AccueilNederlandDe Syrische oorlog...

De Syrische oorlog bevindt zich op het “ergste moment” in vier jaar, zegt het hoofd van de onderzoekscommissie europahoy.news

Paulo Pinheiro sprak met VN-nieuws deze week na de presentatie van haar laatste rapport aan de Derde Commissie van de Algemene Vergadering van de VN, die een reeks sociale, humanitaire en mensenrechtenkwesties onderzoekt.

De Syrische oorlog, die in maart 2011 begon, bevindt zich op het “ergste punt” in vier jaar, zei hij, terwijl hij benadrukte dat de escalatie van het geweld geen gevolg is van enig ander conflict.

Internationale deelname

“Deze verergering is het resultaat van de aanwezigheid van verschillende lidstaten op het operatietoneel”, zei hij, waarbij hij Turkije, Rusland en de Verenigde Staten opsomde, evenals troepen die banden hadden met de Koerdische bevolking in het noordoosten.

Hij onderzoekscommissie werd opgericht door de VN Raad voor de Mensenrechten in Genève in augustus 2011 om alle vermeende schendingen van de internationale mensenrechtenwetgeving in Syrië sinds het begin van de oorlog te onderzoeken.

Hoewel het niet binnen zijn mandaat valt, wees Pinheiro op twee situaties in Syrië die volgens hem verband houden met het huidige conflict tussen Israël en Palestina. De eerste zijn de Israëlische luchtaanvallen op de luchthavens van Damascus en Aleppo, die beide van cruciaal belang zijn voor de humanitaire hulpstromen. naar het land.

“Een andere gerelateerde complicatie is de aanwezigheid van Hezbollah, een politieke macht, een militaire macht, in Libanon, maar die ook aanwezig is in het operatiegebied in Syrië”, zei hij.

‘Concurrentie’ voor dekking

Pinheiro betreurde ook “de strijd om zichtbaarheid in de internationale media”, en zei dat “het op dit moment moeilijk is om de wereld eraan te herinneren dat de oorlog in Syrië voortduurt.”

De VN en haar partners blijven reageren op de immense humanitaire behoeften in Syrië, waar meer dan 15 miljoen mensen hulp nodig hebben, een stijging van 9 procent ten opzichte van vorig jaar.

Vorige maand verwelkomden de VN de hervatting van de hulpleveringen aan het noordwesten van Syrië via een grensovergang met Türkiye.

De grensovergang Bab al-Hawa werd in juli na de VN gesloten Veiligheidsraad slaagde er niet in consensus te bereiken over twee concurrerende resoluties die tot doel hadden de hulpcorridor te vernieuwen.

Ongeveer vier miljoen mensen in het noordwesten van Syrië – het laatste bolwerk van de rebellen – zijn afhankelijk van deze levenslijn, die bijna tien jaar geleden werd ingesteld door een resolutie van de VN-Veiligheidsraad.

Gemeenschappen aan beide kanten van de grens werden in februari ook verwoest door dodelijke aardbevingen, wat bijdroeg aan de toegenomen behoeften.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Regie der Gebouwen onthult eerste gerestaureerde deel van de voorgevel van het Brusselse Justitiepaleis en het standbeeld Minerva

Het buitenschrijnwerk van de voorgevel wordt gerestaureerd en opnieuw geschilderd. Hiervoor werden al testrestauraties uitgevoerd.   Een aantal van de ruiten wordt voorzien van  nieuwe beglazing. Afhankelijk van de ruimtes zal het gaan om veiligheids- of anti-inbraakglas (hoogbeveiligde ruimtes) ofwel...

De samenwerkingsreis van de Koningin naar Guatemala europahoy.news

Hare Majesteit de Koningin maakt van 4 tot en met 6 juni een samenwerkingsreis naar Guatemala. ​Doña Letizia zal kunnen leren over het werk dat de Spaanse Samenwerking in Guatemala ontwikkelt via projecten ter ondersteuning van kinderen, jongeren en gender,...

‘Schokkende’ aanslagen in Kharkiv, oproep om hulp aan burgers van Myanmar, maritieme rechtbank dringt aan op klimaatactie en bescherming van burgers europahoy.news

Denise Brown zei dat alle partijen de levens van burgers moeten beschermen tijdens het conflict, maar in Kharkiv zijn ze de afgelopen dagen in plaats daarvan in hun huizen aangevallen, waarbij bedrijven en transportverbindingen beschadigd en aangevallen zijn. “Mijn gedachten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.