AccueilNederlandWeersta de steeds...

Weersta de steeds intensere aanvallen op scholen, dringt Guterres aan op europahoy.new

Het markeren van de Internationale dag ter bescherming van het onderwijs tegen aanvallenVN-secretaris-generaal António Guterres zei dat het belangrijk was om de “paradijzen van het onderwijs” te verdedigen.

“Onderwijs is niet alleen een fundamenteel mensenrecht, maar een weg naar een betere toekomst voor ieder mens en een vreedzamere en begripvollere wereld”, benadrukte hij.

Hij bracht de verrassende waarheid naar voren: over de hele wereld hebben 224 miljoen kinderen en jongeren dringend behoefte aan onderwijsondersteuning – waaronder 72 miljoen die niet naar school gaan – als gevolg van crises zoals gewapende conflicten.

Dubbele aanvallen

Volgens een uitgebreide verslag over kinderen en gewapende conflicten Gepost door de VN-chef eerder dit jaar, van januari tot december 2022, was er een toename van 112 procent in aanvallen op scholen en ziekenhuizen, met hotspots geïdentificeerd in Afghanistan, Oekraïne, Burkina Faso, Israël, Palestina, Myanmar en Mali.

In Afghanistan heeft de VN bijvoorbeeld in totaal 95 aanvallen op burgerdoelen geverifieerd, waaronder 72 op scholen.

Het rapport schrijft 50 procent van de ernstige schendingen toe aan niet-statelijke gewapende groepen. Bij de andere helft waren regeringstroepen betrokken, die in de eerste plaats verantwoordelijk waren voor de ernstigste misdaden, waaronder het doden en verminken van kinderen, meedogenloze aanvallen op scholen en ziekenhuizen, en belemmering van de toegang voor humanitaire hulp.

De vluchtelingenorganisatie van de VN, UNHCRVrijdag werd gezegd dat tegen het einde van 2022 het totale aantal vluchtelingen in de schoolgaande leeftijd wereldwijd met bijna 50 procent is gestegen, van 10 miljoen in 2021 naar 14,8 miljoen, voornamelijk als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne.

Onderbroken leren

Zoals de heer Guterres zei: “aanvallen op studenten, leraren, onderwijzend personeel en scholen komen maar al te vaak voor, waardoor het onderwijs aan jonge mensen op wrede wijze wordt ontwricht en onnoemelijke psychologische en fysieke schade wordt aangericht die een leven lang kan duren.”

Een van de duidelijke tekenen van het onderwijstekort is de verrassende statistiek dat 763 miljoen mensen over de hele wereld – volwassenen en jongeren – Ze missen zelfs de basisvaardigheden op het gebied van alfabetisering.

‘Oases van veiligheid en leren’

De secretaris-generaal drong er bij alle landen op aan om te allen tijde de bescherming van scholen, kinderen en leraren te waarborgen, door middel van maatregelen zoals de Safe Schools Declaration en de Global Coalition to Protect Education from Attack.

Door gezamenlijke inspanningen, zo gelooft de heer Guterres, kunnen scholen “een toevluchtsoord van veiligheid en educatie worden voor alle kinderen, waar ze ook wonen”.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Land op de rand van de afgrond europahoy.news

UNICEF luidt de noodklok: 200.000 mensen zijn ontheemd door extreem geweld in het land. Bisschop Mésidor, aartsbisschop van Port-au-Prince, doet een beroep op de internationale gemeenschap: "We kunnen niet werkeloos toekijken." Luana Foti – Vaticaanstad Haïtiaanse burgers leven in een...

Mozambique roept op tot vertrouwen en wederzijds respect tussen de VN-leden europahoy.news

“Zelfs degenen die veel hebben, besteden, in plaats van vertrouwen en solidariteit op te bouwen, hun middelen aan het investeren in concurrentie die wordt aangewakkerd door wantrouwen”, zegt Filipe Jacinto Nyusi. In die zin benadrukte hij drie gebieden die dringend...

Guerre au Soudan : le « combat brutal » doit cesser alors que les souffrances des civils s’intensifient

Les civils continuent de payer un lourd tribut alors que la « violence insensée » entre armées rivales se poursuit au Soudan, a déclaré mercredi le chef des affaires politiques de l'ONU. Lien source Lien source

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.