AccueilNederlandHet Israëlische gezondheidszorgsysteem...

Het Israëlische gezondheidszorgsysteem reageert op de aanslagen van oktober europahoy.new

Dr. Thieren reisde bijna twee weken door het land om overlevenden, autoriteiten en families te ontmoeten van meer dan 200 gijzelaars die in Gaza gevangen werden gehouden.

De WHO bood onmiddellijk na de aanslagen humanitaire steun aan de Israëlische gezondheidsreactie. Destijds antwoordde het Israëlische ministerie van Volksgezondheid dat het systeem het wel aankon, maar dat het niet zou aarzelen om te vragen of er hulp nodig was. Tot nu toe heeft het monitoringsysteem voor aanvallen op de gezondheidszorg van de WHO acht aanvallen op Israëlische medische voorzieningen geregistreerd, waarbij zeven mensen om het leven kwamen.

Tijdens bezoeken aan verwoeste en verlaten steden, van een ziekenhuis in Ashkelon tot militaire bases waar de stoffelijke resten van slachtoffers worden opgeslagen in afwachting van identificatie, sprak Dr. Thieren met overlevenden, gezondheidswerkers en autoriteiten.

Hij had ook een ontmoeting met familieleden van door Hamas ontvoerde gijzelaars, te midden van aanhoudende oproepen van WHO- en VN-partners tot hun onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating.

Terwijl het conflict tussen Israël en Palestina heviger wordt, deelde Dr. Thieren een verslag van wat hij zag en hoorde:

Dr. AS Michel Thieren (rechts) praat met medisch personeel tijdens zijn bezoek aan het Barzilai Medisch Centrum in Ashkelon.

“Wat zo verrassend is, is dat bijna alle mensen met wie ik sprak, de overgrote meerderheid van hen met ernstige verwondingen door geweerschoten, granaatscherven en brandwonden, helemaal niet over zichzelf wilden praten, maar over de mensen die ze hadden zien sterven in het bijzijn van hen. van hen.

Bijna alle overlevenden hadden iemand zien sterven voordat hij gewond raakte. Ze worden er absoluut door gekweld. Hij is dominant in zijn gedachten.

Velen hebben dringend geestelijke gezondheidszorg nodig.

Hulpverleners in Israël reageren op raketaanvallen.

© Magen David Adom Israël

Hulpverleners in Israël reageren op raketaanvallen.

Geestelijke gezondheidsproblemen die zich snel verspreiden

Het feit dat zoveel Israëli’s gegijzeld blijven door Hamas betekent dat er geen kans is voor het grote publiek om aan het genezingsproces te beginnen.

Het is 24 uur per dag in hun gedachten. Het heeft de collectieve psychologische last in het hele land vergroot, waardoor een acute behoefte aan geestelijke gezondheidszorg is ontstaan.

Voor zover ik zie, lijken geestelijke gezondheidsproblemen zich snel te verspreiden onder de bevolking van het land. Het menselijk lijden is enorm.

Mensen voelen zich niet langer veilig en dit betekent een totale verandering in hun recente geschiedenis.

Slechts de helft van de 1.400 slachtoffers geïdentificeerd

Artsen en forensische experts blijven werken aan het identificeren van de lichamen. Ze zijn allemaal verpakt in plastic zakken. Uiteraard zijn er lichamen van volwassenen en lichamen van kinderen, maar het overgrote deel van de tassen is vervormd.

Hoewel Israël enkele van de beste forensische artsen ter wereld heeft, zijn er tot nu toe slechts 700 (amper de helft van de 1.400 slachtoffers) positief geïdentificeerd.

Dit heeft uiteraard een ongelooflijke impact op degenen die dit noodzakelijke werk doen.

Hulpverleners in Israël worden opgeroepen om een ​​10-jarige jongen te helpen die werd getroffen door granaatscherven.

© Magen David Adom Israël

Hulpverleners in Israël worden opgeroepen om een ​​10-jarige jongen te helpen die werd getroffen door granaatscherven.

‘Spooksteden’

Ik heb spooksteden in het zuiden bezocht waarvan de bevolking is geëvacueerd. De verschrikkelijke stank van de dood blijft hangen. Ik heb zoveel mensen hun verhaal horen vertellen.

Overlevenden, gewonden, psychiaters, artsen, hulpverleners en soldaten: al hun verhalen zijn verschrikkelijk.

“De schaduw van nationale shock en verdriet heeft dit land in de nacht gestort.”

Lees hier meer uit de WHO-factsheet over geestelijke gezondheid in noodsituaties.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De VN stellen de Internationale Dag van bezinning over de genocide in Srebrenica in europahoy.news

Door een resolutie met dezelfde titel aan te nemen, vroeg de Vergadering de secretaris-generaal ook om een ​​outreachprogramma over de genocide in Srebrenica op te zetten ter voorbereiding op de dertigste verjaardag volgend jaar. Het is meer veroordeelde elke ontkenning...

Après 76 ans : le cercueil du tsar Ferdinand part lundi pour la Bulgarie

Le cercueil contenant la dépouille mortelle du tsar Ferdinand part lundi soir pour la Bulgarie. Cela a été rapporté par l'Église catholique « St. Augustin» dans la ville allemande de Coburg, dans la crypte de laquelle le...

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.