AccueilNederlandMeer dan 114...

Meer dan 114 miljoen ontheemden door oorlog en geweld over de hele wereld europahoy.news

De oorlog in Oekraïne en de conflicten in Soedan, de Democratische Republiek Congo en Myanmar, droogte, overstromingen en onveiligheid in Somalië, evenals een langdurige humanitaire crisis in Afghanistan, zijn de belangrijkste aanjagers geweest van het alarmerende nieuwe totaal.

Filippo Grandi, Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, uitte zijn bezorgdheid en zei dat “wereldwijd te veel conflicten zich verspreiden of escaleren, waardoor onschuldige levens worden vernietigd en mensen worden ontworteld.”

Internationale mislukkingen

“Het onvermogen van de internationale gemeenschap om conflicten op te lossen of nieuwe te voorkomen veroorzaakt ontheemding en ellende. We moeten naar binnen kijken, samenwerken om conflicten te beëindigen en vluchtelingen en andere ontheemden de kans geven naar hun huizen terug te keren of hun leven opnieuw op te starten”, drong hij aan.

In juni bedroeg het aantal gedwongen ontheemden wereldwijd 110 miljoen, een stijging van 1,6 miljoen sinds eind 2022.

Bovendien raakten tussen juni en eind september naar schatting vier miljoen anderen gedwongen ontheemd, wat het totaal op 114 miljoen brengt.

Het UNHCR-rapport gaat niet in op de gevolgen van het Israëlisch-Palestijnse conflict dat op 7 oktober uitbrak, omdat dit buiten de reikwijdte van het rapport viel.

Uit het rapport blijkt ook dat lage- en middeninkomenslanden de last dragen van het huisvesten van driekwart van de mensen die internationale bescherming nodig hebben.

‘Wij kunnen niet opgeven’

Ondanks de grote uitdagingen bleef Hoge Commissaris Grandi vastberaden.

“Terwijl we kijken naar de gebeurtenissen in Gaza, Soedan en daarbuiten, kunnen de vooruitzichten op vrede en oplossingen voor vluchtelingen en andere ontheemde bevolkingsgroepen ver weg lijken. Maar we kunnen niet opgeven. “Samen met onze partners zullen we blijven aandringen op het vinden van oplossingen voor vluchtelingen”, zei hij.

Wereldvluchtelingenforum

De publicatie van dit rapport valt samen met het komende tweede World Refugee Forum, gepland van 13 tot 15 december in Genève.

Het grootste forum in zijn soort, gericht op vluchtelingen en gedwongen ontheemden, brengt regeringen, vluchtelingen, lokale autoriteiten, internationale organisaties, het maatschappelijk middenveld en de particuliere sector samen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De VN stellen de Internationale Dag van bezinning over de genocide in Srebrenica in europahoy.news

Door een resolutie met dezelfde titel aan te nemen, vroeg de Vergadering de secretaris-generaal ook om een ​​outreachprogramma over de genocide in Srebrenica op te zetten ter voorbereiding op de dertigste verjaardag volgend jaar. Het is meer veroordeelde elke ontkenning...

Après 76 ans : le cercueil du tsar Ferdinand part lundi pour la Bulgarie

Le cercueil contenant la dépouille mortelle du tsar Ferdinand part lundi soir pour la Bulgarie. Cela a été rapporté par l'Église catholique « St. Augustin» dans la ville allemande de Coburg, dans la crypte de laquelle le...

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.