AccueilNederlandVN-chef europahoy.news

VN-chef europahoy.news

Terwijl de wereldleiders volgende week bijeenkomen voor de jaarlijkse opening op hoog niveau van de Algemene Vergadering, de Midtown East-campus van de VN in het weekend bood onderdak aan een enthousiast scala aan actoren – van jeugdgroepen en vrouwenorganisaties tot burgemeesters, gemeenschapsactivisten en bedrijfsleiders – die steun probeerden te verwerven voor de Doelstellingen in de aanloop naar de toekomst. SDG-top.

De top op 18 en 19 september zal het middelpunt van de SDGs markeren, tussen hun lancering in 2015 en hun termijn 2030.

De doelstellingen voor 2030 liggen buiten de lijn

Zoals de zaken er nu voorstaan, verkeren de doelstellingen en de belofte van de VN-lidstaten toen zij de Agenda 2030 aannamen om “niemand achter te laten” in ernstige problemen: ondanks enige vooruitgang zijn er door de jaren heen wijdverspreide hiaten in de implementatie van de 17 doelstellingen. , die tot doel hebben alles aan te pakken, van armoede, honger en gendergelijkheid tot toegang tot onderwijs en schone energie.

Door de vertraagde publieke belangstelling voor het bereiken van de Doelstellingen, geopolitieke fricties en misschien wel het meest kritische, de wereldwijde pandemie van het coronavirus, hebben de SDG’s behoefte aan een mondiaal reddingsplan.

“Vandaag ligt slechts 15 procent van de doelstellingen op koers, en velen gaan achteruit”, zei de secretaris-generaal, en voegde eraan toe: “De SDG-top van maandag zal het moment zijn voor regeringen om aan tafel te gaan zitten.” voorstellen. om de vooruitgang te versnellen.”

Niet alleen maar ‘vinkjes zetten’

Maar hij benadrukte dat de SDGs niet over het afvinken van vakjes gaan.

“Het gaat over de hoop, dromen, rechten en verwachtingen van mensen en de gezondheid van onze natuurlijke omgeving. “Dit gaat over het rechtzetten van historische fouten, het helen van mondiale verdeeldheid en het zetten van onze wereld op het pad naar duurzame vrede”, zei de VN-chef.

Iedereen moet zijn steentje bijdragen om de Doelen nieuw leven in te blazen en een beter leven voor mens en planeet te garanderen.

Guterres prees vervolgens de moed en overtuiging van de aanwezige activisten en zei dat hij wist dat hun mondiale strijd voor de SDGs “hun veiligheid… vrijheid in gevaar brengt.” [and] Zelfs je leven.”

‘Ik dring er bij u op aan om verder te gaan’, zei hij, en hij drong er op soortgelijke wijze bij de aanwezige zakengemeenschap op aan ‘in te zien dat duurzame ontwikkeling het beste bedrijfsplan van allemaal is.’

“Aan de vrouwen en jongeren die zich bij ons aansluiten: blijf verandering in uw gemeenschappen eisen en vecht voor uw rechten en een plaats aan elke tafel”, zei de secretaris-generaal.

Ten slotte zei de VN-chef: “Aan de lokale autoriteiten hier: de SDGs zullen niet worden gered in New York. Ze zullen worden gered in jullie gemeenschappen. Blijf dus luisteren naar de mensen in uw gemeenschap en neem hun behoeften en zorgen op in uw beleid en investeringen.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De enige manier om een ​​einde te maken aan het nucleaire risico “is het elimineren van kernwapens”: Guterres europahoy.news

Secretaris-generaal António Guterres deed zijn oproep dinsdag in een verklaring ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Totale Eliminatie van Kernwapens. Hij waarschuwde dat de zwaarbevochten vooruitgang die gedurende tientallen jaren is geboekt bij het voorkomen van het gebruik,...

Ukraine : Les viols et les tortures perpétrés par les forces russes se poursuivent, rapportent des experts des droits de l’homme

Membres de Commission d'enquête internationale indépendante sur l'Ukraine dit le Conseil des droits de l'homme de l'ONU à Genève, ils ont documenté des attaques à l'arme explosive contre des immeubles d'habitation, des infrastructures civiles et des institutions médicales, ainsi...

Vrij verkeer: de Schengenhervorming om grenscontroles alleen als laatste redmiddel te garanderen

Europarlementariërs in de Commissie Burgerlijke Vrijheden steunden voorstellen dat grenscontroles binnen de Schengenruimte voor vrij verkeer alleen opnieuw kunnen worden ingevoerd als dit absoluut noodzakelijk is. Woensdag keurden de EP-leden een ontwerprapport over de hervorming van de Schengengrenscode goed met...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.