AccueilNederlandtussen architectonisch erfgoed...

tussen architectonisch erfgoed en natuurlijke landschappen europahoy.new

Namen, parel van Wallonië: tussen architectonisch erfgoed en natuurlijke landschappen

Namen, gelegen in het hart van Wallonië, is een Belgische stad vol architecturale schatten en prachtige natuurlijke landschappen. Deze hoofdstad van het Waalse Gewest biedt zijn bezoekers een unieke ervaring, waarbij geschiedenis, cultuur en natuur samenkomen.

Namen is bovenal een stad die rijk is aan architectonisch erfgoed. Het hart van de stad wordt gedomineerd door de majestueuze citadel, die een prachtig uitzicht biedt over de Maas en haar omgeving. Dit fort, gebouwd in de 13e eeuw, is getuige geweest van vele historische gebeurtenissen en is nu een must-visit plek voor liefhebbers van geschiedenis. De muren van de citadel bieden ook een aangename wandeling, waardoor u de verschillende panorama’s kunt ontdekken die de stad te bieden heeft.

Als we vanaf de top van de citadel naar beneden gaan, ontdekken we de pittoreske straatjes van het stadscentrum. De Place d’Armes, met zijn kleurrijke huizen en levendige terrasjes, is het bruisende hart van Namen. Er is ook het stadhuis, een prachtig gebouw uit de 17e eeuw. Niet ver daar vandaan ligt de kathedraal Saint-Aubin, een ander architectonisch juweeltje van de stad. Deze gotische kathedraal, gebouwd in de 13e en 14e eeuw, herbergt talrijke religieuze kunstwerken.

Namen staat ook bekend om zijn religieus erfgoed. De collegiale kerk van Saint-Loup, met zijn gloednieuwe gotische gevel, is een ander monument dat u niet mag missen. Binnen kunt u prachtige glas-in-loodramen en sculpturen bewonderen die dateren uit de Middeleeuwen. Niet ver daarvandaan staat de kerk Saint-Jean-Baptiste, een ander voorbeeld van de religieuze architectuur van Namen.

Maar Namen gaat niet alleen over zijn architectonisch erfgoed. De stad wordt ook omringd door natuurlijke landschappen van grote schoonheid. De Maasvallei, met zijn groene heuvels en pittoreske dorpjes, biedt prachtige wandel- en fietstochten. Natuurliefhebbers kunnen ook de vele wandelpaden verkennen in het natuurpark van de valleien van Burdinale en Mehaigne, die een grote diversiteit aan landschappen bieden.

De Jardin des Plantes, gelegen in het hart van de stad, is een ware oase van rust. Dit botanische park, aangelegd in de 19e eeuw, herbergt plantensoorten van over de hele wereld. Tuinliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan Parc Louise-Marie, een prachtig landschapspark gebouwd in de 19e eeuw.

Namen is ook een levendige stad, waar het hele jaar door tal van culturele evenementen plaatsvinden. Het Internationale Festival van de Franstalige Film van Namen, dat elk jaar in september wordt gehouden, is een van de belangrijkste evenementen in de stad. We ontdekken Franstalige films van over de hele wereld, maar ook ontmoetingen met regisseurs en acteurs.

Kortom, Namen is een stad die architectonisch erfgoed en uitzonderlijke natuurlijke landschappen combineert. Tussen de citadel, de pittoreske steegjes van het stadscentrum en de groene landschappen van de Maasvallei biedt deze Waalse stad een unieke ervaring voor wie haar bezoekt. Of u nu een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur of natuur, Namen zal aan al uw verwachtingen voldoen.

Eerder gepubliceerd in Almouwatin.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Mozambique roept op tot vertrouwen en wederzijds respect tussen de VN-leden europahoy.news

“Zelfs degenen die veel hebben, besteden, in plaats van vertrouwen en solidariteit op te bouwen, hun middelen aan het investeren in concurrentie die wordt aangewakkerd door wantrouwen”, zegt Filipe Jacinto Nyusi. In die zin benadrukte hij drie gebieden die dringend...

Guerre au Soudan : le « combat brutal » doit cesser alors que les souffrances des civils s’intensifient

Les civils continuent de payer un lourd tribut alors que la « violence insensée » entre armées rivales se poursuit au Soudan, a déclaré mercredi le chef des affaires politiques de l'ONU. Lien source Lien source

“De mensheid vestigt haar hoop niet langer op de VN”, zegt Zelensky tegen de Veiligheidsraad europahoy.new

“Ongeacht wie je bent, het huidige VN-systeem maakt je nog steeds minder invloedrijk dan het vetorecht van enkelen en misbruikt door één: Rusland. Dat gaat ten koste van alle andere leden van de VN”, zei hij via een...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.