AccueilNederlandtussen majestueuze kathedraal...

tussen majestueuze kathedraal en pittoreske straatjes europahoy.new

Ontdek Doornik: tussen majestueuze kathedraal en pittoreske straatjes

Doornik, gelegen in de provincie Henegouwen, België, is een stad vol charme en vol historische en architectonische schatten. Met zijn majestueuze kathedraal en pittoreske straatjes is Doornik een ideale bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

De kathedraal Notre-Dame van Doornik, opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, is ongetwijfeld een van de pareltjes van de stad. Deze prachtige gotische kathedraal, gebouwd in de 12e eeuw, staat bekend om zijn vijf torens en rijkelijk versierde gevel. Binnen kunnen bezoekers prachtige glas-in-loodramen, gedetailleerd houtsnijwerk en oude fresco’s bewonderen die de geschiedenis van het gebied vertellen. De kathedraal staat ook bekend om het beroemde Processietapijt, een uitzonderlijk middeleeuws wandtapijt dat het leven van Christus uitbeeldt.

Wandelend door de pittoreske straatjes van Doornik ontdekt u een ware schat aan architectuur en geschiedenis. De Grote Markt, met zijn kleurrijke huizen en levendige cafés, is een geweldige plek om te ontspannen en het dagelijkse leven van de lokale bevolking te observeren. Niet ver daar vandaan is de Rue des Jésuites een echte reis terug in de tijd met zijn 17e-eeuwse huizen en stenen gevels. Architectuurliefhebbers mogen het Maison Tournaisienne niet missen, een prachtig voorbeeld van renaissancearchitectuur, waarin momenteel het archeologisch museum van de stad is gevestigd.

De stad Doornik staat ook bekend om zijn wereldberoemde musea. Het Museum voor Schone Kunsten, gehuisvest in een voormalig 18e-eeuws hospice, herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen, beeldhouwwerken en kunstwerken, variërend van de middeleeuwen tot de hedendaagse tijd. Liefhebbers van geschiedenis kunnen een bezoek brengen aan het Natuurhistorisch en Archeologisch Museum, waar lokale kunstvoorwerpen uit de Romeinse tijd te zien zijn.

Voor degenen die de omringende natuur willen ontdekken, biedt Doornik talrijke groene ruimten en parken. Het Explanada Park, gelegen nabij de kathedraal, is een ideale plek voor een wandeling of een familiepicknick. De tuinen van het Paleis voor Schone Kunsten, met zijn fonteinen en sculpturen, zijn een ware oase van rust in het hart van de stad.

Doornik staat ook bekend om zijn gastronomie. Liefhebbers van de Belgische keuken zullen de beroemde mosselen met friet, vergezeld van een lokaal biertje, niet missen. De restaurants van de stad bieden ook verfijnde gerechten op basis van lokale producten, zoals Doornikse kaas en gekweekte slakken.

De stad Doornik is gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit Brussel en Rijsel, waardoor het een ideale bestemming is voor een weekendje weg. Eenmaal daar kunt u zich gemakkelijk te voet of met de fiets verplaatsen dankzij de talrijke fietspaden in de stad.

Kortom, Doornik is een stad die liefhebbers van geschiedenis, architectuur en cultuur zal verleiden. Tussen zijn majestueuze kathedraal en zijn pittoreske straatjes biedt Doornik een unieke combinatie van erfgoed en charme. Of het nu gaat om een ​​cultureel bezoek of een uitje in de natuur, Doornik zal u verleiden met zijn schoonheid en authenticiteit.

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

« Spainskills is de beste showcase van talent voor beroepsopleiding » europahoy.news

Het startschot van vandaag voor de competitie Spainskills 2024, die de beste studenten en afgestudeerden in de beroepsopleiding van het land samenbrengt. Drie dagen lang zullen 529 deelnemers uit alle autonome gemeenschappen en steden elkaar ontmoeten op IFEMA...

Gaza : les meurtres de travailleurs humanitaires entraînent un arrêt temporaire des opérations de l’ONU après la tombée de la nuit

Cette décision permettra une évaluation plus approfondie des problèmes de sécurité qui affectent à la fois le personnel sur le terrain et les personnes qu'ils tentent de servir, a déclaré le porte-parole de l'ONU, Stéphane Dujarric. dit mercredi lors...

AI-model heeft potentieel om het risico op posttraumatische stressstoornis gerelateerd aan de bevalling te detecteren europahoy.new

Onderzoekers hebben een programma voor kunstmatige intelligentie (AI) aangepast om tekenen van bevallingsgerelateerde posttraumatische stressstoornis (CB-PTSD) te identificeren door korte verhalende verklaringen van patiënten die zijn bevallen te evalueren. Het programma identificeerde met succes een groot deel van...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.