoord van Israël was duidelijk, met de vrijlating van alle gijzelaars die door Hamas werden vastgehouden als voorwaarde voor de-escalatie.

De oorlog op de grond

Ondanks de toename van de internationale roep om een ​​staakt-het-vuren dat humanitaire hulp aan Palestijnse burgers in de Strook mogelijk zou maken, gaat de oorlog in een constant tempo door met nieuwe Israëlische invallen op Palestijns grondgebied en raketlanceringen door Hamas. overleden als gevolg van Israëlische bombardementen. Er vonden ook botsingen plaats op de Westelijke Jordaanoever, waar drie Palestijnen werden gedood – en twaalf anderen raakten gewond – in Jenin, in het noorden van de regio.

De gijzelaarskwestie

De Verenigde Staten hebben er bij monde van president Biden bij Qatar op aangedrongen druk uit te oefenen om te bemiddelen bij de vrijlating van de 224 gijzelaars die door Hamas worden vastgehouden. Israël heeft Qatarese bemiddelaars laten weten dat het enige compensatie zou kunnen bieden in ruil voor de vrijlating van Hamas van “een aanzienlijk aantal gijzelaars”. Officieel heeft Israël volgehouden dat het niet bereid is tot enige ruil te komen om de vrijlating te verkrijgen van de meer dan 200 gijzelaars die worden vastgehouden door Hamas, de auteur van de grootste terroristische aanslag in de geschiedenis van de Joodse Staat en waarbij meer dan 1.400 mensen omkwamen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

FOD Justitie publiceert jaarverslag 2023 : Met mensgerichtheid maken we het verschil 

Met mensgerichtheid maken we het verschil De federale overheidsdienst Justitie brengt zijn jaarverslag 2023 uit. Dat belicht een aantal opvallende projecten van het afgelopen jaar binnen ons departement, het proces van de aanslagen van Brussel en workshops rond agressie in...

De Heer legt in ons de zaden van zijn Woord europahoy.news

Samen met de pelgrims op het Sint-Pietersplein dacht paus Franciscus na over het beeld van het zaaien en het zaad dat het Evangelie voorstelt. En hij uitte ook zijn bezorgdheid over de ‘in odium fidei’-moorden in de Democratische...

Officiële reis van ZM de Koning naar Estland, Litouwen en Letland europahoy.news

De reis begint in Tallinn, waar Zijne Majesteit een bilaterale ontmoeting zal houden met de president van de Republiek Estland, Alar Karis, waarna hij het parlement (Riigikogu) zal bezoeken. Hij zal de reis naar Estland voltooien met een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.