AccueilNederlandEen stad vol...

Een stad vol charme en traditie europahoy.news

Straatsburg: een stad vol charme en traditie

Straatsburg, bekend als de « hoofdstad van Europa », is een stad in het noordoosten van Frankrijk, in de Elzas. Deze charmante stad ligt vlakbij de grens met Duitsland en is door de eeuwen heen getuige geweest van een rijke geschiedenis en mix van culturen. Straatsburg staat bekend om zijn prachtige oude stad, zijn grachten en zijn vitale rol als zetel van belangrijke Europese instellingen.

De oude binnenstad van Straatsburg is een ware architectonische schat die door UNESCO is erkend als werelderfgoed. De geplaveide straatjes, vakwerkhuizen en geplaveide pleinen nemen je mee naar een middeleeuws verleden. De Notre-Dame-kathedraal, met zijn indrukwekkende gevel en zijn beroemde astronomische klok, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Als u naar het platform van de kathedraal klimt, heeft u een panoramisch uitzicht over de stad en haar omgeving.

Een van de meest onderscheidende kenmerken van Straatsburg zijn de grachten. De rivier de Ill loopt door de stad en vertakt zich in een netwerk van kanalen die de stad doorkruisen. Een boottocht door de grachten is een geweldige manier om de stad vanuit een uniek perspectief te verkennen. Tijdens de rondleiding kunt u de kleurrijke huizen, de pittoreske bruggetjes en de charmante tuinen langs het water bewonderen.

Straatsburg staat ook bekend als de zetel van het Europees Parlement en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Deze instellingen spelen een fundamentele rol in de besluitvorming en de bevordering van de mensenrechten in Europa. De stad is de thuisbasis van duizenden Europese politici, diplomaten en functionarissen, waardoor de stad een kosmopolitische en levendige sfeer heeft.

De gastronomie van Straatsburg is een andere attractie van de stad. De Elzas staat bekend om zijn traditionele gerechten, zoals choucroute (gefermenteerde kool met worst), tarte flambée (een soort knapperige pizza met room, ui en spek) en foie gras. De restaurants en bistro’s van Straatsburg bieden een ruime keuze aan heerlijke gerechten en wijnen uit de regio.

Naast de architectonische schoonheid en het politieke belang, organiseert Straatsburg het hele jaar door ook tal van evenementen en festivals. De kerstmarkt van Straatsburg is een van de oudste en bekendste van Europa en trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld. Tijdens de zomer is de stad gevuld met muziek tijdens het Strasbourg International Music Festival, met concerten van gerenommeerde artiesten en orkesten.

Als u Straatsburg bezoekt, mag u het verkennen van de omgeving niet missen. De regio Elzas staat bekend om zijn prachtige landschappen, wijngaarden en pittoreske dorpjes. Colmar, Riquewihr en Obernai zijn slechts enkele van de charmante stadjes die een bezoek waard zijn. Daarnaast biedt het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen mogelijkheden om te wandelen, fietsen en te genieten van de natuur.

Kortom, Straatsburg is een stad vol charme en traditie. De oude binnenstad, de grachten, de Europese instellingen en de heerlijke gastronomie maken het tot een unieke toeristische bestemming. Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, politiek of gewoon van lekker eten houdt, Straatsburg heeft voor ieder wat wils. Mis de kans niet om dit juweel van de Elzas te bezoeken.

Externe bronnen:
– Officiële toeristische website van Straatsburg: https://www.otstrasbourg.fr/
– Informatie over de kathedraal Notre-Dame de Strasbourg: https://www.cathedrale-strasbourg.fr/

Fotocredits: Pixabay

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.