1 op de 4 verliest geld aan oplichters europahoy.news

Het laatste jaarlijkse onderzoek naar Mondiale anti-zwendelalliantie (GASA) en ScamAdviser schetst een verwoestend beeld van de wereldwijde aanval van oplichting, en benadrukt de dringende noodzaak van waakzaamheid en preventieve actie.

Wereldwijd rapport over de staat van oplichting 2023waarbij 49.459 mensen uit 43 landen betrokken waren, geeft aan dat een aanzienlijke 25,5% van de wereldburgers in de afgelopen twaalf maanden geld heeft verloren als gevolg van oplichting of identiteitsdiefstal, met als hoogtepunt financieel Verliezen geschat op 1.026 miljard dollar (974 miljard euro).

Uit het rapport uit 2023, dat werd ondersteund door academici van de Universiteit Twente, blijkt dat 69% van de respondenten denkt oplichting te kunnen identificeren, dat 59% maandelijks met oplichting te maken krijgt en dat maar liefst 78% jaarlijks met oplichting te maken krijgt.

Telefoongesprekken (61%) en sms-berichten (58%) zijn de belangrijkste manieren voor oplichters, waarbij aankoopfraude, identiteitsdiefstal en investeringsfraude bovenaan de lijst staan.

Aantrekkelijke aanbiedingen zijn een universele strategie voor oplichters. Ontwikkelingslanden zien ze als de belangrijkste trekpleister, maar zelfs in ontwikkelde landen zien velen de oplichting niet. Zorgwekkend is dat herhaaldelijk slachtofferschap vaak voorkomt: mensen over de hele wereld worden gemiddeld anderhalf keer per jaar aangevallen. Kenia en Nigeria melden nog hogere cijfers.

Wereldwijde zwendelstatistieken. Afbeelding tegoed: GASA

De aarzeling om te rapporteren is wijdverbreid: 59% vermijdt het vanwege twijfels over de resultaten en 24% vindt het zinloos. De percepties van de effectiviteit van autoriteit lopen uiteen; Terwijl sommige landen hun regeringen prijzen, uiten andere, zoals Brazilië en Thailand, hun zorgen.

Op financieel vlak hebben de oplichtingspraktijken wereldwijd 1,026 biljoen dollar weggesluisd, wat overeenkomt met 1,05% van het mondiale bbp. Landen als Kenia, Vietnam, Brazilië en Thailand lijden onevenredig hoge verliezen. De impact is echter niet alleen van financiële aard: 60% van de slachtoffers van oplichting rapporteert aanzienlijke emotionele problemen.

De tijdige publicatie van het rapport valt samen met de aanstaande Global Anti-Scam Summit (GASS) die op 18 en 19 oktober 2023 zal worden gehouden. Meer dan 250 internationale afgevaardigden uit alle hoeken van de wereld komen samen in Lissabon op deze cruciale bijeenkomst, samen met ruim 1.000 online deelnemers. .

Het doel van GASS is om overheden, financiële en consumentenautoriteiten, wetshandhavingsinstanties, merkbeschermingsinstanties en (cyberbeveiligings)bedrijven samen te brengen om kennis te delen en gezamenlijke acties te definiëren om consumenten te beschermen tegen oplichting.

Terwijl beraadslagingen strategieën en tegenmaatregelen definiëren, zal een cruciale kans voor collectieve actie en de mondiale toestand van oplichting ongetwijfeld centraal staan ​​in veel discussies, waardoor een gezamenlijke aanpak wordt bevorderd om de verspreiding aan te pakken en te vertragen.

“De groeiende misleidingscrisis in het digitale tijdperk heeft oplichting getransformeerd van sporadische gebeurtenissen naar een regelrechte internationale noodsituatie. Nu hele landen op het punt staan ​​overweldigd te worden, vooral de ontwikkelingslanden, is het mandaat van de Global Anti-Scam Summit duidelijk: verenig je, bedenk een strategie en ga tegen.”

“Als we aarzelen in onze gezamenlijke inspanningen, lopen we het risico dat landen en hun bevolking op tragische wijze worden blootgesteld aan deze dreigende zondvloed”, waarschuwde professor Jorij Abraham, directeur-generaal van GASA.

Fontein: ACN Nieuwslijn

Eerder gepubliceerd in The European Times.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsreligies in Europa europahoy.new

Rabbi Avi Tawil sprak vorige week met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van...

De Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsreligies in Europa

Rabbi Avi Tawil sprak vorige week met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van...

Het aanpakken van de gezondheidseffecten van klimaatverandering en het opschalen van digitale klimaatactie in de schijnwerpers op COP28 europahoy.news

Voorafgaand aan de eerste ‘Gezondheidsdag’ op een VN-klimaatconferentie ondertekenden afgevaardigden een nieuwe verklaring over klimaat en gezondheid en bespraken ze afzonderlijk de rol die digitale technologie kan spelen in klimaatactie. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties verwelkomde de...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.