AccueilNederlandUitnodiging van de...

Uitnodiging van de paus aan jongeren op WJD europahoy.news

De Heilige Vader nodigt de jongeren van de Wereldjongerendag in Lissabon uit om “de herinnering aan de Dag levend te houden”, om “die niet te verdoven door hem in het album met herinneringen uit het verleden te plaatsen” en vooral om “de herinnering te delen”: vertel wat « Je leefde, die massa van ruim anderhalf miljoen die daar was en vooral wat je voelde. »

Mireia Bonilla – Vaticaanstad

Vierendertig dagen zijn verstreken sinds paus Franciscus zijn apostolische reis naar Portugal ter gelegenheid van de WJD in Lissabon beëindigde, waarin hij een paar dagen deelde met meer dan anderhalf miljoen jongeren van over de hele wereld. Tegenwoordig blijven deze jonge mensen in het hart en in zijn herinneringen van de paus; een gevoel dat de paus hen vraagt ​​te beantwoorden, aangezien WJD “geen herinnering is om in te pakken of in een fotoalbum te plaatsen”, herinnerde de paus hen via een videoboodschap, maar “het is een levende herinnering” die ze dan “bewaren”. in leven. »

Francisco legt hen, zodat er geen twijfel ontstaat, uit hoe iets levend wordt gehouden: « Het doorgeven, het aan anderen geven. » En hij geeft het voorbeeld van ‘het gezin’: ‘een gezin blijft in leven door de kinderen die het gezin voortbrengen, en de ouders worden later grootouders. Maar ik leef altijd.” Daarom is de uitnodiging van de paus vandaag aan de jongeren van WJD om de herinnering aan de Dag levend te houden, “niet te verdoven”: “stop het niet in het album met herinneringen uit het verleden” en deel het: “vertel het op de universiteit Vertel het op school, vertel het op je werk, vertel wat je hebt meegemaakt, die massa van ruim anderhalf miljoen die er was en vooral wat je voelde.”

Jongeren tijdens de wake in Lissabon, Portugal.

Jongeren tijdens de wake in Lissabon, Portugal.

Jongeren tijdens de wake in Lissabon, Portugal.

Ten slotte vraagt ​​de paus hen “missionarissen, verspreiders en getuigen te zijn van wat ze hebben meegemaakt.” Woorden die lijken op de woorden die hij al met hen deelde tijdens de wake in het Tejo-park in Lissabon op 5 augustus 2023, toen hij hen uitnodigde om vreugde met anderen te delen: “Vreugde is missionair, vreugde is niet voor één, het is om iets te nemen. Ik vraag jullie: jullie, die hier zijn, die gekomen zijn om elkaar te ontmoeten, om de boodschap van Christus te zoeken, om te zoeken naar een mooie zin in het leven, ga je dit voor jezelf houden of ga je het naar de anderen brengen? ? Wat denk je? Het is om het aan anderen te brengen, want vreugde is missionair! Laten we allemaal samen herhalen: vreugde is missionair! En dan moet ik die vreugde naar anderen brengen.”

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.