AccueilNederlandAardbeving doodt minstens...

Aardbeving doodt minstens 100 mensen in Herat, Afghanistan europahoy.news

Uit de eerste beoordelingen blijkt dat de aardbeving met een kracht van 6,3 in acht dorpen doden heeft veroorzaakt en nog eens 500 mensen gewond heeft geraakt, volgens de laatste gegevens. update van het humanitaire bureau van de VN (OCHA), die meldde dat 465 huizen waren verwoest en 135 andere waren beschadigd. Mahal Wadakah was het zwaarst getroffen dorp.

Reddingswerkers zoeken naar ingestorte gebouwen

Partners en lokale autoriteiten verwachtten dat de tol zou stijgen naarmate de zoek- en reddingsinspanningen voortduurden, te midden van berichten dat sommige mensen vast zouden kunnen zitten onder ingestorte gebouwen.

Na rond 11.00 uur lokale tijd 40 kilometer ten westen van Herat in het westen van Afghanistan te hebben getroffen, hebben zich sindsdien verschillende naschokken voorgedaan, waarbij de eerste aardbeving volgens OCHA werd gevoeld in de aangrenzende provincies Badghis en Farah.

In totaal zijn tot nu toe naar schatting 4.200 mensen, of ongeveer 600 gezinnen, getroffen, waaronder 1.400 intern ontheemden, aldus het VN-agentschap.

Humanitaire reactie

In coördinatie met de facto autoriteiten, waaronder de National Disaster Management Authority van Afghanistan, de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), hebben het Wereldvoedselprogramma (WFP) en andere hulporganisaties vijf noodbeoordelingsteams ingezet als onderdeel van een eerste reactie.

Humanitaire partners zijn begonnen met hulpverlening, waarbij medische en traumasteun wordt ingezet in regionale ziekenhuizen, samen met noodonderdak, voedsel, voorraden en hulp aan mensen in de getroffen gebieden.

Humanitaire reactie

Tot op heden ontvangen 200 mensen noodtraumazorg in het Herat Provinciaal Ziekenhuis, waar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)WHO) heeft drie traumakits ingezet, genoeg om 150 operaties uit te voeren.

Tegelijkertijd hebben IOM en de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties UNHCRzal noodonderdak bieden aan 700 gezinnen, waaronder 640 tenten, dekens en andere noodzakelijke spullen.

Het WFP zal energierijke koekjes sturen naar 710 getroffen huishoudens in verschillende dorpen in het district Zindajan, en naar de reproductieve gezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (UNFPA) levert 1.300 op waardigheidskits voor vrouwen en meisjes.

Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) zal naar verwachting zondag een noodhulpteam naar Zindajan sturen.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Afrikaanse vrouwen in de frontlinie van de vredeshandhaving europahoy.news

In 2022 was Baah een van de 173 Ghanese vrouwelijke vredeshandhavers die dienden in de VN-interimmissie in Libanon. Ze was ook een van de 6.200 geüniformeerde vrouwelijke vredessoldaten (militairen en politiepersoneel) die dienden in de twaalf vredesmissies ter...

EP-leden willen nauwkeurige etikettering van het ontbijt

De herziening beoogt een preciezere oorsprongsetikettering om consumenten te helpen een weloverwogen keuze te maken voor een bepaald aantal agrovoedingsproducten. Woensdag heeft de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid haar standpunt over de herziening van de wet aangenomen EU handelsnormen voor...

Boheemse buurten en creatieve ruimtes europahoy.news

Ontdek de charme van Berlijn: Boheemse buurten en creatieve ruimtes Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een levendige en levendige stad die door de jaren heen zijn Boheemse essentie en creatieve geest heeft weten te behouden. In de straten...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.