AccueilNederlandDiwali 2023 gevierd...

Diwali 2023 gevierd op de EP met EP-leden Morten Løkkegaard en Maxette Pirbakas

Op woensdag 25 oktober vindt de Diwali-viering werd gevierd op Parlement van de Europese Unie in Brussel (België). Het festival zal dit jaar plaatsvinden op 12 november, maar vanwege de agenda van het Parlement en om zoveel mogelijk vertegenwoordigers van het Hindoeïsme in Europa aanwezig te laten zijn, vond het twee weken later plaats. Het groen van Ceuta.

53289859827 ff19ed9020 c 2023 Diwali gevierd tijdens EP met EP-leden Morten Løkkegaard en Maxette Pirbakas
Fotocredit: MARCOS SORIA – Dansen tijdens de Diwali-viering in het Europees Parlement 2023.

Het evenement werd georganiseerd door het Hindu Forum of Europe (HFE) in samenwerking met de Stichting Palán en de Stichting Phi. Diwali, ook wel bekend als het Lichtfestival, wordt sinds 2015 gevierd in het Europees Parlement.

Swamini Dayananda ji van de Phi Campus in Spanje, spreekt tot het publiek in het Europees Parlement
Fotocredit: MARCOS SORIA – Swami Rameshwaranda Giri Maharaj van de Phi Campus in Spanje, en adviseur van de HFE, die spreekt voor het publiek in het Europees Parlement

De Hindoefederatie van Spanje (FHE) werd vertegenwoordigd door haar president Juan Carlos Ramchandani (Pandit Krishna Kripa Dasa) die tevens vice-president is van de HFE, en door Swami Rameshwaranda Giri Maharajadviseur van de FHE in relaties met overheden en spiritueel adviseur van het European Hindu Forum.

Vertegenwoordigers van de kloosterorde (sannyasa), zoals Swami Amarananda uit Zwitserland en Swamini Dayananda ji van de Phi Campus in Spanje nam ook deel. Ook vertegenwoordigers van hindoefederaties uit Italië, België, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië waren aanwezig.

004 2023 Diwali gevierd tijdens het EP met EP-leden Morten Løkkegaard en Maxette Pirbakas
Fotocredit: MARCOS SORIA – Leden van het Hindoeforum met de ambassadeur van Nepal en Europarlementariër Maxette Pirbakas

Het evenement werd ook bijgewoond door verschillende religieuze vertegenwoordigers, zoals Ivan Arjona Directeur van de Scientology Kerk in Europa, Binder Singh vertegenwoordiger van de Sikh-gemeenschap in Europa en dr. Kishan Manocha, hoofd van de afdeling Tolerantie en Non-discriminatie van het OVSE-Bureau voor Democratische Instellingen en Mensenrechten (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa).

Institutionele vertegenwoordiging werd verzekerd door Morten LØKKEGAARD, MEP (lid van het Europees Parlement) en voorzitter van de EU-delegatie in India, die het evenement organiseerde en een welkomsttoespraak hield voor de deelnemers. Ook het Franse Europarlementariër uit Guadeloupe was aanwezig. Maxette PIRBAKASvan Indiase afkomst en afgevaardigde voor institutionele betrekkingen met India, hield een ontroerende toespraak en riep op tot bescherming en viering van tradities.

53291210495 66a010518b c 2023 Diwali gevierd tijdens het EP met EP-leden Morten Løkkegaard en Maxette Pirbakas
Fotocredit: MARCOS SORIA – Diwali 2023-viering waarbij de Indiase ambassadeur bij de Europese Unie de Diwali-kaarsen aansteekt in het Europees Parlement

Diplomatieke vertegenwoordigingen uit de twee landen met het grootste aantal hindoes ter wereld waren ook aanwezig Ambassadeur van India bij de Europese Unie Zijne Excellentie de heer Santosh Jha En Ambassadeur van Nepal in de Benelux Zijne Excellentie de heer Gahendra Rajbandhari. Beiden stuurden namens hun respectieve regeringen een felicitatiebericht naar alle deelnemers.

Het programma begon met een welkomstbericht van Dr. Lakshmi VyasVoorzitter van HFE. Pandit Ramchandani daarna zongen ze gebeden in het Sanskriet waarin ze de genade van de meesters en het bereiken van vrede aanriepen. Dit werd gevolgd door het aansteken van diya’s of kaarsen die het festival van Diwali symboliseerden.

Pandit Ramchandani zingt mantra's aan het begin van het Diwali-evenement.
Fotocredit: MARCOS SORIA – Pandit Ramchandani zingt mantra’s aan het begin van het Diwali-evenement. Dr. Kishan Manocha (ODIHR) aan de rechterkant.

Het evenement omvatte een cultureel luik met traditionele Indiase dansen zoals Bharata Natyam en Kathak, uitgevoerd door jongeren uit de Belgische Hindoegemeenschap.

Het hoogtepunt van het evenement was een vegetarisch diner met typisch Indiase gerechten. Het evenement bracht tachtig mensen uit verschillende delen van Europa samen, waarvan de grootste groep de discipelen waren van Swami Rameshwarananda van de School voor Yoga, Vedanta en Meditatie. Ze ontvingen allemaal een exemplaar van het jaarlijkse Diwali-evenement in het tijdschrift van het EU-Parlement, uitgegeven door het Hindu Forum of Europe, waarin de activiteiten worden vermeld die de organisatie en haar leden gedurende het jaar hebben uitgevoerd.

Er waren verschillende uitvoeringen van klassieke Indiase dansen.
Fotocredit: MARCOS SORIA – Er vonden verschillende uitvoeringen van klassieke Indiase dansen plaats.

Ramchandani merkte op: “Ik ben erg blij dat ik dit evenement kan bijwonen en eraan kan deelnemen, dat het Hindoeïsme in Europa visualiseert. Ik neem deel sinds het voor het eerst werd gehouden in 2015. Brussel is het hart van Europa, en hier vertegenwoordigen we de oudste vorm van spiritualiteit van de mensheid die nog leeft. Een kans om opnieuw contact te maken met broeders en zusters van Sanatana dharma en vrienden uit andere religieuze tradities met een gemeenschappelijk doel: het spirituele bewustzijn van mensen verbeteren om zo een betere wereld te bereiken.”

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De VN stellen de Internationale Dag van bezinning over de genocide in Srebrenica in europahoy.news

Door een resolutie met dezelfde titel aan te nemen, vroeg de Vergadering de secretaris-generaal ook om een ​​outreachprogramma over de genocide in Srebrenica op te zetten ter voorbereiding op de dertigste verjaardag volgend jaar. Het is meer veroordeelde elke ontkenning...

Après 76 ans : le cercueil du tsar Ferdinand part lundi pour la Bulgarie

Le cercueil contenant la dépouille mortelle du tsar Ferdinand part lundi soir pour la Bulgarie. Cela a été rapporté par l'Église catholique « St. Augustin» dans la ville allemande de Coburg, dans la crypte de laquelle le...

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.