AccueilNederlandDe hulpinspanningen breiden...

De hulpinspanningen breiden zich snel uit naarmate het dodental stijgt na de aardbeving europahoy.new

“De Verenigde Naties en onze partners in Afghanistan werken samen met de feitelijke autoriteiten om snel de behoeften in kaart te brengen en noodhulp te verlenen”, aldus VN-woordvoerder Stéphane Dujarric.

VN-agentschappen, hun partners en de facto autoriteiten bleven noodoperaties organiseren. Voorletter evaluaties gaf aan dat de aardbeving met een kracht van 6,3 die zaterdag 40 kilometer ten westen van Herat trof, volgens het humanitaire bureau van de VN in acht dorpen doden heeft veroorzaakt.OCHA).

Zondagmiddag bracht het bureau een nieuwe update uit waaruit bleek dat 1.023 mensen waren gedood en nog eens 1.663 gewond waren geraakt in 11 dorpen in het district Zindajan in de provincie Herat, waar naar schatting 100 procent van de huizen volledig verwoest was.

Nog eens 516 mensen (203 mannen en 213 vrouwen) werden als vermist opgegeven in het district, aldus OCHA.

Ter ondersteuning van de lopende respons heeft de humanitaire coördinator van de VN een noodreservetoewijzing van 5 miljoen dollar uit het Afghanistan Humanitarian Fund goedgekeurd, die binnen 24 uur door OCHA zal worden vrijgegeven en volledig zal worden verwerkt. In aanmerking komende partners zullen hun subsidies vanaf 9 oktober kunnen gebruiken.

Humanitaire partners zullen ook een noodoproep ontwikkelen, aldus het agentschap.

Er worden meer VN-teams ingezet

Ter plaatse heeft het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) meer teams ingezet om deel te nemen aan de lopende humanitaire inspanningen. Het agentschap stuurde 10.000 hygiënepakketten, 5.000 gezinspakketten, 1.500 sets winterkleding, dekens, 1.000 dekzeilen en huishoudelijke basisartikelen, als aanvulling op de steun van andere VN-agentschappen en partners.

“Samen met onze partners zullen we al het mogelijke doen om snelle hulp te bieden aan de getroffenen”, zegt Fran Equiza, UNICEF-vertegenwoordiger in Afghanistan.

De gewonden werden behandeld in nabijgelegen gezondheidsfaciliteiten, met noodmedicijnen verstrekt door UNICEF en haar partners, aldus het agentschap, dat ook noodtenten ter beschikking stelde voor overbelaste gezondheidsklinieken.

In samenwerking met de feitelijke autoriteiten heeft de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), stuurden het Wereldvoedselprogramma (WFP) en zijn partners noodbeoordelingsteams als onderdeel van een eerste reactie. De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, UNHCR en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bleven hulp verlenen.

Humanitaire hulp wordt gestuurd naar het door de aardbeving getroffen West-Afghanistan.

Humanitaire hulp wordt gestuurd naar het door de aardbeving getroffen West-Afghanistan.

De internationale gemeenschap moet “samenkomen”

Verenigde Naties Secretaris-generaal António Guterres betuigde zijn solidariteit met het Afghaanse volk, betuigde zijn diepste medeleven aan de families van de slachtoffers en wenste een spoedig herstel voor de gewonden, aldus de VN-woordvoerder.

“Nu de winter nadert, roept de secretaris-generaal van de VN de internationale gemeenschap op om samen te komen en de mensen te steunen die getroffen zijn door de aardbeving, van wie velen al vóór deze crisis in nood waren”, zei hij.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De 61e Algemene Vergadering van de CNBB rondt haar werkzaamheden europahoy.news af

De 61e Algemene Vergadering van de Braziliaanse Bisschoppenconferentie (CNBB) eindigt op vrijdag 19 april. Het aantal bisschoppen in het land bedraagt ​​482, waarvan er 316 het pastorale bestuur van een bepaalde kerk (bisdom en aartsbisdom) uitoefenen en nog...

De Regie der Gebouwen renoveert de verlichting in de Beeldentuin in Brussel (naast de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België)

Begin april 2024 is de Regie der Gebouwen gestart met de renovatiewerken aan de verlichting in de Beeldentuin in Brussel. Naast de plaatsing van nieuwe verlichting, zijn er ook bewakingscamera’s gepland om de beveiliging van de tuin te verzekeren....

Le plus vieux gorille du monde a 67 ans

Le zoo de Berlin fête le 67e anniversaire de Fatou le gorille. Elle est la plus âgée du monde, affirme le zoo. Fatou est née en 1957 et est arrivée au zoo de ce qui était alors Berlin-Ouest en...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.