AccueilNederlandWeersta de steeds...

Weersta de steeds intensere aanvallen op scholen, dringt Guterres aan op europahoy.new

Het markeren van de Internationale dag ter bescherming van het onderwijs tegen aanvallenVN-secretaris-generaal António Guterres zei dat het belangrijk was om de “paradijzen van het onderwijs” te verdedigen.

“Onderwijs is niet alleen een fundamenteel mensenrecht, maar een weg naar een betere toekomst voor ieder mens en een vreedzamere en begripvollere wereld”, benadrukte hij.

Hij bracht de verrassende waarheid naar voren: over de hele wereld hebben 224 miljoen kinderen en jongeren dringend behoefte aan onderwijsondersteuning – waaronder 72 miljoen die niet naar school gaan – als gevolg van crises zoals gewapende conflicten.

Dubbele aanvallen

Volgens een uitgebreide verslag over kinderen en gewapende conflicten Gepost door de VN-chef eerder dit jaar, van januari tot december 2022, was er een toename van 112 procent in aanvallen op scholen en ziekenhuizen, met hotspots geïdentificeerd in Afghanistan, Oekraïne, Burkina Faso, Israël, Palestina, Myanmar en Mali.

In Afghanistan heeft de VN bijvoorbeeld in totaal 95 aanvallen op burgerdoelen geverifieerd, waaronder 72 op scholen.

Het rapport schrijft 50 procent van de ernstige schendingen toe aan niet-statelijke gewapende groepen. Bij de andere helft waren regeringstroepen betrokken, die in de eerste plaats verantwoordelijk waren voor de ernstigste misdaden, waaronder het doden en verminken van kinderen, meedogenloze aanvallen op scholen en ziekenhuizen, en belemmering van de toegang voor humanitaire hulp.

De vluchtelingenorganisatie van de VN, UNHCRVrijdag werd gezegd dat tegen het einde van 2022 het totale aantal vluchtelingen in de schoolgaande leeftijd wereldwijd met bijna 50 procent is gestegen, van 10 miljoen in 2021 naar 14,8 miljoen, voornamelijk als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne.

Onderbroken leren

Zoals de heer Guterres zei: “aanvallen op studenten, leraren, onderwijzend personeel en scholen komen maar al te vaak voor, waardoor het onderwijs aan jonge mensen op wrede wijze wordt ontwricht en onnoemelijke psychologische en fysieke schade wordt aangericht die een leven lang kan duren.”

Een van de duidelijke tekenen van het onderwijstekort is de verrassende statistiek dat 763 miljoen mensen over de hele wereld – volwassenen en jongeren – Ze missen zelfs de basisvaardigheden op het gebied van alfabetisering.

‘Oases van veiligheid en leren’

De secretaris-generaal drong er bij alle landen op aan om te allen tijde de bescherming van scholen, kinderen en leraren te waarborgen, door middel van maatregelen zoals de Safe Schools Declaration en de Global Coalition to Protect Education from Attack.

Door gezamenlijke inspanningen, zo gelooft de heer Guterres, kunnen scholen “een toevluchtsoord van veiligheid en educatie worden voor alle kinderen, waar ze ook wonen”.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het Vaticaan hekelt het “recht” om mensenlevens te nemen europahoy.new

De Pauselijke Academie voor het Leven heeft een verklaring uitgegeven waarin zij het standpunt van de Franse Bisschoppelijke Conferentie (CEF) met betrekking tot de opname van abortus in de Franse grondwet ondersteunt. De Academie gelooft dat “de bescherming...

Het hoofd van de VN-misdaadpreventie belooft meer samenwerking in Somalië europahoy.news

Tijdens een missie naar de Hoorn van Afrika benadrukte CEO Waly vrijdag dat “Somalië wordt geconfronteerd met enorme uitdagingen, variërend van terrorisme tot de heropleving van piraterij, armoede en de gevolgen van klimaatverandering..” Een ingewikkelde crisis In een gesprek met UN...

De Gaza-oorlog zou een veel bredere crisis in het Midden-Oosten kunnen aanwakkeren, waarschuwt VN-mensenrechtenchef europahoy.new

“Ik ben diep bezorgd dat elke vonk in dit kruitvat zou kunnen leiden tot een veel bredere brand.” Volker Türk vertelde de Raad voor de Mensenrechtenhet belangrijkste mensenrechtenforum van de VN. Volgens een schema update Met betrekking tot de...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.