AccueilNederlandHet zetten van...

Het zetten van de eerste stap is de sleutel tot het veranderen van de wereld europahoy.news

Op de XXX zondag in de gewone tijd herinnert paus Franciscus zich dat de liefde voor God en de naaste “onafscheidelijk van elkaar zijn” en dat men anderen niet serieus kan liefhebben als men deze wortel, namelijk “de liefde voor God”, niet heeft.

Mireia Bonilla – Vaticaanstad

« Gij zult de Heer, uw God, liefhebben met geheel uw hart, met geheel uw ziel en met geheel uw verstand. » [… y] « voor uw naaste als voor uzelf. » Paus Franciscus denkt op deze zondag na over het grootste gebod dat ons aan twee dingen herinnert. De eerste is dat “de liefde voor de Heer boven alles gaat” en dit betekent dat “God helpt ons altijd voorafgaan“Hij anticipeert op ons met zijn oneindige tederheid, met zijn nabijheid en met zijn barmhartigheid, omdat hij altijd dichtbij, teder en barmhartig is”, zei paus Franciscus en verduidelijkte dat “je anderen niet serieus kunt liefhebben als je deze wortel niet hebt. is de liefde van God.”

“Een kind leert lief te hebben in de schoot van zijn moeder en vader, en wij doen het in de armen van God, zegt Psalm: “als een rustig kind in de schoot van zijn moeder” zo moeten we voelen in de armen van God God. En daar vinden we in de genegenheid van de Heer de liefde die ons ertoe aanzet om onszelf genereus aan onze broeders te geven.’

Het tweede aspect dat uit het gebod van de liefde naar voren komt, is dat het de liefde voor God verbindt met de liefde voor de naaste: “Het betekent dat we, door onze broeders lief te hebben, als spiegels de liefde van de Vader weerspiegelen”, zegt de paus. Dit is de kern van de kwestie – zo benadrukt hij – “Weerspiegel de liefde van God, om Hem lief te hebben, die we niet zien, door de broeder, die we zien.’

Liefde is een druppel die zoveel dingen kan veranderen

Aan het einde van zijn toespraak herinnerde Franciscus zich dat een journalist aan de heilige Teresa van Calcutta vroeg of zij geloofde dat zij de wereld aan het veranderen was met wat zij deed, en zij antwoordde: “Ik heb er nooit aan gedacht om de wereld te veranderen! « Ik probeerde gewoon een druppel schoon water te zijn waarin de liefde van God kon schijnen. »

“Dit is hoe zij, zo klein, zoveel goeds kon doen: als een druppel de liefde van God weerspiegelen. En als we, als we naar haar en andere heiligen kijken, soms denken dat ze onnavolgbare helden zijn, laten we dan eens aan dat kleine druppeltje denken: liefde is een druppel die zoveel dingen kan veranderen.”

Naar dit voorbeeld van de heilige der armen geeft de paus de sleutel om ook voor ons die druppel schoon water te zijn: “Hoe doen we dat? Altijd de eerste stap zetten. Soms is het niet makkelijk om de eerste stap te zetten, om dingen te vergeten, maar om de eerste stap te zetten: laten we het doen. Dit is de laatste druppel: zet de eerste stap.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.