AccueilNederlandDe hulpinspanningen breiden...

De hulpinspanningen breiden zich snel uit naarmate het dodental stijgt na de aardbeving europahoy.new

“De Verenigde Naties en onze partners in Afghanistan werken samen met de feitelijke autoriteiten om snel de behoeften in kaart te brengen en noodhulp te verlenen”, aldus VN-woordvoerder Stéphane Dujarric.

VN-agentschappen, hun partners en de facto autoriteiten bleven noodoperaties organiseren. Voorletter evaluaties gaf aan dat de aardbeving met een kracht van 6,3 die zaterdag 40 kilometer ten westen van Herat trof, volgens het humanitaire bureau van de VN in acht dorpen doden heeft veroorzaakt.OCHA).

Zondagmiddag bracht het bureau een nieuwe update uit waaruit bleek dat 1.023 mensen waren gedood en nog eens 1.663 gewond waren geraakt in 11 dorpen in het district Zindajan in de provincie Herat, waar naar schatting 100 procent van de huizen volledig verwoest was.

Nog eens 516 mensen (203 mannen en 213 vrouwen) werden als vermist opgegeven in het district, aldus OCHA.

Ter ondersteuning van de lopende respons heeft de humanitaire coördinator van de VN een noodreservetoewijzing van 5 miljoen dollar uit het Afghanistan Humanitarian Fund goedgekeurd, die binnen 24 uur door OCHA zal worden vrijgegeven en volledig zal worden verwerkt. In aanmerking komende partners zullen hun subsidies vanaf 9 oktober kunnen gebruiken.

Humanitaire partners zullen ook een noodoproep ontwikkelen, aldus het agentschap.

Er worden meer VN-teams ingezet

Ter plaatse heeft het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) meer teams ingezet om deel te nemen aan de lopende humanitaire inspanningen. Het agentschap stuurde 10.000 hygiënepakketten, 5.000 gezinspakketten, 1.500 sets winterkleding, dekens, 1.000 dekzeilen en huishoudelijke basisartikelen, als aanvulling op de steun van andere VN-agentschappen en partners.

“Samen met onze partners zullen we al het mogelijke doen om snelle hulp te bieden aan de getroffenen”, zegt Fran Equiza, UNICEF-vertegenwoordiger in Afghanistan.

De gewonden werden behandeld in nabijgelegen gezondheidsfaciliteiten, met noodmedicijnen verstrekt door UNICEF en haar partners, aldus het agentschap, dat ook noodtenten ter beschikking stelde voor overbelaste gezondheidsklinieken.

In samenwerking met de feitelijke autoriteiten heeft de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), stuurden het Wereldvoedselprogramma (WFP) en zijn partners noodbeoordelingsteams als onderdeel van een eerste reactie. De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, UNHCR en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bleven hulp verlenen.

Humanitaire hulp wordt gestuurd naar het door de aardbeving getroffen West-Afghanistan.

Humanitaire hulp wordt gestuurd naar het door de aardbeving getroffen West-Afghanistan.

De internationale gemeenschap moet “samenkomen”

Verenigde Naties Secretaris-generaal António Guterres betuigde zijn solidariteit met het Afghaanse volk, betuigde zijn diepste medeleven aan de families van de slachtoffers en wenste een spoedig herstel voor de gewonden, aldus de VN-woordvoerder.

“Nu de winter nadert, roept de secretaris-generaal van de VN de internationale gemeenschap op om samen te komen en de mensen te steunen die getroffen zijn door de aardbeving, van wie velen al vóór deze crisis in nood waren”, zei hij.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De Europese Commissie onderzoekt Delivery Hero en Glovo op mogelijke concurrentiebeperkende praktijken -europeantimes.news- europahoy.news

In een gedurfde stap om de concurrentie op de bloeiende online markt voor voedselbezorging veilig te stellen, is de Europese Commissie een formeel antitrustonderzoek gestart naar twee van Europa's grootste voedselbezorgbedrijven, Delivery Hero en Glovo. Dit onderzoek zou...

La Commission européenne enquête sur Delivery Hero et Glovo pour d’éventuelles pratiques anticoncurrentielles -europeantis.news-

Dans une démarche audacieuse visant à sauvegarder la concurrence sur le marché en plein essor de la livraison de nourriture en ligne, la Commission européenne a lancé une enquête antitrust formelle sur deux des plus grandes sociétés de livraison...

Bossen lopen een steeds groter risico op bosbranden en ongedierte als gevolg van de klimaatverandering europahoy.new

“Bossen en bomen zijn essentiële componenten van agrofoodsystemen. “Het verwijderen van bosbedekking, vooral in de tropen, verhoogt de lokale temperaturen en verandert de regenpatronen op manieren die de lokale effecten van de mondiale klimaatverandering verergeren, met mogelijk ernstige...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.