AccueilNederlandEen oproep tot...

Een oproep tot service, een belofte tot hoop: de inspirerende toespraak van prinses Leonor tijdens de Princess of Asturias Awards 2023

Prinses van Asturië hield een inspirerende toespraak tijdens de Awards, waarin ze de nadruk legde op eenheid, samenwerking en dienstbaarheid aan anderen.

Op 20 oktober hield prinses Leonor van Asturië, vertegenwoordiger van Spanje, in de stad Oviedo in het Campoamor Theater een inspirerende toespraak die iedereen diep ontroerde. Haar woorden drukten een gevoel van verantwoordelijkheid, bescheidenheid en niet-aflatende toewijding uit om anderen te dienen. Te midden van de gebeurtenis die bekend staat als de Prinses van Asturië-prijzen 2023haar boodschap scheen helder als een symbool van hoop en spoorde mensen aan actie te ondernemen, waarbij ze de enorme impact benadrukte die zowel individuen als gemeenschappen kunnen maken als ze samenwerken.

“Ik begrijp heel goed en ben me bewust van wat mijn plicht is en wat mijn verantwoordelijkheden met zich meebrengen”, zei de prinses van Asturië, nadenkend over haar recente eed van dienst aan Spanje en haar aanstaande toewijding aan de Grondwet nu ze 18 wordt. Haar woorden weergalmden het gewicht van haar rol, maar straalde toch een oprecht begrip uit van de verantwoordelijkheid die zij draagt.

Prinses Leonor, erevoorzitter van de Stichting, benadrukte het belang van het erkennen en waarderen van de bijdragen van de prijswinnaars, individuen die hun leven wijden aan het verbeteren van de samenleving. “We kunnen dit alleen bereiken met gemeenschappelijke doelen en individuele en collectieve inspanningen”, beweerde ze, waarmee ze de noodzaak van eenheid en samenwerking onderstreepte.

In haar toespraak maakte de prinses gebruik van de opmerkelijke bijdragen van de ontvangers van de onderscheiding. Ze sprak haar bewondering uit voor de inspanningen van Nuccio Ordine om de mensheid te humaniseren en verdedigde de cruciale rol van onderwijs. Ze prees de transformerende uitvoeringen van Meryl Streep en benadrukte de moed, vrijheid en gevoeligheid van de kunstenaar. Ze prees Hélène Carrère’s inzichtelijke analyse van de hedendaagse geschiedenis en de onvermoeibare inspanningen van Mary’s Meal om kinderen op scholen te voeden.

Fotocredit: Casa Real (Spanje) Prinses van Asturië Awards 2023
Fotocredit: Casa Real (Spanje) Prinses van Asturië Awards 2023

De toespraak van de prinses was niet alleen een erkenning van deze prestaties, maar een weerspiegeling van hoe deze haar eigen pad inspireerden. “Op dit podium staan ​​vandaag mensen met wie ik me graag wil identificeren”, bekende ze, terwijl ze haar bewondering uitsprak voor de toewijding van de prijswinnaars aan hun respectievelijke vakgebieden. Ze sprak lovend over Murakami’s literaire bekwaamheid, Kipchoge’s atletische vastberadenheid en het baanbrekende biologische onderzoek van Gordon, Greenberg en Bassler. Ze erkende ook het cruciale werk van het Medicines for Neglected Diseases Initiative.

Ze sprak haar bewondering uit voor degenen die zich inzetten voor het verbeteren van de wereld en beloofde in hun voetsporen te treden. “Ik wil al onze prijswinnaars bedanken, inclusief degenen die ons hebben verlaten, voor het licht dat ze werpen op de uitdagingen en de complexiteit van de wereld waarin we leven”, zei ze. Ze was niet dankbaar aan de prijswinnaars, maar ook aan iedereen die optimisme inspireert en verantwoordelijkheid bevordert.

De toespraak van prinses Leonor was meer dan een ceremoniële toespraak; het was een oprecht bewijs van haar toewijding om anderen te dienen. Het weerspiegelde haar volwassenheid. Diende niet alleen als inspiratie voor haar eigen generatie, maar ook voor de toekomstige generaties. Naarmate ze volwassener wordt, heeft ze begrip voor haar verantwoordelijkheden, een diep respect voor degenen die in dienst zijn en een onwankelbare hoop op een betere toekomst. Haar woorden herinneren ons eraan dat ieder van ons een rol speelt bij het vormgeven van onze wereld en fungeert als een oproep tot dienstverlening die resoneert buiten de muren van het Campoamor Theater.

Koninklijk Huis

de prinses van Asturië reikt de prijzen uit # Princess of Asturië Awards 2023

  • Communicatie en Geesteswetenschappen
  • Internationale samenwerking
  • Sport
  • Wetenschappelijk en technisch onderzoek
  • Sociale wetenschappen
  • Concorde
  • Kunst
  • Literatuur

Lees verder:

Prijsuitreiking Prinses van Asturië 2023: erkenning van prestaties op verschillende gebieden

Oorspronkelijk gepubliceerd in

The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.