AccueilNederlandDe kosten van...

De kosten van de crisis tussen Israël en Palestina voor kinderen zijn “meer dan verwoestend” europahoy.news

VN-hulpchef Martin Griffiths, die Israël en de bezette Palestijnse gebieden heeft bezocht, sprak dinsdag telefonisch met gezinnen in Gaza vanuit Oost-Jeruzalem en zei wat ze hebben doorstaan ​​sinds het begin van de VN-vergelding tegen Israël voor de dodelijke Hamas-aanvallen in oktober. 7 is “meer dan verwoestend.”

Als een achtjarig meisje je vertelt dat ze niet dood wil, is het moeilijk om je niet hulpeloos te voelen.“schreef hij op het sociale platform X.

Families van gijzelaars ‘leven in pijn’

Maandag had Griffiths in Jeruzalem een ​​ontmoeting met familieleden van enkele van de meer dan 230 gijzelaars die sinds 7 oktober in Gaza werden vastgehouden. Ongeveer dertig van de door Hamas-terroristen ontvoerde personen zijn naar verluidt kinderen.

De VN-hulpchef zei dat deze families de afgelopen weken “in doodsangst hebben geleefd, niet wetend of hun dierbaren levend of dood zijn”, en dat hij zich niet “begint voor te stellen” wat ze doormaken.

De VN hebben herhaaldelijk opgeroepen tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van de gijzelaars.

‘Ondraaglijke’ gedachte aan kinderen begraven onder het puin

Volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid en het Kinderfonds van de Verenigde Naties zijn naar verluidt meer dan 3.450 kinderen gedood in Gaza.UNICEF), vertelde woordvoerder James Elder dinsdag aan verslaggevers in Genève.

Nog eens 1.000 kinderen zijn als vermist opgegeven en zitten mogelijk vast of zijn dood. onder het puin, wachtend om gered of geborgen te worden, het coördinatiebureau voor humanitaire zaken van de VN OCHA gezegde.

OCHA-woordvoerder Jens Laerke zei dat het « bijna ondraaglijk is om te denken aan kinderen die begraven liggen onder het puin met zeer weinig kans om ze eruit te krijgen. »

Een 11-jarige jongen staat bij de ingang van zijn huis in Gaza-stad.

© UNICEF/Mohammad Ajjour

Een 11-jarige jongen staat bij de ingang van zijn huis in Gaza-stad.

Tientallen jaren van trauma in het verschiet

“De bedreigingen gaan verder dan bommen en mortieren”, benadrukt James Elder van UNICEF. Kind Sterfgevallen als gevolg van uitdroging vormen “een groeiende bedreiging” in de enclave, aangezien de waterproductie van Gaza vijf procent van het vereiste volume bedraagt, omdat ontziltingsinstallaties niet werken, beschadigd zijn of geen brandstof hebben.

Wanneer de gevechten eindelijk stoppen, zullen de kosten voor kinderen “de komende tientallen jaren worden gedragen”, zei hij, vanwege de verschrikkelijke trauma’s waarmee overlevenden worden geconfronteerd.

Ik heb niet de luxe om aan de geestelijke gezondheid van mijn kinderen te denken, ik moet ze gewoon in leven houden.

De heer Elder noemde het voorbeeld van de vierjarige dochter van een UNICEF-staflid in Gaza die zichzelf begon te beschadigen als gevolg van de dagelijkse stress en angst, terwijl haar moeder tegen collega’s zei: “Ik kan het me niet veroorloven om na te denken over het leven van mijn kinderen. geestelijke gezondheid – ik moet ze gewoon in leven houden.”

Een humanitair staakt-het-vuren is essentieel

Elder herhaalde de oproepen, “namens de 1,1 miljoen Gaza-kinderen die deze nachtmerrie beleven”, voor een onmiddellijk humanitair staakt-het-vuren en het openen van alle toegangspunten voor de duurzame toegang van humanitaire hulp.

“Als we een staakt-het-vuren van 72 uur zouden hebben, zou dit betekenen dat in deze periode duizend kinderen weer veilig zouden zijn”, zei hij.

Help “een fractie van wat nodig is”

Maandag in totaal 26 vrachtwagens met humanitaire goederen kwamen Gaza binnen via de grensovergang bij Rafah met Egypte, zei Jens Laerke van OCHA, in de hoop dat er dinsdag meer vrachtwagens binnenkomen.

Daarmee komt het totaal aantal vrachtwagens dat van 21 tot en met 30 oktober over de oversteek mag, op 143.

OCHA benadrukte dat hoewel de toename van de hoeveelheid hulp die de afgelopen twee dagen Gaza binnenkwam welkom is, “de huidige bedragen slechts een fractie zijn van wat nodig is om verdere verslechtering van de toch al ernstige humanitaire situatie, inclusief burgerlijke onrust, te voorkomen.” Vóór de escalatie kwamen elke weekdag ongeveer 500 vrachtwagens, zowel commerciële als humanitaire, de enclave binnen, waaronder ongeveer 50 brandstoftrucks.

Rapporteer aan de VN Veiligheidsraad Maandag sprak Griffiths over de urgentie van het aanvullen van de brandstofvoorraden, “van cruciaal belang voor het voeden van de meeste essentiële diensten, waaronder ziekenhuizen en waterontziltingsinstallaties, en voor het vervoeren van humanitaire hulp binnen Gaza.”

Aanvallen op de gezondheidszorg

Naast de catastrofe op het gebied van de volksgezondheid in de enclave zijn er ook aanvallen op de gezondheid. VN-gezondheidsorganisatie (WHO) zei dat hij dat heeft gedaan gedocumenteerd 82 tot nu toe in Gaza.

OCHA waarschuwde dat de omgeving van twee ziekenhuizen in Gaza-stad en het noorden van Gaza maandag voor de tweede dag op rij zouden zijn beschoten, wat de heer Griffiths ertoe aanzette zijn bezorgdheid met de Veiligheidsraad te delen over “beschuldigingen van militaire installaties in de buurt van ziekenhuizen en het verzoek van de Israëlische autoriteiten om ziekenhuizen te evacueren, waaronder Al Quds en Shifa.”

Een kind speelt op straat tussen het puin van huizen die zijn verwoest door luchtaanvallen in het vluchtelingenkamp Al Shati in de Gazastrook.

© UNICEF/Mohammad Ajjour

Een kind speelt op straat tussen het puin van huizen die zijn verwoest door luchtaanvallen in het vluchtelingenkamp Al Shati in de Gazastrook.

Bescherm medische voorzieningen ‘te allen tijde’

In antwoord op een vraag over deze beschuldigingen heeft het VN-mensenrechtenbureau (OHCHRWoordvoerder Liz Throssell herhaalde dinsdag dat ziekenhuizen beschermde gebouwen zijn onder het internationaal humanitair recht.

Als het wordt bewezen, zou het gebruik van menselijke schilden in ziekenhuizen neerkomen op een oorlogsmisdaad, zei hij. Echter, “ongeacht de acties van de ene partij, bijvoorbeeld het gebruik van ziekenhuizen voor militaire doeleinden, moet de andere partij voldoen aan de internationale humanitaire normen voor het voeren van vijandelijkheden”, die gedurende het hele moment speciale bescherming bieden aan medische eenheden, benadrukte hij.

Wanneer medische eenheden hun speciale bescherming verliezen als gevolg van het feit dat ze buiten hun humanitaire rol worden gebruikt om daden te begaan die schadelijk zijn voor de vijand, en wanneer er geen acht is geslagen op een waarschuwing om het schadelijke gebruik te stoppen, “moet elke aanval nog steeds voldoen aan de principes van voorzorgsmaatregelen. in aanval en evenredigheid”, legde mevrouw Throssell uit.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.