AccueilNederlandVan ramp tot...

Van ramp tot hoop: 9/11 Katalysator van de mondiale humanitaire actie van Scientology

BRUSSEL, BELGIË, 14 september 2023/EINPresswire.com/ – De cataclysmische nasleep van de terroristische aanslag van 11 september was een cruciaal moment voor Willing Ministers, waarbij werd benadrukt dat, hoe nijpend de situatie ook is, “er iets aan gedaan kan worden.”

Terwijl we de verjaardag van 11 september herdenken, beschouwen Scientology Pastoraal Werkers deze dag als een beslissend moment voor hun beweging. Deze tragische gebeurtenis stimuleerde de mobilisatie van individuen die nu bij elke grote ramp ter wereld mobiliseren. Momenteel maken Pastoraal Werkers ter plaatse een verschil door slachtoffers van de aardbeving in Marokko en mensen te helpen die zijn ontworteld door ernstige overstromingen in Griekenland en Italië. De onbaatzuchtige hulp die elke dag door duizenden vrijwillige predikanten wordt geboden, wordt gemotiveerd door het voorbeeld van de vrijwilligers die bij het World Trade Center dienden.

Na de terroristische aanslagen waren ruim 800 Scientology Pastoraal Werkers aanwezig in het World Trade Center.

DE New York Times rapporteerde: “Meer dan 100 vrijwillige geestelijken van de Scientology Kerk zijn op elk moment aanwezig rond de overblijfselen van het World Trade Center. Op de dag van de aanval brachten ze voedsel naar de arbeiders… Toen de reddingswerkers uit het puin tevoorschijn kwamen, probeerden de ministers, herkenbaar aan hun T-shirts, de geesten van de arbeiders te heroriënteren en de energie in hun lichaam te herstellen.’

Een politiechef uit New York sprak zijn dankbaarheid uit door te zeggen: “Vrijwilligersministers toonden opmerkelijke energie en medeleven op Ground Zero, waardoor ze de fysieke last en mentale druk van de eerstehulpverleners hielpen verlichten. De organisatie, zorg en inzet van uw vrijwillige predikanten was uitzonderlijk, werd enorm gewaardeerd en zal in herinnering blijven door degenen die hun hulp ontvingen.

De leider van een reddingsteam zei: ‘Er zijn hier veel zeer gestresste, vermoeide en uitgeputte eerstehulpverleners, en uw inspanningen om hen te helpen hun problemen onder controle te houden, hun emotionele problemen het hoofd te bieden en enige verlichting, vrede en rust te vinden, zijn uiterst productief geweest. en het is het waard. »

Na de aanval werden ruim 800 vrijwillige Scientology geestelijken ingezet. Ze kwamen uit alle hoeken van het land en het buitenland om de reddingswerkers te ondersteunen. Hun betrokkenheid duurde gedurende de gehele reddings- en bergingsoperatie, die acht maanden duurde.

Na de terroristische aanslagen vaardigde de kerkelijke leider van Scientology, de heer David Miscavige, The Wake-Up Call uit, een richtlijn die onder scientologen over de hele wereld werd verspreid. Zoals de titel suggereert, spoort het scientologen aan om deze gebeurtenis ter harte te nemen.

Een direct gevolg was de snelle expansie van de Scientology Pastoraal Werkers-beweging, klaar om te reageren op rampen, ongeacht de omvang ervan. Of het nu gaat om het helpen op plaatsen van natuurrampen of door de mens veroorzaakte rampen of het reageren op de behoeften van hun buren en gemeenschappen, het felgele T-shirt van de Pastoraal Werkers is een baken van hulp geworden.

Het Scientology Pastoraal Werkers-programma, opgericht in 1973 door de oprichter van Scientology, L. Ron Hubbard en ondersteund door de Church of Scientology International, telt tegenwoordig honderdduizenden mensen die zijn opgeleid als Pastoraal Ministers in 185 landen.

Hun credo: “Een vrijwillige bedienaar is niet onwetend van de pijn, het kwaad en de onrechtvaardigheid van het bestaan. In plaats daarvan is hij toegerust om met deze problemen om te gaan en anderen te helpen er verlichting van te vinden en nieuwe persoonlijke kracht te verwerven.

Hun motto is, wat de situatie ook is, ‘We kunnen iets doen’. »

Dhr. Hubbard ontwikkelde Scientology Tools for Life voor het trainen van vrijwillige geestelijken. Deze zijn beschikbaar als gratis cursussen voor iedereen die deze vaardigheden wil leren om zichzelf, hun familie, vrienden en de samenleving te onderhouden. De Scientology Tools for Life-training is beschikbaar in 17 talen via de Scientology website en de Pastoraal Werkers website.

Oorspronkelijk gepubliceerd in De Europese Tijden.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Ik wacht op je in Rome, laten we bidden voor degenen die lijden onder oorlogen europahoy.new

In het Regina Caeli lanceert de paus opnieuw de uitnodiging om deel te nemen aan de eerste Wereldkinderdag die op 25 en 26 mei wordt gevierd: "We hebben uw vreugde en het verlangen naar een betere wereld nodig." ...

Première personne : « Je ne représente plus rien » – Voix des déplacés en Haïti

Lui et d'autres ont parlé à Eline Joseph, qui travaille pour l'Organisation internationale pour les migrations (OIM) à Port-au-Prince avec une équipe qui apporte un soutien psychosocial aux personnes qui ont fui leur domicile à cause de la violence...

‘Ik ben niets meer waard’ – Stemmen van ontheemden in Haïti europahoy.news

Hij en anderen spraken met Eline Joseph, die voor de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Port-au-Prince werkt met een team dat psychosociale steun biedt aan mensen die hun huizen zijn ontvlucht vanwege geweld en onveiligheid. ze sprak met VN-nieuws...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.