AccueilNederlandHet Europese wegvervoer...

Het Europese wegvervoer moet een hogere versnelling in de richting van duurzaamheid schakelen – Europees Milieuagentschap

De evaluatie van de AEEHet koolstofvrij maken van het wegvervoer: de rol van voertuigen, brandstoffen en de vraag naar vervoer‘ analyseert de bepalende factoren voor de uitstoot van broeikasgassen door personenauto’s en vrachtwagens in de Europese Unie (EU). Het nieuwe rapport maakt deel uit van het “Transport and Environment Reporting Mechanism” (TERMIJN) reeks jaarlijkse evaluaties.

Volgens EER-gegevens is CO2 uitzendingen van Bijzondere auto’s in de 27 EU-lidstaten steeg de uitstoot met 5,8% zwaargewicht tussen 2000 en 2019 met 5,5% gestegen.

De belangrijkste reden voor de totale stijging van de uitstoot van auto’s en vrachtwagens was toenemende transportvolumesdie volgens de beoordeling van het EMA slechts gedeeltelijk werden gecompenseerd door een betere energie-efficiëntie en het gebruik van biobrandstoffen.

Naast de uitdaging die de toenemende transportvolumes met zich meebrengen, is Europa nog niet overgestapt op groenere vervoerswijzen. De afgelopen twintig jaar hebben auto’s hun overheersende aandeel in de passagiersmobiliteit over land behouden en enigszins vergroot, terwijl vrachtwagens hetzelfde hebben gedaan in het goederenvervoer.

Verbetering van de CO2-uitstoot van voertuigen2 energie-efficiëntie, inclusief het vergroten van het aandeel elektrische voertuigen, zal naar verwachting een belangrijke rol spelen het passagiers- en vrachtvervoer koolstofvrij maken vooral in combinatie met de voortdurende decarbonisatie van de elektriciteits- en brandstofproductie.

Uit de beoordeling van het EMA blijkt echter ook dat het koolstofarm maken van het Europese mobiliteitssysteem methoden vereist die verder gaan dan efficiëntiewinst in het wegvervoer. Dit omvat hhogere bezettingsgraden, bijvoorbeeld door carpoolen, en vollere beladingen, maar ook vraag beperken en ga verder naar groenere vervoerswijzen: wandelen, fietsen, bussen, treinen en binnennavigatie.

Het doel van de EU is om de algemene doelstelling van klimaatneutraliteit te ondersteunen de transportgerelateerde uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met 90% verminderenvergeleken met het niveau van 1990.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Ik wacht op je in Rome, laten we bidden voor degenen die lijden onder oorlogen europahoy.new

In het Regina Caeli lanceert de paus opnieuw de uitnodiging om deel te nemen aan de eerste Wereldkinderdag die op 25 en 26 mei wordt gevierd: "We hebben uw vreugde en het verlangen naar een betere wereld nodig." ...

Première personne : « Je ne représente plus rien » – Voix des déplacés en Haïti

Lui et d'autres ont parlé à Eline Joseph, qui travaille pour l'Organisation internationale pour les migrations (OIM) à Port-au-Prince avec une équipe qui apporte un soutien psychosocial aux personnes qui ont fui leur domicile à cause de la violence...

‘Ik ben niets meer waard’ – Stemmen van ontheemden in Haïti europahoy.news

Hij en anderen spraken met Eline Joseph, die voor de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Port-au-Prince werkt met een team dat psychosociale steun biedt aan mensen die hun huizen zijn ontvlucht vanwege geweld en onveiligheid. ze sprak met VN-nieuws...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.