AccueilNederlandtussen architectonisch erfgoed...

tussen architectonisch erfgoed en natuurlijke landschappen europahoy.new

Namen, parel van Wallonië: tussen architectonisch erfgoed en natuurlijke landschappen

Namen, gelegen in het hart van Wallonië, is een Belgische stad vol architecturale schatten en prachtige natuurlijke landschappen. Deze hoofdstad van het Waalse Gewest biedt zijn bezoekers een unieke ervaring, waarbij geschiedenis, cultuur en natuur samenkomen.

Namen is bovenal een stad die rijk is aan architectonisch erfgoed. Het hart van de stad wordt gedomineerd door de majestueuze citadel, die een prachtig uitzicht biedt over de Maas en haar omgeving. Dit fort, gebouwd in de 13e eeuw, is getuige geweest van vele historische gebeurtenissen en is nu een must-visit plek voor liefhebbers van geschiedenis. De muren van de citadel bieden ook een aangename wandeling, waardoor u de verschillende panorama’s kunt ontdekken die de stad te bieden heeft.

Als we vanaf de top van de citadel naar beneden gaan, ontdekken we de pittoreske straatjes van het stadscentrum. De Place d’Armes, met zijn kleurrijke huizen en levendige terrasjes, is het bruisende hart van Namen. Er is ook het stadhuis, een prachtig gebouw uit de 17e eeuw. Niet ver daar vandaan ligt de kathedraal Saint-Aubin, een ander architectonisch juweeltje van de stad. Deze gotische kathedraal, gebouwd in de 13e en 14e eeuw, herbergt talrijke religieuze kunstwerken.

Namen staat ook bekend om zijn religieus erfgoed. De collegiale kerk van Saint-Loup, met zijn gloednieuwe gotische gevel, is een ander monument dat u niet mag missen. Binnen kunt u prachtige glas-in-loodramen en sculpturen bewonderen die dateren uit de Middeleeuwen. Niet ver daarvandaan staat de kerk Saint-Jean-Baptiste, een ander voorbeeld van de religieuze architectuur van Namen.

Maar Namen gaat niet alleen over zijn architectonisch erfgoed. De stad wordt ook omringd door natuurlijke landschappen van grote schoonheid. De Maasvallei, met zijn groene heuvels en pittoreske dorpjes, biedt prachtige wandel- en fietstochten. Natuurliefhebbers kunnen ook de vele wandelpaden verkennen in het natuurpark van de valleien van Burdinale en Mehaigne, die een grote diversiteit aan landschappen bieden.

De Jardin des Plantes, gelegen in het hart van de stad, is een ware oase van rust. Dit botanische park, aangelegd in de 19e eeuw, herbergt plantensoorten van over de hele wereld. Tuinliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan Parc Louise-Marie, een prachtig landschapspark gebouwd in de 19e eeuw.

Namen is ook een levendige stad, waar het hele jaar door tal van culturele evenementen plaatsvinden. Het Internationale Festival van de Franstalige Film van Namen, dat elk jaar in september wordt gehouden, is een van de belangrijkste evenementen in de stad. We ontdekken Franstalige films van over de hele wereld, maar ook ontmoetingen met regisseurs en acteurs.

Kortom, Namen is een stad die architectonisch erfgoed en uitzonderlijke natuurlijke landschappen combineert. Tussen de citadel, de pittoreske steegjes van het stadscentrum en de groene landschappen van de Maasvallei biedt deze Waalse stad een unieke ervaring voor wie haar bezoekt. Of u nu een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur of natuur, Namen zal aan al uw verwachtingen voldoen.

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.