AccueilACTUALITEDe onverzettelijke vervolging...

De onverzettelijke vervolging van bahá’í-vrouwen in Iran

Bahá’í-vrouwen / De vervolging van de bahá’í-gemeenschap in Iran jegens vrouwen is snel toegenomen. Dit artikel onderzoekt de gevallen van arrestaties, gevangenneming en schendingen van de mensenrechten die aan de bahá’í-gemeenschap zijn opgelegd. Het werpt licht op de kracht en saamhorigheid van deze gemarginaliseerde groep.

In het afgelopen jaar heeft de Iraanse regering haar inspanningen om de bahá’í-gemeenschap te onderdrukken aanzienlijk opgevoerd. Tientallen bahá’ís zijn ten onrechte gearresteerd, berecht, opgeroepen tot gevangenisstraffen, of uitgesloten van toegang tot hoger onderwijs of het verdienen van geld. De Bahá’í International Community meldt dat maar liefst 180 bahá’ís het doelwit zijn geweest, waaronder een 90-jarige man, Jamaloddin Khanjani, die twee weken lang werd vastgehouden en ondervraagd.

In het licht van dergelijke tegenslagen heeft de Bahá’í-gemeenschap heeft gereageerd met een krachtige campagne, #OurStoryIsOne, waarin hun gedeelde strijd voor gelijkheid en vrijheid wordt benadrukt. De campagne is een bewijs van hun veerkracht en eenheid, en toont aan dat de pogingen van de Iraanse regering om verdeeldheid onder de bahá’ís te zaaien zinloos zijn geweest.

De vertegenwoordiger van de Bahá’í Internationale Gemeenschap bij de Verenigde Naties in Genève, Simin Fahandej, heeft kritiek geuit op de acties van de Iraanse regering. Ze stelt: “Door de vervolging van bahá’í-vrouwen in Iran te vergroten, laat de Iraanse regering verder zien dat alle Iraniërs met dezelfde strijd voor gelijkheid en vrijheid worden geconfronteerd.”

De #OurStoryIsOne-campagne is een baken van hoop te midden van de meedogenloze onderdrukking. Het onderstreept de eenheid van de bahá’í-gemeenschap en hun gedeelde visie op het opbouwen van een nieuw Iran waar iedereen, ongeacht geloof, achtergrond en geslacht, leeft en bloeit.

Ondanks de vervolging door de Iraanse regeringtoont de bahá’í-gemeenschap een enorme vastberadenheid. Hun veerkracht tegenover onderdrukking is een krachtig bewijs van hun onschuld en onwankelbare inzet voor gelijkheid en vrijheid.

De wereldgemeenschap kan niet zwijgen als zij wordt geconfronteerd met schendingen van de mensenrechten. Het is absoluut noodzakelijk om de regering verantwoordelijk te houden voor haar daden en verenigd te blijven met de bahá’í-gemeenschap.

Het verhaal van de bahá’í-gemeenschap in Iran is een voorbeeld van veerkracht, eenheid en een onwrikbaar streven naar gelijkheid en vrijheid. Het herinnert ons eraan dat de strijd voor de mensenrechten verre van overdreven benadrukt dat solidariteit nu belangrijker is dan ooit tevoren.

Aanvullende informatie verstrekt door de BIC over de 36 laatste gevallen van vervolging van de bahá’ís in Iran

  • De tien vrouwen die door agenten van het ministerie van Inlichtingen in Isfahan zijn gearresteerd zijn Neda Badakhsh, Arezou Sobhanian, Yeganeh Rouhbakhsh, Mojgan Shahrezaie, Parastou Hakim, Yeganeh Agahi, Bahareh Lotfi, Shana Shoghifar, Negin Khademi en Neda Emadi. onbekende locatie.
  • Mevrouw Shokoufeh Basiri, de heer Ahmad Naimi en de heer Iman Rashidi werden ook gearresteerd en verblijven nog steeds in het detentiecentrum van de Yazd Inlichtingendienst.
  • Mevrouw Nasim Sabeti, mevrouw Azita Foroughi, mevrouw Roya Ghane Ezzabadi en mevrouw Soheila Ahmadi, inwoners van Mashhad, werden elk door het Revolutionaire Hof van deze stad veroordeeld tot drie jaar en acht maanden gevangenisstraf.
  • Mevrouw Noushin Mesbah, een inwoner van Mashhad, werd veroordeeld tot drie jaar en acht maanden gevangenisstraf.
  • De straf van vier jaar en een maand en zeventien dagen gevangenisstraf en sociale deprivatie van mevrouw Sousan Badavam werd bevestigd door het hof van beroep van de provincie Gilan.
  • De heer Hasan Salehi, de heer Vahid Dana en de heer Saied Abedi werden elk veroordeeld tot zes jaar, een maand en zeventien dagen gevangenisstraf onder toezicht van het elektronische systeem, boetes en sociale uitsluitingen door de eerste tak van het Revolutionaire Hof van Shiraz.
  • De heer Arsalan Yazdani, mevrouw Saiedeh Khozouei, de heer Iraj Shakour en de heer Pedram Abhar werden elk veroordeeld tot 6 jaar, en mevrouw Samira Ebrahimi en mevrouw Saba Sefidi werden elk veroordeeld tot 4 jaar en 5 maanden gevangenisstraf.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.