AccueilNederlandSyrië - VN...

Syrië – VN voltooit 200e grensoverschrijdende hulpmissie sinds de aardbeving in februari

De Verenigde Naties hebben aangekondigd dat zij vanuit Turkiye tweehonderd grensoverschrijdende hulpmissies naar het noordwesten van Syrië hebben uitgevoerd sinds de verwoestende aardbevingen die de twee landen in februari troffen.

De mijlpaalmissie vond zondag plaats via de Bab al-Salam-oversteek, gezegd VN-woordvoerder Stéphane Dujarric spreekt tijdens zijn dagelijkse briefing in New York.

Eenmaal in Syrië heeft personeel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voerde controlebezoeken uit aan gezondheidsinstellingen en magazijnen van agentschappen in de steden Afrin en Azaz. Ook ontmoetten zij lokale partners.

Grote humanitaire behoeften

De heer Dujarric zei dat de VN en humanitaire partners doorgaan met het leveren van dringend noodzakelijke hulp via de grensovergangen Bab al-Salam en Al-Ra’ee, die eerder dit jaar zijn geopend als onderdeel van de noodhulp op de aardbevingen.

“Vandaag vervoeren 17 vrachtwagens humanitaire onderdakartikelen uit de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR) zijn via Bab al-Salam het noordwesten binnengetrokken”, zei hij.

De humanitaire behoeften in Syrië staan ​​op recordhoogte na ruim twaalf jaar oorlog en in de nasleep van de dubbele aardbevingen op 6 februari, waarbij meer dan 50.000 doden vielen.

Levenslijn verlengd

De VN maakten eerder deze maand bekend dat er een overeenkomst was bereikt met de Syrische regering om de belangrijkste grensovergang, Bab al-Hawa, te heropenen, zodat hulp naar het noordwesten, het laatste bolwerk van de oppositie, kan stromen.

Ruim vier miljoen mensen vertrouwen op deze levenslijn, die in 2014 door de VN werd aangelegd Veiligheidsraad toegestane grensoverschrijdende hulpleveringen.

De grensovergang werd echter in juli gesloten nadat de Raad er niet in slaagde consensus te bereiken over twee concurrerende resoluties over de verlenging ervan.

De grensovergang Bab al-Hawa zal nu de komende zes maanden toegankelijk zijn, na het akkoord van de Syrische regering. De overeenkomst machtigt de VN ook om de grensovergangen van Bab al-Salam en Al-Ra’ee nog eens drie maanden te gebruiken.

Bronlink

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

De ‘irrationele, door het Westen geleide structuur’ van de Veiligheidsraad moet hervormd worden, zegt Noord-Korea tegen de VN europahoy.news

Om dit te bereiken moet de vertegenwoordiging van de ontwikkelingslanden, die de absolute meerderheid vormen bij de Verenigde Naties, worden uitgebreid en versterkt, zegt Kim Song, ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de VN. “De kwestie die in de...

Le HCR est de plus en plus préoccupé par le sort des réfugiés fuyant la région du Karabakh

Quelque 19 000 réfugiés auraient quitté la région économique du Karabakh de la République d'Azerbaïdjan, dont de nombreuses personnes âgées, femmes et enfants. HCR La porte-parole Shabia Mantoo a appelé toutes les parties à protéger les civils et...

De crisis verdiept zich voor de kinderen van Mali, updates over de mensenrechten uit Brazilië en Montenegro europahoy.new

UNICEF De vertegenwoordiger in Mali, Pierre Ngom, vertelde verslaggevers in Genève dat alleen al deze maand tientallen kinderen zijn vermoord door niet-statelijke gewapende groepen in het noorden en midden van het land. Op 7 september eiste een aanval op...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.