AccueilNederlandSyrië - VN...

Syrië – VN voltooit 200e grensoverschrijdende hulpmissie sinds de aardbeving in februari

De Verenigde Naties hebben aangekondigd dat zij vanuit Turkiye tweehonderd grensoverschrijdende hulpmissies naar het noordwesten van Syrië hebben uitgevoerd sinds de verwoestende aardbevingen die de twee landen in februari troffen.

De mijlpaalmissie vond zondag plaats via de Bab al-Salam-oversteek, gezegd VN-woordvoerder Stéphane Dujarric spreekt tijdens zijn dagelijkse briefing in New York.

Eenmaal in Syrië heeft personeel van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voerde controlebezoeken uit aan gezondheidsinstellingen en magazijnen van agentschappen in de steden Afrin en Azaz. Ook ontmoetten zij lokale partners.

Grote humanitaire behoeften

De heer Dujarric zei dat de VN en humanitaire partners doorgaan met het leveren van dringend noodzakelijke hulp via de grensovergangen Bab al-Salam en Al-Ra’ee, die eerder dit jaar zijn geopend als onderdeel van de noodhulp op de aardbevingen.

“Vandaag vervoeren 17 vrachtwagens humanitaire onderdakartikelen uit de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR) zijn via Bab al-Salam het noordwesten binnengetrokken”, zei hij.

De humanitaire behoeften in Syrië staan ​​op recordhoogte na ruim twaalf jaar oorlog en in de nasleep van de dubbele aardbevingen op 6 februari, waarbij meer dan 50.000 doden vielen.

Levenslijn verlengd

De VN maakten eerder deze maand bekend dat er een overeenkomst was bereikt met de Syrische regering om de belangrijkste grensovergang, Bab al-Hawa, te heropenen, zodat hulp naar het noordwesten, het laatste bolwerk van de oppositie, kan stromen.

Ruim vier miljoen mensen vertrouwen op deze levenslijn, die in 2014 door de VN werd aangelegd Veiligheidsraad toegestane grensoverschrijdende hulpleveringen.

De grensovergang werd echter in juli gesloten nadat de Raad er niet in slaagde consensus te bereiken over twee concurrerende resoluties over de verlenging ervan.

De grensovergang Bab al-Hawa zal nu de komende zes maanden toegankelijk zijn, na het akkoord van de Syrische regering. De overeenkomst machtigt de VN ook om de grensovergangen van Bab al-Salam en Al-Ra’ee nog eens drie maanden te gebruiken.

Bronlink

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Het gratis filmfestival richting het jubileum begint in Rome europahoy.news

Het initiatief, getiteld "Faces and counter-faces of Hope", wordt geleid door de eerste afdeling van het Dicasterie voor Evangelisatie en stelt veertien vertoningen voor, van gisteren tot 21 april, met klassieke films en recentere werken, met deelname van regisseurs...

Appel de 414 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie, au Liban et en Jordanie

UNRWA a lancé mercredi un Appel de 414,4 millions de dollars pour les réfugiés palestiniens en Syrie et pour ceux qui ont fui le pays vers le Liban et la Jordanie voisins en raison du conflit. Continuer le soutien Le...

Het Parlement keurt de hervorming van de elektriciteitsmarkt van de EU goed

De maatregelen, bestaande uit een verordening en een richtlijn waarover al overeenstemming was bereikt met de Raad, werden aangenomen met respectievelijk 433 stemmen voor, 140 tegen en 15 onthoudingen, en 473 stemmen tegen, 80 en 27 onthoudingen. De wet zal...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.