AccueilNederlandEen rookloze toekomst,...

Een rookloze toekomst, wat is het belang van vitamines? europahoy.nieuws

door Nick van Ruiten | 12 oktober 2023 Rokers willen een rookvrije toekomst. Om succesvol te zijn, is het belangrijk om het lichaam te ondersteunen. Welke rol spelen vitamines hierin?

Rokers zijn zich bewust van de schade

Rokers hoeven er niet van overtuigd te worden dat zij hun gezondheid schaden. Ze weten heel goed dat ze onnodige druk uitoefenen op hun lichaam. Rokers worden hier elke dag mee geconfronteerd, vooral hierin Voor de maand oktober*.

Het is algemeen bekend dat sigaretten meer dan 4.000 chemicaliën bevatten, waarvan er honderden schadelijk zijn voor de gezondheid en tientallen zelfs kankerverwekkend. Daarom is niet roken nu het “nieuwe normaal”*.

Giftige stoffen in tabaksrook veroorzaken schade aan het lichaam, cellen en weefsels.  Dit kan leiden tot versnelde veroudering en een verhoogd risico op gezondheidsproblemen.

Giftige stoffen in tabaksrook veroorzaken schade aan het lichaam, cellen en weefsels. Dit kan leiden tot versnelde veroudering en een verhoogd risico op gezondheidsproblemen.

Daarom weten rokers dat ze moeten stoppen en hebben ze het vaak al vele malen geprobeerd. Maar omdat stoppen met roken gepaard kan gaan met nervositeit, slaapproblemen, angst, hoofdpijn, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, duizeligheid en onbedwingbare trek, is stoppen met roken vaak een moeilijk proces.

Wat mensen die willen stoppen met roken vaak niet weten, maar wat cruciaal is om te weten, is dat je je lichaam kunt helpen minder te roken en te stoppen met roken. Zelfs degenen die willen blijven roken weten vaak niet hoe ze hun lichaam optimaal kunnen beschermen tegen de schadelijke effecten van tabaksrook.

Oxidatieve stress, vrije radicalen en antioxidanten

De schade aan de cellen en weefsels van het lichaam veroorzaakt door roken is voornamelijk te wijten aan oxidatieve stress.

Oxidatieve stress Het is een normaal verschijnsel in de natuur en is het proces dat ten grondslag ligt aan het normale verouderingsproces van de lichaamscellen. Chemisch gezien gaat het om een ​​reactie met zuurstof, zoals we zien wanneer ijzer oxideert.

OXIDATIEVE STRESS EN VEROUDERING rookvrijOXIDATIEVE STRESS EN VEROUDERING rookvrij

Wanneer er te veel oxidatieve stress is, zoals bij roken het geval is, raakt het lichaam beschadigd en wordt het verouderingsproces versneld. De gezondheid van het lichaam kan verslechteren en vereist veel energie om te herstellen.

Oxidatieve stress wordt veroorzaakt door vrije radicalen . Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die cellen en weefsels kunnen oxideren (oxideren) en schade kunnen veroorzaken.

Je lichaam probeert zichzelf zoveel mogelijk te beschermen tegen oxidatieve stress met behulp van antioxidanten . Een antioxidant is een stof die oxidatie voorkomt en vrije radicalen kan neutraliseren en onschadelijk maken.

OXIDATIEVE STRESS EN VEROUDERING rookvrijOXIDATIEVE STRESS EN VEROUDERING rookvrij

Beschermende antioxidanten zijn essentieel om schade aan cellen en het lichaam te voorkomen. Als er geen balans is tussen de hoeveelheid vrije radicalen en antioxidanten, worden de vrije radicalen niet geneutraliseerd en ontstaat er oxidatieve stress in het lichaam.

Roken introduceert grote hoeveelheden vrije radicalen in het lichaam, waardoor de vraag naar antioxidanten toeneemt. Dit kan snel leiden tot een onbalans tussen de hoeveelheid vrije radicalen en antioxidanten, waardoor verhoogde oxidatieve stress en versnelde veroudering ontstaat.

De rol van vitamines en mineralen.

Het is algemeen bekend dat veel vitamines en mineralen door hun antioxiderende werking een beschermende functie hebben voor rokers. Als gevolg hiervan spelen ze een belangrijke rol bij het voorkomen van schadelijke oxidatieve stress in het lichaam van rokers.

Als gevolg van schadelijke tabaksrook zullen rokers deze vitamines en mineralen ook sneller consumeren, wat betekent dat zij eerder aan aanzienlijke tekorten zullen lijden dan niet-rokers. Daarnaast kunnen schadelijke stoffen in tabaksrook ook de opname van vitamines en mineralen belemmeren.

Het wordt nu erkend dat veel vitamines en mineralen als antioxidanten werken. Hieronder staan ​​enkele bekende voorbeelden:

Vitaminen: Vitamine C, vitamine E, vitamine A, vitamine B2

Mineralen: Koper, mangaan, selenium, zink

Dit zijn de vitamines en mineralen waarvan kan worden gezegd dat ze als antioxidanten werken. Er zijn veel andere voedingsstoffen die antioxiderende eigenschappen hebben. Daarom is een gezonde en gevarieerde voeding van groot belang, met een optimale balans van vitamines, mineralen en sporenelementen in de juiste hoeveelheid.

Of u nu wilt stoppen of geleidelijk wilt minderen met roken, het zal tekorten aan deze essentiële voedingsstoffen helpen voorkomen.

Voor rokers spelen vooral de volgende twee vitamines een belangrijke rol bij de bescherming van het lichaam tegen oxidatieve stress: vitamine E en vitamine C.

Het belang van vitamine E en vitamine C

Vitamine E is de eerste verdedigingslinie die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen veroorzaakt door roken. Bovendien beschermt vitamine E de longblaasjes. Daarom is het zo belangrijk dat rokers ervoor zorgen dat ze voldoende vitamine E binnenkrijgen.

Omdat vitamine E zo belangrijk is voor de bescherming van de longen, zal het lichaam bij een tekort vitamine E uit andere weefsels halen en aan de longen afgeven. Dit zorgt er ook voor dat vitamine E-tekorten zich sneller ontwikkelen in alle andere weefsels van het lichaam. Daarom worden alle weefsels in het lichaam steeds kwetsbaarder voor gifstoffen en vrije radicalen.

Door het neutraliseren van vrije radicalen zal vitamine E niet alleen ineffectief worden, maar ook een vrije radicaal worden omdat de werking van vitamine E is uitgeput. Daarom heb je ook vitamine C nodig, omdat het vitamine E te hulp schiet door de ineffectieve vitamine E in zijn actieve vorm te helpen herstellen.

Daarom fungeert vitamine C als een antioxidant voor vitamine E en brengt deze vitamine terug in zijn actieve en functionele vorm. Het innemen van vitamine C kan een ernstige vitamine E-uitputting bij rokers voorkomen, omdat vitamine E op deze manier voortdurend kan worden hergebruikt. Zonder vitamine C zal de effectieve vitamine E snel afnemen en oxideren.

Vitamine C zelf is ook een krachtige antioxidant die de cellen helpt beschermen tegen oxidatieve schade veroorzaakt door tabaksrook. Rokers verbruiken ook snel vitamine C en rokers kunnen tekorten ontwikkelen.

We hebben allemaal minimaal 40 mg vitamine C per kilogram lichaamsgewicht nodig (40 x gewicht = aantal milligram vitamine C). Maar rokers hebben meer nodig. Er is vastgesteld dat een roker minimaal 50 tot 100 mg vitamine C per sigaret extra nodig heeft.

Omdat vitamine C ook nodig is voor de vorming van collageen, heeft roken invloed op de kwaliteit van collageen in het lichaam. Gezond collageen is onder andere belangrijk voor botten, kraakbeen, tanden en tandvlees. De kwaliteit van onze bloedvaten en de gezondheid van onze huid zijn ook afhankelijk van collageen.

Dit verklaart ook de ‘rokershuid’ waar veel mensen last van hebben die gerookt hebben of al heel lang roken. De afbraak van vitamine C door schadelijke stoffen in tabaksrook zorgt voor een vermindering van de kwaliteit van het huidcollageen en een versnelde huidveroudering.

Ondersteuning bij (stoppen met) roken

Naast bovenstaande gegevens spelen alle vitamines, mineralen en sporenelementen een belangrijke rol bij het behouden van de gezondheid van ons allemaal, maar vooral van rokers.

Als u uw consumptie wilt stoppen of geleidelijk wilt verminderen, zal het zeker helpen ervoor te zorgen dat alle tekortkomingen worden geëlimineerd en weggehouden.

Neem een ​​goede multivitamine met alle vitamines en mineralen in de juiste balans en hoeveelheid, in combinatie met extra calcium en magnesium (CalMag drank) en voldoende vitamine C.

Uiteraard allemaal in combinatie met het verbeteren van alle andere aspecten van een gezonde levensstijl.

Voor rokers en mensen die willen stoppen met roken is het belangrijk om het belang van vitamines en mineralen te kennen.

Luister dan ook naar de De Rook Stop Buddy Show van Maarten Groen en Margot Broer met Drs. Nick van Ruiten – https://www.rookstopbuddy.nl/rook-stop-buddy-show/

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De VN stellen de Internationale Dag van bezinning over de genocide in Srebrenica in europahoy.news

Door een resolutie met dezelfde titel aan te nemen, vroeg de Vergadering de secretaris-generaal ook om een ​​outreachprogramma over de genocide in Srebrenica op te zetten ter voorbereiding op de dertigste verjaardag volgend jaar. Het is meer veroordeelde elke ontkenning...

Après 76 ans : le cercueil du tsar Ferdinand part lundi pour la Bulgarie

Le cercueil contenant la dépouille mortelle du tsar Ferdinand part lundi soir pour la Bulgarie. Cela a été rapporté par l'Église catholique « St. Augustin» dans la ville allemande de Coburg, dans la crypte de laquelle le...

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.