AccueilNederlandDe nieuwe, heetste...

De nieuwe, heetste peper ter wereld verdient meer geld dan berenspray

Pepper X heeft maar liefst 2,69 miljoen Scoville-eenheden

Guinness World Records heeft ‘s werelds nieuwe heetste peper aangekondigd. Het is de gevreesde Pepper X met een angstaanjagende 2.693.000 eenheden op de schaal van Scoville.

Je kunt je nauwelijks voorstellen hoe heet dat is, maar probeer het eens: de heetste peper ter wereld ooit, de Carolina Reaper, scoort met 1,64 miljoen bijna twee keer zo laag op de schaal van Scoville.

Jalapeño heeft tussen de 3.000 en 8.000 Scoville-eenheden, Tabasco-saus 2.500 tot 5.000 en Sriracha 1.000 tot 2.500.

De politiespray is 1,6 miljoen eenheden, en die tegen beren – 2,2 miljoen.

De nieuwe killerpaprika is veredeld door de Amerikaan Ed Curry. Hij is de oprichter van de Puckerbutt Pepper Company, wiens werk ook de heetste peper ter wereld is: de Carolina Reaper.

Het resultaat van het letterlijk gevaarlijke product werd gemeten door Winthrop University in South Carolina.

Lifecafe Web, zout en alcohol

De Scoville-schaal voor de kruidigheid van pepers meet de concentratie capsaïcine, de hete substantie die erin zit. Het zit echter niet in hun zaden, zoals vaak wordt aangenomen, maar in de zogenaamde placenta – het membraan dat ze vasthoudt, aldus het Guinness World Records.

En Pepper X is behoorlijk gerimpeld, wat betekent dat er meer ruimte is voor dat zachte weefsel om te groeien.

Ed Curry cultiveert zijn nieuwe prestatie al meer dan 10 jaar en kruist deze met enkele van ‘s werelds heetste pepers om de hoeveelheid capsaïcine te verhogen.

Hij beweert dat het proberen van zo’n peper iemand niet kan doden, maar dat het wel tot pijn en langdurige pijn leidt.

“Drie en een half uur lang heb ik de hitte gevoeld. Toen begonnen de krampen”, vertelde Ed Curry aan de AP. Hij is ook een van de vijf mensen ter wereld die een hele paprika aten.

“De krampen zijn verschrikkelijk. Ik heb ongeveer een uur in de regen gelegen, kreunend van de pijn”, legt hij uit over het effect.

Hij is echter van plan door te gaan met de hybrides, op zoek naar een nieuw record.

Foto: YouTube/First We Feast

Oorspronkelijk gepubliceerd in

The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Albares heeft een telefoongesprek met de president van de Andalusische regering over de overeenkomst met betrekking tot Gibraltar europahoy.news

​De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Unie en Samenwerking, José Manuel Albares, heeft een telefoongesprek gehad met de president van de regering van Andalusië, Juan Manuel Moreno Bonilla, over het akkoord met betrekking tot Gibraltar. Albares legde uit dat...

Le chef des droits de l’ONU et des experts indépendants dénoncent la nouvelle loi géorgienne sur les « agents étrangers »

La loi sur la transparence de l’influence étrangère exige que les médias, les organisations non gouvernementales (ONG) et autres organisations à but non lucratif s’enregistrent comme « poursuivant les intérêts d’une puissance étrangère » s’ils reçoivent plus de 20...

« De Heilige Geest verandert ons leven » europahoy.news

Paus Franciscus leidt de Pinksterwake in Verona en moedigt, als bewijs van de transformerende kracht van de Heilige Geest, christenen aan open te staan ​​om de Geest hun hart te laten veranderen. Vaticaan nieuws Tijdens zijn homilie tijdens de Pinksterwake in...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.