AccueilNederlandGazanen “hebben alleen...

Gazanen “hebben alleen maar onmogelijke opties” europahoy.news

Berichten over een nachtelijke Israëlische militaire aanval met tanks in het noorden van Gaza volgden op een andere reeks oproepen van de Israel Defense Forces (IDF) aan burgers in Gaza-stad om te evacueren, waarbij waarschuwingen “geen verschil maken” omdat “mensen kunnen nergens heen of kunnen zich niet bewegen”aldus Lynn Hastings, de hoogste humanitaire functionaris van de VN in de bezette Palestijnse gebieden.

‘Geen enkele plek is veilig’

“Als evacuatieroutes worden gebombardeerd, als mensen in het noorden en het zuiden verwikkeld raken in vijandelijkheden, als essentiële zaken om te overleven ontbreken en als er geen garanties zijn voor terugkeer, mensen blijven niets anders over dan onmogelijke opties”, ze zeien benadrukte dat “nergens veilig is in Gaza.”

Mevrouw Hastings riep op tot de bescherming van burgers in gewapende conflicten en herhaalde haar oproepen tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van de meer dan 220 mensen die door Hamas gevangen zijn gehouden sinds de dodelijke inval van de groep in Israël op 7 oktober.

Bij die terroristische aanval vielen meer dan 1.400 doden, wat aanleiding gaf tot wijdverbreide en onmiddellijke veroordeling door hoge VN-functionarissen, waaronder de VN. Secretaris-generaal António Guterres.

Medische steun voor gijzelaars: Tedros

Er is weinig bekend over de toestand van de gevangenen, en na een ontmoeting met enkele van hun families op woensdag, zei de VN-gezondheidsorganisatie WHO Chief Tedros Adhanom Ghebreyesus verklaarde dat « het dringend is dat de ontvoerders van de gijzelaars tekenen van leven vertonen, een bewijs dat ze medische hulp hebben gekregen en de onmiddellijke vrijlating, om humanitaire en gezondheidsredenen, van al degenen die zijn ontvoerd. »

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) moet onmiddellijke toegang krijgen tot de gijzelaars om hun gezondheidstoestand vast te stellen, en WHO is bereid het ICRC medische ondersteuning te bieden voor de gijzelaars, zei hij.

“Namens de WHO heb ik toegezegd al het mogelijke te zullen doen om de gezondheids- en humanitaire behoeften van degenen die gevangen worden gehouden te ondersteunen”, benadrukte Tedros.

Recordaantal sterfgevallen

Ondertussen werd woensdag het hoogste dodental in Gaza gerapporteerd door het door Hamas geleide Ministerie van Volksgezondheid, dat zei dat er 756 doden vielen, waaronder 344 kinderen, wat het totale aantal doden in het gebied sinds het begin van de operaties op 6.547 brengt. op 7 oktober.

Terwijl de bombardementen voortduren, zijn er volgens de de facto autoriteiten in Gaza sommigen Er zijn 1.600 mensen, waaronder 900 kinderen, als vermist opgegeven en misschien ligt het onder het puin.

Lichamen in tenten

VN-Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken OCHA Hij zei dat VN-personeel tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in Gaza honderden gewonde mannen, vrouwen en kinderen zag.

“Velen van hen waren bewusteloos, met open wonden, liggend op bedden, brancards en op de grond, met beperkte medische hulp”, terwijl tientallen lichamen in tenten op de binnenplaats achterbleven omdat de mortuaria vol zijn, het kantoor van de VN. .

De huidige brandstofblokkering en het gebrek aan water, medische voorraden en personeel dwingen ziekenhuizen hun activiteiten te sluiten, aldus OCHA. Humanitairen waarschuwden ook dat mensen zich tot het drinken van zout water wendden, wat ‘onmiddellijke gezondheidsrisico’s’ met zich meebracht.

Vanaf woensdag heeft het Wereldvoedselprogramma van de VN (PMA) schatte dat “de huidige essentiële voedselvoorraden in Gaza voldoende zijn voor ongeveer twaalf dagen.”

Inactiviteit in de Veiligheidsraad

Op woensdagavond in New York, de Veiligheidsraad wederom mislukt zelfs consensus te vinden over een gezamenlijke oproep tot een humanitair staakt-het-vuren.

Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen, UNRWA, Philippe Lazzarini, wiens organisatie minstens 35 personeelsleden heeft verloren tijdens het aanhoudende Israëlische bombardement, zei in een opiniestuk dat donderdagochtend werd gepubliceerd: “De geschiedenis zal zich afvragen waarom de wereld Ik heb niet de moed om resoluut op te treden en deze hel op aarde te stoppen. »

VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR) baas Filippo Grandi tweette dat Het werk dat humanitaire hulpverleners in Gaza doen ‘is niets minder dan heroïsch’, waarbij ze de UNRWA oproepen om de middelen te krijgen die ze nodig heeft ‘omdat het niet alleen een reddingslijn is voor duizenden, maar het ook een van de laatste stukjes van de mensheid vertegenwoordigt te midden van het. » van verwoesting. »

Meer volgt nog…Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsreligies in Europa europahoy.new

Rabbi Avi Tawil sprak vorige week met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van...

De Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsreligies in Europa

Rabbi Avi Tawil sprak vorige week met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van...

Het aanpakken van de gezondheidseffecten van klimaatverandering en het opschalen van digitale klimaatactie in de schijnwerpers op COP28 europahoy.news

Voorafgaand aan de eerste ‘Gezondheidsdag’ op een VN-klimaatconferentie ondertekenden afgevaardigden een nieuwe verklaring over klimaat en gezondheid en bespraken ze afzonderlijk de rol die digitale technologie kan spelen in klimaatactie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties verwelkomde de...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.